• Mankiw Gregory N., Taylor Mark P.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-889-5

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 94689224

ΕΚΔΟΣΗ: 5η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021

ΣΕΛΙΔΕΣ: 840

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αθανάσιος Μανιάτης, Χρυσοβαλάντου-Βασιλική Μήλλιου, Αναστασία Λίτινα

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, 5η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Mankiw Gregory N.” “Taylor Mark P.

€98.97

Ποσότητα:

Η πέμπτη έκδοση της Οικονομικής αντανακλά τον τρόπο εξέλιξης του επιστημονικού πεδίου. Οι ακαδημαϊκοί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη έχουν εμπλακεί σε μια ζωντανή συζήτηση για τη μελλοντική κατεύθυνση του πεδίου των οικονομικών ως προς τον τρόπο που διδάσκεται σε προπτυχιακό επίπεδο και ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας για την ανάπτυξη νέας γνώσης.

Η νέα αυτή έκδοση επιδιώκει να αποτυπώσει μέρος της συζήτησης αυτής, ενώ διατηρεί μια οικεία εμφάνιση και δομή. Οι αναγνώστες πρέπει να σημειώσουν ότι η έκδοση αυτή προσαρμόζει το υλικό του προπτυχιακού βιβλίου, Economics του Greg Mankiw, στις ανάγκες των φοιτητών και των καθηγητών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ευρωπαϊκή αγορά. Καθώς γράφεται η κάθε νέα έκδοση, η προσαρμογή εξελίσσεται και αναπτύσσεται μια ταυτότητα που ξεχωρίζει από την αρχική έκδοση του βιβλίου στις ΗΠΑ, στην οποία βασίζεται. Επιδιώξαμε να διατηρήσουμε τον ζωντανό και ευχάριστο τρόπο γραφής, και συνεχίζουμε να λειτουργούμε πάντα με γνώμονα τον νέο φοιτητή οικονομικών. Η χρήση Παραδειγμάτων και Μελετών Περίπτωσης, καθώς και τα Άρθρα Στις Ειδήσεις, βοηθούν να δοθεί το κατάλληλο πλαίσιο στη θεωρία και τη συζήτηση σε όλο το βιβλίο. Τα Άρθρα Στις Ειδήσεις συνοδεύονται από ερωτήσεις που είναι γραμμένες για να σας ενθαρρύνουν να σκέφτεστε ανεξάρτητα, να αμφισβητείτε και να ασκείτε κριτική τόσο στη «σοφία» που λάβατε όσο και σε αυτά που διαβάζετε και ακούτε για τα οικονομικά ζητήματα.

Καλώς ήρθατε στον θαυμαστό κόσμο των οικονομικών – μάθετε να σκέφτεστε ως οικονομολόγοι και θα ανοίξει μπροστά σας ένας εντελώς καινούργιος κόσμος!


Περιέχει: Τι είναι η Οικονομική Θεωρία; - Σκεπτόμενοι ως Οικονομολόγοι - Οι Δυνάμεις της Αγοράς: Προσφορά και Ζήτηση - Yπόβαθρο της Zήτησης: Επιλογές του Καταναλωτή - Υπόβαθρο της Προσφοράς: Οι Επιχειρήσεις σε Ανταγωνιστικές Αγορές - Καταναλωτές, Παραγωγοί και η Αποτελεσματικότητα των Αγορών - Προσφορά, Ζήτηση και Κρατικές Πολιτικές - Δημόσια Αγαθά, Κοινοί Πόροι και Αξιόλογα Αγαθά - Αποτυχία της Αγοράς και Εξωτερικότητες - Οι Αποφάσεις Παραγωγής των Επιχειρήσεων - Δομές Αγοράς Ι: Μονοπώλιο - Δομές Αγοράς ΙΙ: Μονοπωλιακός Ανταγωνισμός - Δομές Αγοράς ΙΙΙ: Ολιγοπώλιο - Δομές Αγοράς IV: Διεκδικήσιμες Αγορές - Τα Οικονομικά των Αγορών Συντελεστών - Ανισότητα Εισοδήματος και Φτώχεια - Αλληλεξάρτηση και τα Οφέλη του Εμπορίου - Οικονομική της Πληροφορίας και Συμπεριφορική Οικονομική - Ετερόδοξες Θεωρίες στα Οικονομικά - Η Μέτρηση της Εθνικής Ευημερίας και το Επίπεδο Τιμών - Παραγωγή και Μεγέθυνση - Ανεργία και η Αγορά Εργασίας - Αποταμίευση, Επένδυση και το Χρηματοοικονομικό Σύστημα - Το Νομισματικό Σύστημα - Μακροοικονομική των Ανοιχτών Οικονομιών - Οικονομικοί Κύκλοι - Κεϋνσιανή Οικονομική Θεωρία και Ανάλυση IS-LM - Συνολική Ζήτηση και Συνολική Προσφορά - Η Επίδραση της Νομισματικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής στη Συνολική Ζήτηση - Η Βραχυχρόνια Αντισταθμιστική Σχέση μεταξύ Πληθωρισμού και Ανεργίας - Οικονομικές Πολιτικές της Πλευράς της Προσφοράς - Οι Αιτίες και τα Επακόλουθα της Χρηματοοικονομικής Κρίσης - Ζώνες Κοινού Νομίσματος - Τo Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Γλωσσάρι - Ευρετήριο - Μαθηματικοί Τύποι

