• Μαλατέστας Π.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-021-5

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122075194

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 654

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΔΙΑΝΟΜΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, 2η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Μαλατέστας Π.

€57.16

Ποσότητα:

Η διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί ένα από τα πλέον βασικά μαθήματα της ειδικότητας του ενεργειακού ηλεκτρολόγου μηχανικού, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών. Το μεγάλο μέγεθος και η πολυπλοκότητα της δομής των σύγχρονων συστημάτων πρωτεύουσας και δευτερεύουσας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη και τα γενικότερα θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος, απαιτούν ουσιαστική γνώση κυρίως της στατικής αλλά και της δυναμικής συμπεριφοράς τους. Στόχος είναι η εξασφάλιση της βέλτιστης απόδοσης και της ποιότητας ισχύος, από λειτουργική και οικονομική σκοπιά. Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλει και η ραγδαία εξέλιξη της ηλεκτρονικής και των υπολογιστικών συστημάτων, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης αποδοτικότερων συστημάτων ελέγχου και διαχείρισης της ενέργειας.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κυρίως σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ειδικότητας ηλεκτρολόγου μηχανικού, αλλά και συγγενικών ειδικοτήτων, καθώς επίσης και σε μηχανικούς της πράξης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάπτυξη και την ανάλυση των βασικών εννοιών και των φαινομένων που σχετίζονται με την κατανόηση της λειτουργίας των συστημάτων διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας. Για την καλύτερη κατανόηση της ύλης, κάθε κεφάλαιο συνοδεύεται από πολλά και κατάλληλα επιλεγμένα παραδείγματα.

Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή - Βασικές Έννοιες - Ανάλυση Φορτίων - Παράμετροι Εναέριων Γραμμών Διανομής - Πτώση Τάσης και Απώλειες Ισχύος - Μετασχηματιστές - Εφαρμογές των Πυκνωτών στα Δίκτυα Διανομής - Ρύθμιση της Τάσης στα Δίκτυα Διανομής - Μέσα Ζεύξης και Προστασίας - Συστήματα Υπομεταφοράς και Διανομής - Ποιότητα Ισχύος – Ροή φορτίου σε Ακτινικά Δίκτυα Διανομής – Εισαγωγή στα Έξυπνα Δίκτυα – Αγωγοί και Καλώδια Δικτύων Διανομής - Συστήματα Γειώσεων - Ανάλυση Σφαλμάτων - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-021-5
Κωδικός Ευδόξου: 122075194
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 654
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Μαλατέστας Π.

Ο Παντελής Μαλατέστας είναι Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μοντελοποίηση, τη δυναμική ανάλυση και τον έλεγχο συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας. Διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα όπως Αυτόματος Έλεγχος, Ηλεκτρική Κίνηση, Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας, Σύγχρονα Ηλεκτρομηχανικά Κινητήρια Συστήματα, Προηγμένες Τεχνικές Ανάλυσης Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας και Εξυπνα Δίκτυα. Έχει εκδώσει μεταξύ άλλων τα συγγράμματα  Ηλεκτρομηχανικά Συστήματα Μετατροπής Ενέργειας, Εισαγωγή στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας, Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου, Ψηφιακός Έλεγχος, Ηλεκτρική Κίνηση, κ.ά.