• Δέντσορας Αργύρης

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-959-5

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112690369

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 384

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Συγγραφέας/είς: Δέντσορας Αργύρης

€32.59

Ποσότητα:

Μια Μεθοδολογική Προσέγγιση για Σχεδιαστές Μηχανικούς

Ο σχεδιασμός αποτελεί σύνολο ενεργειών που έχει ως αφετηρία μία ή περισσότερες διαπιστωμένες ανάγκες, και κατάληξη τη λεπτομερή περιγραφή των κατασκευαστικών χαρακτηριστικών μιας νέας μηχανής, συσκευής, διάταξης ή προϊόντος που θα ικανοποιεί τις ανάγκες αυτές. Είναι δραστηριότητα που διεγείρει τη δημιουργικότητα, τις αναλυτικές και συνθετικές ανθρώπινες ικανότητες, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί τις διαθέσιμες επιστημονικές γνώσεις δίνοντας νόημα σ’ αυτές. Στόχος είναι η εύρεση τεχνολογικών λύσεων που λειτουργούν καλύτερα, διαρκούν περισσότερο, συντηρούνται και επισκευάζονται ευκολότερα, και επιβαρύνουν όσο το δυνατόν λιγότερο το περιβάλλον. Η πορεία από τις ανάγκες στην τελική λύση χαρακτηρίζεται από συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων και συνεργατικότητα μεταξύ των μελών της σχεδιαστικής ομάδας.

Το βιβλίο εισάγει στο αντικείμενο του σχεδιασμού για μηχανικούς και έχει ως στόχο την κάλυψη των βασικών εννοιών, αρχών και μεθόδων. Φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως συντεταγμένος μεθοδολογικός οδηγός για τη συστηματική υλοποίηση των σχεδιαστικών εργασιών. Απευθύνεται στους προπτυχιακούς φοιτητές των πολυτεχνικών σχολών που επιθυμούν να αποκτήσουν σχεδιαστικές γνώσεις, στους μεταπτυχιακούς φοιτητές για τους οποίους ο σχεδιασμός αποτελεί κομμάτι του προγράμματος μαθημάτων που παρακολουθούν και στους υποψήφιους διδάκτορες ως πεδίο στήριξης της διδακτορικής τους έρευνας. Τέλος, απευθύνεται επίσης στους επαγγελματίες μηχανικούς που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να ενισχύσουν τις σχεδιαστικές τους δεξιότητες.

Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή στον Σχεδιασμό - Ανάλυση του Σχεδιαστικού Προβλήματος - Θεμελιώδης Σχεδιασμός - Σχεδιασμός Διαμόρφωσης - Παραμετρικός Σχεδιασμός - Σχεδιασμός ως προς Χ - Λεπτομερής Σχεδιασμός - Γλωσσάρι Ορών - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-959-5
Κωδικός Ευδόξου: 112690369
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 384
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Δέντσορας Αργύρης

Ο Καθηγητής κ. Αργύρης Δέντσορας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές και έλαβε δίπλωμα από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με αντικείμενο τη διάδοση ρωγμών λόγω κόπωσης σε συνθήκες συντονισμού στο ίδιο τμήμα όπου και υπηρετεί σήμερα ως Καθηγητής πρώτης βαθμίδας.

Οι εκπαιδευτικές του δραστηριότητες στο πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών αφορούν τα αντικείμενα των ταλαντώσεων μηχανολογικών συστημάτων, των μεταφορικών και ανυψωτικών διατάξεων, των εφαρμογών της συμβολικής και υπολογιστικής τεχνητής νοημοσύνης στην επιστήμη του μηχανολόγου μηχανικού καθώς και της θεωρίας σχεδιασμού. Επίσης συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος.

Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τις εφαρμογές της συμβολικής και υπολογιστικής τεχνητής νοημοσύνης στον σχεδιασμό μηχανών και προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτύξει μεθόδους αναπαράστασης και αξιολόγησης της σχεδιαστικής γνώσης, συμβατικά διαγνωστικά έμπειρα συστήματα και έμπειρα συστήματα που βασίζονται στη λογική της ασάφειας, εφαρμογές δημιουργίας ακολουθιών συναρμολόγησης και εφαρμογές μηχανικής μάθησης, προγράμματα παραμετρικής σχεδιαστικής βελτιστοποίησης μέσω εξελικτικών αλγορίθμων και βελτιστοποίησης της κίνησης αυτόματων οχημάτων εδάφους (AGV). Έχει επίσης συμβάλλει στην ανάπτυξη μεθόδων κυκλοφοριακής και ενεργειακής ανάλυσης συστημάτων ανελκυστήρων κτιρίων.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά, έχει παρουσιάσει εργασίες σε διεθνή και εθνικά συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε χρηματοδοτούμενα εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.