ISBN: 978-960-418-889-5
Κωδικός Ευδόξου: 94689224
Έκδοση: 5η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2021
Σελίδες: 840
Επιστ. Επιμέλεια: Αθανάσιος Μανιάτης, Χρυσοβαλάντου-Βασιλική Μήλλιου, Αναστασία Λίτινα
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 29 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Mankiw Gregory N.

Ο GREGORY N. MANKIW είναι Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT). Διδάσκει μακροοικονομική, μικροοικονομική, στατιστική και αρχές της οικονομικής θεωρίας. Ο Καθηγητής Mankiw είναι πολυγραφότατος συγγραφέας, και συμμετέχει τακτικά σε ακαδημαϊκές και πολιτικές διαμάχες και συζητήσεις. Εκτός από τη διδασκαλία, την έρευνα και τη συγγραφή, ο Καθηγητής Mankiw συνεργάζεται με την Εθνική Υπηρεσία Οικονομικής Έρευνας των ΗΠΑ (National Bureau of Economic Research), είναι σύμβουλος των Ομοσπονδιακών Τραπεζών της Βοστώνης και της Νέας Υόρκης, καθώς και του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (Congressional Budget Office). Από το 2003 ως το 2005 διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Συμβούλων του Προέδρου των ΗΠΑ και εργάστηκε ως σύμβουλος του υποψηφίου για την προεδρία Mitt Romney κατά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2012.

Συγγραφέας:Taylor Mark P.

Ο MARK P. TAYLOR είναι Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων John M. Olin στο Πανεπιστήμιο της Washington, ΗΠΑ, και ήταν στο παρελθόν Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Warwick στο Πανεπιστήμιο του Warwick, ΗΒ. Έλαβε το πρώτο πτυχίο του στη φιλοσοφία, την πολιτική και τα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τον μεταπτυχιακό τίτλο του στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου επίσης ανακηρύχθηκε διδάκτωρ στα οικονομικά και τη διεθνή χρηματοοικονομική. Ο Καθηγητής Taylor έχει διδάξει οικονομικά και χρηματοοικονομικά σε διάφορα πανεπιστήμια (συμπεριλαμβανομένων των Oxford, Warwick και NewYork) και σε διάφορα επίπεδα (εισαγωγικά μαθήματα, προχωρημένα προπτυχιακά μαθήματα, προχωρημένα μεταπτυχιακά μαθήματα). Έχει εργαστεί, επίσης, ως οικονομολόγος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Τράπεζα της Αγγλίας, και πριν γίνει Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Warwick εργάστηκε ως διευθύνων σύμβουλος στη BlackRock, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων του κόσμου, όπου ασχολήθηκε με τη διεθνή κατανομή πόρων στη βάση της μακροοικονομικής ανάλυσης. Τα πολλά ερευνητικά έργα του έχουν δημοσιευτεί σε ακαδημαϊκά περιοδικά και σήμερα είναι ένας από τους οικονομολόγους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Ήταν επίσης μέλος της Ακαδημαϊκής Συμβουλευτικής Ομάδας της Επιθεώρησης Δίκαιων και Αποτελεσματικών Αγορών της Τράπεζας της Αγγλίας.