• Νταρακάς Ευθύμιος, Πεταλά Μαρία, Τσιρίδης Βασίλειος,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-640-2

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 86054621

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2019

ΣΕΛΙΔΕΣ: 672

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Κατηγορίες: , , .

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗ

Συγγραφέας/είς: “Νταρακάς Ευθύμιος” “Πεταλά Μαρία” “Τσιρίδης Βασίλειος

€58.91

Ποσότητα:

Περιέχει: ΕΝΟΤΗΤΑ 1  Βασικές αρχές περιβαλλοντικής χημείας: Θεμελιώδεις έννοιες χημείας περιβάλλοντος, Το περιβάλλον, Ατμόσφαιρα – ατμοσφαιρική ρύπανση, Το νερό, Τα υγρά απόβλητα, Τα στερεά απόβλητα, ΕΝΟΤΗΤΑ 2  Διεργασίες επεξεργασίας νερού και υγρών αποβλήτων: Φυσικές διεργασίες στην επεξεργασία του νερού και των υγρών αποβλήτων, Χημικές διεργασίες επεξεργασίας νερού και υγρών αποβλήτων, Βιολογικές διεργασίες, Παραδείγματα διεργασιών επεξεργασίας νερού και υγρών αποβλήτων, ΕΝΟΤΗΤΑ 3  Εργαστηριακές ασκήσεις: Εργαστήριο υγειονομικής τεχνολογίας, Δειγματοληψία, Ενόργανη χημική ανάλυση, Χημειομετρία, Εργαστηριακές ασκήσεις: έλεγχος ποιότητας νερού και υγρών αποβλήτων, Εργαστηριακές ασκήσεις: έλεγχος ποιότητας στερεών αποβλήτων και εδαφών, Εργαστηριακές ασκήσεις: διεργασίες επεξεργασίας νερού και υγρών αποβλήτων

ISBN: 978-960-418-640-2
Κωδικός Ευδόξου: 86054621
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2019
Σελίδες: 672
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Νταρακάς Ευθύμιος

Ο Ευθύμιος Νταρακάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Κωνσταντία Κοκκίνη και έχει έναν γιο, τον Νίκο, ο οποίος είναι επίσης Χημικός. Πραγματοποίησε βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα την «Κινητική των μικροοργανισμών στα φυσικά νερά», στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα είναι Καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. με γνωστικό αντικείμενο τον έλεγχο και την επεξεργασία του νερού και των αποβλήτων, και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνικής και Σχεδιασμού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ.

Συγγραφέας:Πεταλά Μαρία

Η Μαρία Πεταλά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Εισήχθη στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1994 και αποφοίτησε ως διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός το 1999. Το 2004 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στις χημικές τεχνολογίες. Το 2006 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην Περιβαλλοντική Μηχανική. Από το 2012 υπηρετεί στο Εργαστήριο Τεχνικής και Σχεδιασμού Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ., ως μέλος του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού, με γνωστικό αντικείμενο την «Επεξεργασία και διαχείριση νερού και υγρών αποβλήτων».

Ο Βασίλειος Τσιρίδης γεννήθηκε στη Δράμα το 1971. Το 1996 αποφοίτησε από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2011 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του ίδιου τμήματος στην περιβαλλοντική μηχανική. Από το 2012 υπηρετεί στο Εργαστήριο Τεχνικής και Σχεδιασμού Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ., ως μέλος του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού, με γνωστικό αντικείμενο τον «Έλεγχο ποιότητας και διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων».