• Μποζάνης Δ. Π.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-986-1

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112692984

ΕΚΔΟΣΗ: 3η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 846

Κατηγορία: .

ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, 3η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Μποζάνης Δ. Π.

€65.71

Ποσότητα:

Το παρόν βιβλίο παρέχει μια εισαγωγή στους Αλγορίθμους και τις Δομές Δεδομένων που αναφέρονται στην ταξινόμηση (sorting) και την αναζήτηση (searching) στοιχείων. Η παρουσίαση των διάφορων θεμάτων γίνεται τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Η θεωρητική παρουσίαση αφορά στην περιγραφή των εκάστοτε αλγορίθμων και δομών σε μία «ψευδογλώσσα» και την ανάλυση της πολυπλοκότητάς τους με την κατάλληλη μαθηματική αφαίρεση και τα ανάλογα μαθηματικά εργαλεία. Η πρακτική προσέγγιση των θεμάτων αναφέρεται στη διαδικασία υλοποίησής τους με μια γλώσσα προγραμματισμού. Για τον σκοπό αυτό επιλέχθηκε η Java, φροντίζοντας  η χρήση της να μην τρομάζει ούτε να αποθαρρύνει τον αρχάριο αναγνώστη.

Στην τρίτη έκδοση έχει καταβληθεί προσπάθεια τόσο ανανέωσης της εμφάνισης, όσο και εμπλουτισμού της ύλης του βιβλίου. Έτσι, χρησιμοποιήθηκε τετραχρωμία, συμπεριλήφθηκαν νέα κεφάλαια και ενότητες, ενώ πλέον κάθε κεφάλαιο συνοδεύεται από περίληψη και ερωτήσεις ανακεφαλαίωσης, 551 στον αριθμό, με σκοπό τη διευκόλυνση της μελέτης. Επιπλέον, ένα σύνολο 255 ασκήσεων, θεωρητικών και πρακτικών, στοχεύουν  στην κατανόηση της ύλης, την περαιτέρω εμβάθυνση σε αυτή, αλλά και την εισαγωγή παραπλήσιων ζητημάτων. Σε αυτό συντελούν και οι εκτεταμένες υποδείξεις στις ασκήσεις σχετικής δυσκολίας, καθώς και τα 250 διευκρινιστικά σχήματα.

Περιέχει: Πρόλογος - Επισκόπηση στην Java - Εισαγωγικά - Βασικές Δομές Δεδομένων - Εισαγωγή στην Ταξινόμηση - Συγκριτικοί Αλγόριθμοι - Αλγόριθμοι Κατανομής - Επιλογή - Δένδρα Αναζητήσεως - Δένδρα AVL - Αένδρα-(α,ό) - Ερυθρόμαυρα Δένδρα - Βασικές Έννοιες στον Κατακερματισμό - Κατακερματισμός με Ανοικτή ή Ελεύθερη Διευθυνσιοδότηση - Κατακερματισμός Σταθερού Χειρότερου Χρόνου Αναζητήσεως - Επεκτάσιμος Κατακερματισμός - Ψηφιακά Δένδρα - Δένδρα van Emde Boas - Ξένα Σύνολα και Διαχείρισή τους - Επεκτάσεις στην Διαχείριση Ξένων Συνόλων - Τυχαιοποιημένες Δομές Λεξικού - Δομές Λεξικού Επιμερίσεως ή Τοκοχρεολυσίου - Πιθανοτικές Δομές Ιδιότητας Μέλους - Δυωνυμικές Ουρές - Μονοδενδρικές Ουρές Προτεραιότητας - Αναζήτηση και Ταξινόμηση σε Ιεραρχίες Μνήμης - Γεωμετρικές Δομές Δεδομένων - Δυναμοποίηση Δομών Δεδομένων - Αδιάλειπτες Δομές Δεδομένων - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-986-1
Κωδικός Ευδόξου: 112692984
Έκδοση: 3η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 846
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Συνοδευτικά Βιβλιού: ΥΛΙΚΟ WEB

Συγγραφέας:Μποζάνης Δ. Π.