• Κομίλης Δημήτριος

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-931-1

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102071682

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021

ΣΕΛΙΔΕΣ: 568

Κατηγορίες: , .

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, 2η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Κομίλης Δημήτριος

€49.50

Ποσότητα:

Το βιβλίο επιδιώκει να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες στη διαχείριση και την τεχνολογία στερεών αποβλήτων, με έμφαση στα αστικά στερεά απόβλητα. Απευθύνεται σε φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς) πολυτεχνικών τμημάτων και τμημάτων θετικών επιστημών (το βιβλίο μπορεί να καλύψει ύλη δύο εξαμήνων), αλλά και σε ερευνητές και μελετητές του χώρου της διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Στο βιβλίο καλύπτονται τα περισσότερα θέματα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΔΣΑ), που είναι ένα αρκετά ευρύ αντικείμενο. Εισάγεται για πρώτη φορά η σχέση της κυκλικής οικονομίας με τη ΔΣΑ, ενώ περιλαμβάνονται η πλέον πρόσφατη ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, σχεδιαστικές ασκήσεις με τις λύσεις τους, αλλά και οι βασικές αρχές εργαστηριακού προσδιορισμού των στερεών αποβλήτων. Επίσης, εξετάζονται τα πεδία της συλλογής–μεταφοράς, μηχανικής, χημικής, θερμικής και βιοχημικής επεξεργασίας, καθώς και της τελικής διάθεσης (ταφής) και των βιώσιμων ΧΥΤΥ. Τέλος, το βιβλίο καλύπτει θέματα ανάλυσης κύκλου ζωής και οικονομικής λογιστικής, όπως αυτά εφαρμόζονται στη ΔΣΑ. Το παρόν βιβλίο παρουσιάζει ολοκληρωμένα (διαχειριστικά, νομοθετικά και σχεδιαστικά), το ετερογενές αντικείμενο της ΔΣΑ με παραδείγματα κυρίως από την Ελλάδα. Στη 2η έκδοση έχουν προστεθεί έντεκα νέες λυμένες ασκήσεις, που βοηθούν στην κατανόηση του σχεδιασμού των συστημάτων διαχείρισης στερεών αποβλήτων, καθώς και νέο και επικαιροποιημένο υλικό, ενώ έχει εισαχθεί ένα κεφάλαιο σχετικά με τη διαχείριση ιατρικών αποβλήτων.


Περιέχει: Χρήσιμα ακρώνυμα, Πρόλογος, Ορισμοί και Νομοθεσία Στερεών Αποβλήτων, Παραγωγή, Σύνθεση και Αρχές Δειγματοληψίας Στερεών Αποβλήτων, Δείκτες Παρακολούθησης Πορείας Κυκλικής Οικονομίας, Προσωρινή Αποθήκευση, Συλλογή, Μεταφορά και Μεταφόρτωση, Μηχανική Επεξεργασία Στερεών Αποβλήτων, Αερόβια Βιολογική Επεξεργασία – Κομποστοποίηση, Αναερόβια Χώνευση για Ανάκτηση Ενέργειας, Αναερόβια Χώνευση για Ανάκτηση Ενέργειας, Χώροι Τελικής Διάθεσης Απορριμμάτων – Υγειονομική Ταφή, Κυκλική Οικονομία, Ανάλυση Κύκλου Ζωής και Οικονομική Λογιστική στη ΔΣΑ, Εργαστηριακός Χαρακτηρισμός Στερεών Αποβλήτων: Βασικές Μέθοδοι και Αρχές, Απόβλητα Υγειονομικών Μονάδων (Ιατρικά Απόβλητα),  Παράρτημα, Βιβλιογραφία, Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-931-1
Κωδικός Ευδόξου: 102071682
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2021
Σελίδες: 568
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Κομίλης Δημήτριος

Ο Δημήτριος Κομίλης είναι περιβαλλοντολόγος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison των ΗΠΑ. Το παρόν βιβλίο βασίζεται στην εμπειρία του και την ενασχόλησή του με τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Είναι υπότροφος των ιδρυμάτων IKY, Fulbright, ΝΑΤΟ, Λίλιαν Βουδούρη, DAAD και των δράσεων Marie Sklodowska-Curie και Erasmus+. Έχει εργαστεί ως ανώτερος ερευνητής στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και είναι αρχισυντάκτης στο περιοδικό Waste Management της Elsevier από το 2021. Διδάσκει το μάθημα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στο ΕΑΠ.