• Κομίλης Δημήτριος

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-023-9

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122075545

ΕΚΔΟΣΗ: 3η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 672

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορίες: , .

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, 3η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Κομίλης Δημήτριος

€55.20

Ποσότητα:

Το βιβλίο επιδιώκει να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες στη διαχείριση και τεχνολογία των στερεών αποβλήτων, με έμφαση στα αστικά στερεά απόβλητα. Απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές πολυτεχνικών τμημάτων και τμημάτων θετικών επιστημών, και μπορεί να καλύψει διδακτική ύλη δύο εξαμήνων. Επίσης, χρήσιμο θα το βρουν ερευνητές και μελετητές, καθώς και στελέχη βιομηχανιών και φορέων διαχείρισης απορριμμάτων.

Στο βιβλίο καλύπτονται τα περισσότερα θέματα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΔΣΑ), που αποτελούν ένα αρκετά ευρύ αντικείμενο. Ειδικότερα, καλύπτονται τα πεδία: της παραγωγής και σύνθεσης των στερεών αποβλήτων· της αποθήκευσης-συλλογής–μεταφοράς-μεταφόρτωσης· της μηχανικής, χημικής, θερμικής και βιοχημικής επεξεργασίας, με έμφαση στην αξιοποίηση· της τελικής διάθεσης (ταφής). Επίσης, το βιβλίο περιλαμβάνει την πρόσφατη σχετική ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία στη ΔΣΑ, καλύπτει θέματα ανάλυσης κύκλου ζωής και οικονομικής λογιστικής, αναλύει τη σχέση της κυκλικής οικονομίας με τη ΔΣΑ και περιγράφει τις αρχές εργαστηριακού χαρακτηρισμού των στερεών αποβλήτων. Ταυτόχρονα, συγκεκριμένο κεφάλαιο ασχολείται ειδικότερα με τη διαχείριση ιατρικών αποβλήτων. Το βιβλίο παρουσιάζει ολοκληρωμένα (διαχειριστικά, νομοθετικά και σχεδιαστικά) το πλούσιο αντικείμενο της ΔΣΑ με παραδείγματα, κυρίως από την Ελλάδα. Στην 3η έκδοση έχει προστεθεί επιπλέον θεωρία, καθώς και περισσότερες λυμένες ασκήσεις, με στόχο την κατανόηση του σχεδιασμού, της λειτουργίας και της εκτίμησης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των συστημάτων διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Περιέχει: Πρόλογος - Ορισμοί και Νομοθεσία Στερεών Αποβλήτων - Παραγωγή, Σύνθεση και Αρχές Δειγματοληψίας Στερεών Αποβλήτων - Δείκτες Παρακολούθησης Πορείας Κυκλικής Οικονομίας - Προσωρινή Αποθήκευση, Συλλογή, Μεταφορά και Μεταφόρτωση - Μηχανική Επεξεργασία Στερεών Αποβλήτων - Αερόβια Βιολογική Επεξεργασία – Κομποστοποίηση - Αναερόβια Χώνευση για Ανάκτηση Ενέργειας - Θερμική Επεξεργασία για Ανάκτηση Ενέργειας - Χώροι Τελικής Διάθεσης Απορριμμάτων – Υγειονομική Ταφή - Κυκλική Οικονομία, Ανάλυση Κύκλου Ζωής και Οικονομική Λογιστική στη ΔΣΑ - Εργαστηριακός Χαρακτηρισμός Στερεών Αποβλήτων: Βασικές Μέθοδοι και Αρχές - Απόβλητα Υγειονομικών Μονάδων (Ιατρικά Απόβλητα) - Παράρτημα - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-023-9
Κωδικός Ευδόξου: 122075545
Έκδοση: 3η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 672
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Κομίλης Δημήτριος

Ο Δημήτρης Κομίλης είναι περιβαλλοντολόγος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison των ΗΠΑ. Το παρόν βιβλίο βασίζεται στην εμπειρία του και την ενασχόλησή του με τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο συγγραφέας ήταν υπότροφος των ιδρυμάτων I.K.Y., Fulbright, Ν.Α.Τ.Ο., Λίλιαν Βουδούρη, D.A.A.D. και των δράσεων Marie Sklodowska-Curie και Erasmus+. Έχει απασχοληθεί ως ερευνητής και επισκέπτης καθηγητής στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και είναι από το 2021 αρχισυντάκτης στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Waste Management» της Elsevier. Διδάσκει μαθήματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και στατιστικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.