• Παπάζογλου Π., Λιωνής Σπ. Π.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

QRbiblio
ISBN: 978-960-418-937-3

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102071811

ΕΚΔΟΣΗ: 3η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021

ΣΕΛΙΔΕΣ: 704

Κατηγορίες: , , , .

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΜΕ ΤΟ Arduino, 3η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Παπάζογλου Π.” “Λιωνής Σπ. Π.

€61.62

Ποσότητα:

Το Arduino αποτελεί τη δημοφιλέστερη ψηφιακή αναπτυξιακή πλατφόρμα στον κόσμο. Το συγκεκριμένο βιβλίο (το οποίο είναι και το πρώτο που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα), απομυθοποιεί και παρουσιάζει με απλά λόγια αυτή την τεχνολογία, προσφέροντας τα γνωσιακά εργαλεία, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να αναπτύξουν τις δικές τους εφαρμογές. Αν και οι εφαρμογές που παρουσιάζονται στο βιβλίο, μπορούν να υλοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις Arduino (π.χ. UNONANOMEGA), η προτεινόμενη έκδοση είναι η UNO, επειδή είναι φτηνή και οι διαστάσεις της εξυπηρετούν τόσο στις φυσικές διασυνδέσεις, όσο και στην ενσωμάτωση της πλακέτας στην αντίστοιχη εφαρμογή. Η έκδοση UNO είναι αυτή που διαλέγουν σχεδόν όλοι, προκειμένου να ξεκινήσουν για πρώτη φορά, τη διερεύνηση της ανάπτυξης απλών και διαδραστικών εφαρμογών. Στο microdev.gr μπορείτε να βρείτε σχετικό βοηθητικό εκπαιδευτικό υλικό για την ανάπτυξη εφαρμογών.

 • Το πρώτο ελληνικό και Best Seller βιβλίο για το πιο γνωστό αναπτυξιακό board στον κόσμο που συνδυάζει το χαμηλό κόστος και την ανοιχτή αρχιτεκτονική με την ευκολία ανάπτυξης των εφαρμογών.
 • Ιδανικό για μαθητές, φοιτητές, ερευνητές, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες.
 • Παρουσίαση θεωρίας μέσα από πρακτικά πειράματα.
 • Τομείς: Εισαγωγικές εφαρμογές για αρχάριους, Βασικές εφαρμογές και κυκλώματα, Εφαρμογές με αισθητήρες, Απεικόνιση δεδομένων, Πρακτική ρομποτική, Έλεγχος μοτέρ, Δίκτυα αισθητήρων, Έλεγχος συσκευών ισχύος, Διαδίκτυο των πραγμάτων, Εισαγωγή του Arduino στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κ.λπ.
 • Λογισμικό: Arduino IDE, Arduino Web Editor, Tinkercad, Processing, KiCAD, AppInventor, Ardublock, S4A κ.λπ.
 • Πλούσιο υλικό (βίντεο, πηγαίος κώδικας, αρχεία εφαρμογών) που μπορείτε να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του βιβλίου και πρόσβαση σε επιλεγμένα βίντεο μέσω QR code.

Τι νέο υπάρχει στην τρίτη έκδοση

 • Νέα εργαλεία λογισμικού για προγραμματισμό και προσομοίωση
 • Υλοποίηση Arduino σε breadboard
 • Σχεδίαση πλακέτας
 • Ενημέρωση κεφαλαίου πρακτικής ρομποτικής
 • Εφαρμογή με το Arduino IoT Cloud και το Nano 33 IoT
 • Κώδικες QR για πρόσβαση σε επιλεγμένα βίντεο

Περιέχει: Εισαγωγή, Εφαρμογές για Αρχάριους, Βασικές Εφαρμογές, Εφαρμογές με Αισθητήρες, Απεικόνιση Δεδομένων, Εισαγωγή στην Πρακτική Ρομποτική, Προχωρημένα Θέματα, Εφαρμογές Απομακρυσμένου Ελέγχου, Το Arduino στο Σχολείο (Οπτικός Προγραμματισμός του Arduino), Δραστηριότητες-Εργαστηριακές Ασκήσεις, Βιβλιογραφία, Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-937-3
Κωδικός Ευδόξου: 102071811
Έκδοση: 3η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2021
Σελίδες: 704
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Συνοδευτικά Βιβλιού: ΥΛΙΚΟ WEB

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

Κώδικες


Βασικό και πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό:

https://microdev.gr/

 

QRbiblio: Οι Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ σας καλοσωρίζουν στο πιο σύγχρονο και καινοτόμο βιβλίο τους. Το QRbiblio ανήκει στην κατηγορία των Εμπλουτισμένων Βιβλίων (Enhanced Books) και είναι ένας νέος τύπος βιβλίου στον οποίο η έντυπη έκδοση εμπλουτίζεται με πολυμεσικό περιεχόμενο (video, animation, παρουσιάσεις, αρχεία pdf, ήχος, γκαλερί εικόνων, υπερσυνδέσμους, κλπ), μέσα από τη χρήση των εικονιδίων QR. Ο αναγνώστης έχει πρόσβαση στο εμπλουτισμένο περιεχόμενο από όλες τις φορητές συσκευές ή τον υπόλογιστή.

Τρόπος χρήσης
Βήμα 1: Εγκαταστήστε στη φορητή σας συσκευή, smartphone ή tablet,  μία εφαρμογή QR Reader ή
Λογισμικό Ανάγνωσης QR το οποίο παρέχεται ελεύθερα και δωρεάν. Κινητά τηλέφωνα με ενημερωμένο λειτουργικό σύστημα αναγνωρίζουν αυτόματα τα QR εικονίδια μέσω της κάμερας.
Βήμα 2: Ανοίξτε την εφαρμογή που εγκαταστήσατε και σκανάρετε το εικονίδιο QR.
Βήμα 3: Δείτε στην οθόνη σας το πολυμεσικό περιεχόμενο.

Μάθετε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα και τη χρήση του QRbiblio, εδώ.
Δείτε όλα τα Αρχεία Εμπλουτισμένου Περιεχομένου, εδώ.

QR-Demo-1024x674

                                   Επεξήγηση του Εικονιδίου QR,  QRbiblio TZIOLA Publications

 • Οι Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη την επιλογή και τον τρόπο λειτουργίας του λογισμικού που θα εγκαταστήσει ο χρήστης προκειμένου να έχει πρόσβαση στο εμπλουτισμένο περιεχόμενο του βιβλίου, καθώς επίσης και για τυχόν αλλαγή συνδέσμου ή περιεχόμενου σε υπερσυνδέσμους  ή  παραπομπές τρίτων, όπου αυτές υπάρχουν.
 • Η ταχύτητα μεταφόρτωσης διαφοροποιείται από το μέγεθος του αρχείου,  την τεχνολογία κατασκευής της φορητής συσκευής και την ταχύτητα σύνδεσης στο δίκτυο του παροχέα.
 • Η χρήση του εμπλουτισμένου περιεχομένου γίνεται για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς αλλά προς διαδραστική διευκόλυνση του αναγνώστη.  Όπου το υλικό δεν είναι πρωτότυπο, τα δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς του.
Συγγραφέας:Παπάζογλου Π.

Ο Παναγιώτης Παπάζογλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το τμήμα Ηλεκτρονικών και Μηχανικών Η/Υ του πανεπιστημίου του Portsmouth της Μεγάλης Βρετανίας και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα από το τμήμα Ηλεκτρονικών και Μηχανικών Η/Υ του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΕΚΠΑ.

Πλούσιο συνοδευτικό υλικό των βιβλίων του θα βρείτε στην ιστοσελίδα του συγγραφέα: https://microdev.gr/
Συγγραφέας:Λιωνής Σπ. Π.

Ο Σπύρος-Πολυχρόνης Λιωνής είναι μηχανικός πληροφορικής και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το τμήμα Ηλεκτρονικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου. Έχει διδακτική εμπειρία περισσότερο από 15 χρόνια.