• Γεωργιάδου Ζωή

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-927-4

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102071538

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021

ΣΕΛΙΔΕΣ: 664

Κατηγορίες: , .

ΔΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Συγγραφέας/είς: Γεωργιάδου Ζωή

€40.72

Ποσότητα:
Στο παρόν σύγγραμμα παρουσιάζονται οι κύριες ομάδες δομικών και διακοσμητικών υλικών από τις οποίες ο μελετητής μπορεί ν’ αντλήσει τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει στις κατασκευές του. Ο βασικός στόχος είναι ν’ αναπτυχθούν τρόποι προσέγγισης στη διαδικασία επιλογών υλικών που αφορούν τις ιδιότητες, τη συμπεριφορά, την αντοχή, την επεξεργασία, τη συνάφεια, τη διάρκεια και τη φιλικότητά τους σε σχέση με τον άνθρωπο και το περιβάλλον, πάντα σε συνάρτηση με την επίδραση εξωγενών παραγόντων και απαιτήσεων που επηρεάζουν τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διάρκεια του έργου. Οι νέες συνθήκες διαμορφώνονται με βάση τις εξελίξεις των ψηφιακών τεχνολογιών οι οποίες τοποθετούν πλέον τον σχεδιαστή στο επίκεντρο της κατασκευαστικής διαδικασίας. Αυτό το γεγονός συνεπάγεται την ανάγκη να συγκροτηθούν βάσεις δεδομένων που να υποστηρίζουν τη χρήση των πληροφοριών για τα υλικά και τα κατασκευαστικά συστήματα σε σχέση με τις νέες διαδικασίες σχεδιασμού και υλοποίησης. Ακόμη, φανερώνει την ανάγκη να μετασχηματιστεί σε μεγάλη κλίμακα η παραγωγή προσαρμοσμένων ή εξατομικευμένων προϊόντων τα οποία δια της κατασκευαστικής διαδικασίας να διαθέτουν δυνατότητες αναβάθμισης, ώστε ν’ ανταποκρίνονται σε πολλαπλή χρηστικότητα. Ο τρόπος με τον οποίο ο σχεδιαστής επιλέγει τα κατάλληλα κατά περίπτωση υλικά και κατασκευαστικά συστήματα για να εκφράσει τη λειτουργική και αισθητική θεώρηση και τις επιδιώξεις του αναδεικνύει την αξία της ύλης στην πραγμάτωση του έργου του. Σ’ αυτήν την πορεία, η κατανόηση των βασικών χαρακτηριστικών των υλικών και των κατασκευαστικών συστημάτων αποτελεί μια ουσιαστική κατάκτηση σε θεωρητικό —τουλάχιστον— επίπεδο και το πρώτο βήμα για την εύστοχη επιλογή τους. Η ορθή εφαρμογή τους, στη συνέχεια, δεν είναι παρά προϊόν εμπειρίας και διαρκούς ενημέρωσης.
Περιέχει: Πέτρα - Προϊόντα αργίλου - Τσιμέντο - Ξύλο - Μέταλλα - Γυαλί - Πλαστικά υλικά - Ύφασμα - Συνδετικά, μονωτικά και στεγανωτικά υλικά - Βερνίκια - χρώματα - Δομικά υλικά φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον - Στοιχειώδεις έννοιες για τα υλικά - Γλωσσάριο όρων - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-927-4
Κωδικός Ευδόξου: 102071538
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2021
Σελίδες: 664
Εκτύπωση: Μονόχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Γεωργιάδου Ζωή
Η κ. Ζωή Γεωργιάδου είναι τακτική καθηγήτρια του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, με γνωστικό αντικείμενο Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και πτυχιούχος του τμήματος Διακοσμητικής (1980) της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών Κ.Α.Τ.Ε.Ε., ισότιμη με το μετέπειτα τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, της Σχολής Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών Ε.Μ.Π. (1986) και διδάκτωρ της Σχολής Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών Ε.Μ.Π. (2001) στη γνωστική περιοχή της Aρχιτεκτονικής Γλώσσας, Eπικοινωνίας, Σχεδιασμού. Το επιστημονικό της έργο εστιάζεται στη θεωρία του Σχεδιασμού (Design) και της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων, με έμφαση στα συντακτικά χαρακτηριστικά του υλικού χώρου και διεπιστημονικές, κοινωνιολογικές προσεγγίσεις. Είναι διευθύντρια του ερευνητικού εργαστηρίου “Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων, Σχεδιασμός και Οπτικοακουστική Τεκμηρίωση” της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού (εκλογή 2015, 2019) και ακαδημαϊκή υπεύθυνη έκδοσης του διεθνούς περιοδικού με σύστημα κριτών “Design| Arts| Culture”, το οποίο δημιουργήθηκε με τη συνεργασία 6 Ευρωπαϊκών Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. Διαθέτει συγγραφικό έργο με βιβλία, άρθρα και δημοσιεύσεις σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Είναι μέλος οργανωτικών, επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων και κριτής σε επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών. Έχει διατελέσει διευθύντρια της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών (2010-2014).