• Γκόνος Ιωάννης Φ., Πολυκράτη Αικατερίνη Δ.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-928-1

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102071562

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021

ΣΕΛΙΔΕΣ: 672

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, Οικιακές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις, 2η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Γκόνος Ιωάννης Φ.” “Πολυκράτη Αικατερίνη Δ.

€78.66

Ποσότητα:

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές ηλεκτρολόγους μηχανικούς. Η ανάγκη συγγραφής του προέκυψε αφενός από τις αλλαγές που εισήγαγε το νέο Πρότυπο ΕΛΟΤ 60364:2020, που αφορά τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, και αφετέρου από τις αλλαγές των συμβόλων που επέφερε το νέο Πρότυπο IEC 60617:2021 DB. Έγινε συστηματική προσπάθεια ώστε στο βιβλίο να παρουσιαστούν οι τελευταίες εκδόσεις των Προτύπων. Αντικείμενo του βιβλίου είναι το τεχνικό σχέδιο. Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένο στο ηλεκτρολογικό σχέδιο, με εφαρμογή στις ηλεκτρικές οικιακές εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΕΛΟT 60364:2020. Παρουσιάζονται τα ηλεκτρολογικά υλικά και οι απαιτήσεις που αυτά πρέπει να ικανοποιούν σύμφωνα με τις τελευταίες εκδόσεις των ελληνικών και διεθνών Προτύπων. Επιπλέον, συνοψίζονται τα βασικότερα σημεία του μηχανολογικού σχεδίου, που είναι απαραίτητα στον ηλεκτρολόγο μηχανικό, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αναγνώσει και να σχεδιάσει ένα μηχανολογικό σχέδιο. Τέλος, παρουσιάζεται συνοπτικά το αρχιτεκτονικό σχέδιο, ώστε ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός να μπορεί να κατανοήσει τα αρχιτεκτονικά σχέδια που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει για να υλοποιήσει τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες που θα του ανατεθούν.


Περιέχει: Μηχανολογικό Σχέδιο - Αρχιτεκτονικό Σχέδιο - Εισαγωγή στο Ηλεκτρολογικό Σχέδιο - Πρότυπα Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων -  Ηλεκτρολογικά Σύμβολα - Στοιχεία Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων - Είδη Ηλεκτρολογικών Σχεδίων - Συνδεσμολογίες Διακοπτών και Φορτίων - Παροχές - Ηλεκτρικοί Πίνακες - Μελέτη και Σχεδίαση Ηλεκτρικής Εγκατάστασης - Εγκαταστάσεις Εσωτερικών Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών-Ασθενών Ρευμάτων - Γειώσεις - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο Όρων

ISBN: 978-960-418-928-1
Κωδικός Ευδόξου: 102071562
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2021
Σελίδες: 672
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 29 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Γκόνος Ιωάννης Φ.

Ο Ιωάννης Φ. Γκόνος γεννήθηκε στο Αρτεμίσιο Αρκαδίας. Σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π., στην οποία σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Υψηλών Τάσεων και Ηλεκτρικών Μετρήσεων. Είναι Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του ΕΛΟΤ ΤΕ/82 «Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις κτιρίων».

Η Αικατερίνη Δ. Πολυκράτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. από την οποία έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα. Εργάζεται στην ίδια Σχολή ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό από το 2001.