• Βενιέρης Ι.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-015-4

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122075104

ΕΚΔΟΣΗ: 3η Βελτιωμένη Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 760

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΔΙΚΤΥΑ ΕΥΡΕΙΑΣ ΖΩΝΗΣ: Τεχνολογίες και Εφαρμογές με Έμφαση στο Διαδίκτυο, 3η Βελτιωμένη Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Βενιέρης Ι.

€65.52

Ποσότητα:

Η διασύνδεση των υπολογιστών έχει ως στόχο την επικοινωνία τους για την ανταλλαγή πληροφορίας μεταξύ χρηστών ή την πρόσβαση σε ηλεκτρονικά κέντρα πληροφορίας. Το ρόλο του παρόχου δυνατότητας επικοινωνίας, έχει σε μεγάλο μέρος επωμιστεί το Διαδίκτυο (Internet). Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι οι ευρέως χρησιμοποιούμενες εφαρμογές και υπηρεσίες είναι κατά κανόνα συμβατές με τους κανόνες του διαδικτύου. Η συμβατότητα του λογισμικού των εφαρμογών εγγυάται το ότι οι υπολογιστές μπορούν μα επικοινωνήσουν, ανεξαρτήτως δικτυακής υποδομής, αφού συγκλίνουν σε επίπεδο Internet, χωρίς όμως να εξασφαλίζει και την ποιότητα της επικοινωνίας. Η τελευταία αποτελεί δύσκολο πρόβλημα, ιδιαίτερα αν αναλογεί κανείς το συνεχώς αυξανόμενο όγκο πληροφορίας. Απάντηση σε αυτό το πρόβλημα δίνουν τα δίκτυα ευρείας ζώνης, δηλαδή οι ζεύξεις και οι μεταγωγείς τηλεπικοινωνιακής κίνησης υψηλών ταχυτήτων, που αναλαμβάνουν την αξιόπιστη και χωρίς καθυστέρηση παράδοση των πακέτων πληροφορίας στα κέντρα διανομής του διαδικτύου και στους τερματικούς εξοπλισμούς.

Δεδομένου ότι η δεσπόζουσα τεχνολογία είναι αυτή του διαδικτύου ευρείας ζώνης, τόσο στις ενσύρματες όσο και στις κινητές επικοινωνίες και εφαρμογές, το ανά χείρας βιβλίο καλύπτει αμφότερα τα θέματα των Δικτύων Ευρείας Ζώνης και των Τεχνολογιών του Διαδικτύου σε δύο διακριτά μέρη. Δίνεται έτσι η δυνατότητα τόσο στο διδάσκοντα, όσο και στο σπουδαστή να επιλέγει τα κατάλληλα κεφάλαια, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του και το διερευνώμενο επιστημονικό αντικείμενο.

Περιέχει: Πρόλογος - Υπηρεσίες και Τεχνολογίες Δικτυών - Μέθοδοι Μεταγωγής - Αρχιτεκτονικές Δικτυών Ευρείας Ζώνης - Αρχιτεκτονικές Μεταγωγών Πακέτου ΑΤΜ - Διαχείριση Πόρων και Κατηγορίες Υπηρεσιών Φέροντος - Προτυποποίηση Τηλεπικοινωνιακής Κίνησης & Εκτίμηση Επίδοσης - Σηματοδοσία και Συστήματα Ελέγχου Υπηρεσιών - Οπτικά Δίκτυα Πρόσβασης Ενοποιημένων Υπηρεσιών - Ψηφιακή Γραμμή Συνδρομητή - Ασύρματη Σταθερή Πρόσβαση - Τοπικά Δίκτυα Ευρείας Ζώνης - Σύγχρονη Ψηφιακή Ιεραρχία - Αρχές Διαδικτύου - Πρωτοκολλά Δρομολόγησης και Ελέγχου Συμφόρησης - Ασφάλεια στο Διαδίκτυο - Η Υπηρεσία Πολλαπλών Προορισμών στο Διαδίκτυο - Ποιότητα Υπηρεσίας στο Διαδίκτυο - Μεταγωγή Ετικέτας Πολλαπλών Πρωτοκόλλων (Multiprotocol Label Switching) - Αλγόριθμοι Προγραμματισμού Εκπομπής Πακέτων & Διαχείρισης Ενταμιευτών στο Διαδίκτυο – Κινητό IP (Mobile IP) - Εφαρμογές και Υπηρεσίες Διαδικτύου - Πρωτόκολλα του Στρώματος Εφαρμογής - Πρωτόκολλα Στρώματος Προσαρμογής στο ΑTM - Στοιχεία Θεωρίας Ουρών Αναμονής – Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-015-4
Κωδικός Ευδόξου: 122075104
Έκδοση: 3η Βελτιωμένη Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 760
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Βενιέρης Ι.

Ο Ιάκωβος Βενιέρης είναι από το 1995 Καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διευθυντής του Εργαστηρίου Ευφυών Επικοινωνιών & Δικτύων Ευρείας Ζώνης από το 1999. Έλαβε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1988 και το Διδακτορικό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ από το ΕΜΠ το 1990. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις περιοχές των μεγάλης κλίμακος κατανεμημένων συστημάτων, της ασφάλειας και ιδιωτικότητας, της τεχνολογίας λογισμικού και υπηρεσιών, των τεχνολογιών πρακτόρων, των πολυμέσων, των κινητών επικοινωνιών και ευφυών δικτύων, των πρωτοκόλλων σηματοδοσίας, του χρονοπρογραμματισμού και καταμερισμού πόρων στη διαχείριση δικτύων, της μοντελοποίησης, της εκτίμησης απόδοσης και της θεωρίας ουρών αναμονής. Στις εν λόγω περιοχές έχει δημοσιεύσει πλέον των 350 εργασιών και 2 βιβλία (Wiley), ενώ έχει λάβει σειρά εθνικών και διεθνών ακαδημαικών διακρίσεων. Είναι κριτής και συντάκτης σε σειρά επιστημονικών εκδόσεων των οίκων IEEE, ACM, Elsevier and Wiley, ενώ έχει διατελέσει μέλος τεχνικών επιτροπών διεθνών συνεδρίων. Από το 1998 έχει συμμετάσχει ως κύριος ερευνητής σε πλέον των 30 ερευνητικών κι εθνικών προγραμμάτων της ΕΕ στην περιοχή των ΤΠΕ. Τακτικό μέλος της Ολομέλειας της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) από το 2003 μέχρι το 2011.