• Παντελής Ι. Δημήτρης, Παπάζογλου Ι. Βασίλης, Χαϊδεμενόπουλος Γρηγόρης,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-658-7

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 59397384

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2017

ΣΕΛΙΔΕΣ: 552

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ

Συγγραφέας/είς: “Παντελής Ι. Δημήτρης” “Παπάζογλου Ι. Βασίλης” “Χαϊδεμενόπουλος Γρηγόρης

€51.73

Ποσότητα:

Το βιβλίο Επιστήμη και Τεχνολογία των Συγκολλήσεων απευθύνεται σε φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς), σε διδάσκοντες, σε ερευνητές και σε μηχανικούς βιομηχανιών, οι οποίοι ασχολούνται με την επιστήμη και την τεχνολογία των συγκολλήσεων και οι οποίοι θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στο θέμα αυτό. Απευθύνεται επίσης σε αυτούς που προδιαγράφουν υλικά και διαδικασίες συγκόλλησης, καθώς και σε αυτούς που εφαρμόζουν ολοκληρωμένα προγράμματα fίtness-for-servίce για συγκολλητές κατασκευές βασισμένα σε διεθνείς κώδικες και πρότυπα.

Περιέχει: Εισαγωγή - Τεχνικές Συγκόλλησης - Μετάδοση Θερμότητας στις Συγκολλήσεις Τήξης - Παραμένουσες Τάσεις - Παραμορφώσεις Συγκολλήσεων - Μηχανική Συμπεριφορά Συγκολλητών Κατασκευών & Υπολογισμός Συγκολλήσεων - Μεταλλουργικά Φαινόμενα Συγκολλήσεων - Συγκολλήσεις Ανοξείδωτων Χαλύβων - Συγκολλήσεις Αλουμινίου και Κραμάτων του - Διάβρωση Συγκολλήσεων - Συγκολλησιμότητα, Ποιότητα Συγκόλλησης, Σφάλματα, και Μέθοδοι μη Καταστρεπτικού Ελέγχου Συγκολλήσεων - Κόστος Συγκόλλησης - Αγγλοελληνική Ορολογία Μεθόδων Συγκόλλησης - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-658-7
Κωδικός Ευδόξου: 59397384
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2017
Σελίδες: 552
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

Ο Δημήτρης Παντελής αποφοίτησε από το ΕΜΠ με δίπλωμα Χημικού Μηχανικού το 1982. Στη συνέχεια πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Γαλλία και απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην περιοχή «Μηχανική-Υλικά» από την École Centrale des Arts et Manufactures de Paris (ECP). Διετέλεσε Καθηγητής του ΕΜΠ από το 1992 πρώτα στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών και στη συνέχεια στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, καθώς και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ναυπηγικής Τεχνολογίας.

Ο Βασίλης Παπάζογλου (1952-2014) αποφοίτησε από το ΕΜΠ με δίπλωμα Ναυπηγού Μηχανολόγου Μηχανικού το 1975. Στη συνέχεια πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αμερική και απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην περιοχή «Ocean Engineering» από το MIT. Υπήρξε μεταξύ άλλων Καθηγητής και Πρόεδρος της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, μέλος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Ο Γρηγόρης Ν. Χαϊδεμενόπουλος είναι Καθηγητής Φυσικής Μεταλλουργίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Υλικών στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 1992. Έχει αποκτήσει MSc από το ΜΙΤ (Εργαστήριο Συγκολλήσεων, Καθηγ. K. Masubuchi) το 1985 και PhD στη Φυσική Μεταλλουργία από το MIT, το 1988. Με πρωτοβουλία του ιδρύθηκε το 2000 η Ελληνική Μεταλλουργική Εταιρεία (ΕΜΕ).