• Δημόπουλος Γ., Μακεδών Θ.,

ISBN: 978-960-418-152-0

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 18549007

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2010

ΣΕΛΙΔΕΣ: 292

Κατηγορίες: , .

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ

Συγγραφέας/είς: “Δημόπουλος Γ.” “Μακεδών Θ.

€18.27

Ποσότητα:
Περιέχει: Στοιχεία Βραχομηχανικής και Μηχανική Συμπεριφορά της Βραχόμαζας, Εργαστηριακές και επί τόπου δοκιμές, Τεχνητά Πρανή, Γεωλογικά Προβλήματα σε Τεχνικά Έργα.

ISBN: 978-960-418-152-0
Κωδικός Ευδόξου: 18549007

Έτος έκδοσης: 2010
Σελίδες: 292
Εκτύπωση: Δίχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Δημόπουλος Γ.

Ο Γεώργιος Δημόπουλος γεννήθηκε στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας το 1945. Από το 1990 είναι Καθηγητής της Τεχνικής γεωλογίας και Υδρογεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνικής Γεωλογίας και Υδρογεωλογίας του ιδίου Τμήματος. Κατά το χρονικό διάστημα 1973-74 πραγματοποίησε  με υποτροφία της D.A.A.D. μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο του Aachen (Τechnische Hochschule Aachen) της Γερμανίας στα αντικείμενα της τεχνικής γεωλογίας, των θεμελιώσεων και της υδρογεωλογίας. Τα 1978 έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Α.Π.Θ. Δημοσίευσε πλήθος επιστημονικών συγγραμμάτων σε αντίστοιχα αντικείμενα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη γεωλογική-τεχνολογική διερεύνηση περιοχών κατασκευής επιφανειακών και υπόγειων τεχνικών έργων, την ασφάλεια τεχνητών πρανών καθώς και την έρευνα και διαχείριση υδατικών πόρων.

Συγγραφέας:Μακεδών Θ.

Ο Θωμάς Μακεδών, τεχνικός γεωλόγος, διδάκτορας του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ., γεννήθηκε στη Βέροια το 1965. Αποφοίτησε από το Ε' Λύκειο Αρένων Θεσσαλονίκης το 1982 και τον ίδιο χρόνο ήταν πρώτος επιτυχών στο Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ. Το 1994 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο ίδιο Τμήμα με θέμα « Συμβολή στην Πρόβλεψη της Συμπεριφοράς της Βραχομάζας γύρω από Υπόγειες Εκσκαφές με Γεωλογικές και Αριθμητικές Μεθόδους Έρευνας. ΥΗΕ Πλατανόβρυσης, Νέστου » που εκπονήθηκε σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Η. Στο επόμενο διάστημα ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική του έρευνα με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. και δημοσίευσε σημαντικό αριθμό εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων σε αντικείμενα της Τεχνικής Γεωλογίας (σήραγγες, φράγματα, έργα οδοποιίας), καθώς και  διδακτικές σημειώσεις. Έχει πολυετή διδακτική δραστηριότητα σε αντικείμενα της ειδικότητάς του σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο (Α.Π.Θ., Ο.Α.Ε.Δ., Σχολή Ξεναγών Ο.Τ.Ε.Κ.). Από το 1990 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας – μελετητής γεωλόγος σε τεχνικογεωλογικές – γεωτεχνικές μελέτες και συμμετείχε σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα του Α.Π.Θ. Διατέλεσε συνεργάτης σε εταιρείες γεωτεχνικών μελετών και επιβλέπων μηχανικός ποιοτικού ελέγχου στο Σύμβουλο Επίβλεψης (Construction Manager) της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Από το 2002 εργάζεται ως υπάλληλος αορίστου χρόνου στο Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.