• Μανάβης Αθανάσιος, Ευκολίδης Νικόλαος, Κυράτσης Παναγιώτης,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-886-4

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 94689190

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2020

ΣΕΛΙΔΕΣ: 302

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Συγγραφέας/είς: “Μανάβης Αθανάσιος” “Ευκολίδης Νικόλαος” “Κυράτσης Παναγιώτης

€22.57

Ποσότητα:

Περιέχει: Πρόλογος, εισαγωγή, σχεδιασμός προϊόντων και εργαλεία, ψηφιακά εργαλεία σχεδίασης, ψηφιακά εργαλεία τριδιαστατης σχεδίασης, εργαλεία επικοινωνίας και προβολής σχεδιαστικού έργου, αλφαβητάρι του σχεδιασμού, εισαγωγή στο ψηφιακό σκίτσο, λογισμικό για ψηφιακό σκίτσο, εφαρμογές ψηφιακών σκίτσων, εισαγωγή στο διανυσματικό σχεδιασμό, λογισμικό για διανυσματικά στοιχεία, εφαρμογές διανυσματικού σχεδιασμού, εισαγωγή στην επεξεργασία εικόνας, εφαρμογές επεξεργασίας εικόνων, εισαγωγή στην ηλεκτρονική σελιδοποίηση, εφαρμογές ηλεκτρονικής σελιδοποίησης, εισαγωγή στο σχεδιασμό τριδιάστατων γραφικών, τριδιάστατα ψηφιακά σχήματα, εισαγωγή στη ψηφιακή γλυπτική, παραδείγματα ψηφιακής γλυπτικής, οπτική ταυτότητα προϊόντος, αφίσα προβολής έργου, ατομικός φάκελος δεξιοτήτων, παρουσίαση έργου, μελέτη περίπτωσης, γραπτή αναφορά έργου, συγγραφή ακαδημαϊκής εργασίας, επιστημονικό άρθρο

ISBN: 978-960-418-886-4
Κωδικός Ευδόξου: 94689190
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2020
Σελίδες: 302
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Μανάβης Αθανάσιος

Ο Αθανάσιος Μανάβης εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο τομέα του βιομηχανικού σχεδιασμού (heptahedron.studio) και είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα Μηχανικών Σχεδιασμού Προϊόντων και Συστημάτων όπου διδάσκει το μάθημα Θεωρία και Μεθοδολογία Σχεδιασμού. Παράλληλα είναι μέλος του ερευνητικού εργαστηρίου CODE+ Lab (Computational Design & Digital Fabrication Laboratory) του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. To ερευνητικό του ενδιαφέρον κινείται στις περιοχές του σχεδιασμού προϊόντων, του υπολογιστικού σχεδιασμού, design thinking, πρωτοτυποποίηση προϊόντων και της οπτικής επικοινωνίας (branding). Το 2020 αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής για τα Good Design Awards. Τέλος, είναι συν-συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων για το βιομηχανικό σχεδιασμό από τις εκδόσεις Τζιόλα. Η ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο είναι www.manavis.eu.

Ο Νικόλαος Ευκολίδης είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Παράλληλα συνεργάζεται στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Συστήματα CAD/CAM και στο Σχεδιασμό Προϊόντων. Διαθέτει συγγραφική δραστηριότητα σε θέματα σχεδιασμού και νέων τεχνολογιών και έχει παρουσία σε κλαδικά περιοδικά, περιοδικά με θεματική το design με σχετικά άρθρα. Τέλος, έχει στο όνομα του σειρά από επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, ενώ έχει καταχωρημένο μεγάλο αριθμό Βιομηχανικών Σχεδίων στον ΟΒΙ. Η ιστοσελίδα του είναι www.efkolidis.eu.

Ο Παναγιώτης Κυράτσης είναι καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (www.kyratsis.com). Είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «ΤΗΜΕΝΟΣ» και διευθυντής του ερευνητικού Εργαστηρίου CODE+ (Computational design and Digital Fabrication) του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην ερευνητική περιοχή της βελτιστοποίησης μηχανουργικών κατεργασιών με συστήματα CAD/CAM από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος τριών μεταπτυχιακών M.Sc. in Automotive Product Engineering & M.Sc. in CAD/CAM (Cranfield University, UK) και ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Έχει απασχοληθεί σε πλειάδα βιομηχανικών και ερευνητικών έργων και θεωρείται εξειδικευμένος σε θέματα σχεδιασμού, κατασκευής και ανάπτυξης προϊόντων. Τα βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα συστήματα CAD/CAM/CAE, σχεδιασμός προϊόντων, τις μηχανουργικές κατεργασίες κλπ. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 20 βιβλίων και πάνω από 150 επιστημονικών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Έχει καταθέσει 12 βιομηχανικά σχέδια και μία ευρεσιτεχνία στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), και είναι μέλος της ομάδας έκδοσης σε γνωστά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το 2020 αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των διεθνών βραβείων για το σχεδιασμό προϊόντων Good Design Awards.