• Gray David

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-033-8

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122077689

ΕΚΔΟΣΗ: 5η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 760

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παύλος Δελιάς, Πρόδρομος Χατζόγλου

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, 5η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Gray David

€89.10

Ποσότητα:

Αυτό το βιβλίο έχει σχεδιαστεί ώστε να σας εισάγει σε κάποιες από τις απαραίτητες μεθοδολογίες, προσεγγίσεις και εργαλεία της έρευνας. Αντιμετωπίζοντας έναν κόσμο περισσότερο ανταγωνιστικό, περισσότερο δυναμικό και περισσότερο αβέβαιο, η γνώση των ερευνητικών μεθόδων είναι σημαντική γιατί βοηθά τους ανθρώπους και τους οργανισμούς να κατανοήσουν, να προβλέψουν και να ελέγξουν το εσωτερικό και το εξωτερικό τους περιβάλλον.

Η έρευνα στον πραγματικό κόσμο συνοδεύεται από πολλές προκλήσεις. Πρώτον, πρέπει να αντλεί στοιχεία από ευρέα ερευνητικά πεδία, όπως η κοινωνιολογία, η ψυχολογία, η ανθρωπολογία, η φιλοσοφία, η επικοινωνία και τα οικονομικά. Δεύτερον, η έρευνα στον πραγματικό κόσμο σημαίνει πως ο ερευνητής πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση σε κοινωνικές συνθήκες ή σε εργασιακά περιβάλλοντα όπου οι κύριοι χρηματοδότες της έρευνας, οι συμμετέχοντες ή ορισμένα ενδιαφερόμενα μέλη ίσως να έχουν τη δική τους ατζέντα. Πολλές φορές, μάλιστα, η ατζέντα αυτή δεν συμπίπτει αναγκαστικά με την ατζέντα του ερευνητή. Τρίτον, η έρευνα μπορεί να επηρεαστεί από το γεγονός πως οι διάφοροι χρηματοδότες της, όπως οι κυβερνήσεις ή οι επιχειρήσεις, εργάζονται σε έναν κόσμο ανταγωνιστικό, με επιρροές από το εξωτερικό τους περιβάλλον και φυσικά με χρηματοοικονομικούς περιορισμούς

Ευελπιστούμε πως το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει έναν οδηγό έρευνας, ο οποίος θα καλύπτει τις διδακτικές ανάγκες για το θεωρητικό υπόβαθρο των ερευνητικών μεθόδων, αλλά και θα προσφέρει στους φιλόδοξους ερευνητές στήριγμα και κίνητρο για την ενασχόλησή τους με την έρευνα του πραγματικού κόσμου.

Περιέχει: Εισαγωγή - Θεωρητικές Απόψεις και Μεθοδολογίες Έρευνας - Επιλογή και Προγραμματισμός Ερευνητικών Προτάσεων και Ερευνητικών Έργων – Ερευνητική Δεοντολογία - Αναζήτηση, Κριτική Ανασκόπηση και Χρήση της Βιβλιογραφίας - Ποσοτικός Ερευνητικός Σχεδιασμός - Ποιοτικός Ερευνητικός Σχεδιασμός - Ερευνητικός Σχεδιασμός: Μεικτές Μέθοδοι - Στρατηγικές Δειγματοληψίας - Σχεδιασμός Περιγραφικών και Αναλυτικών Δημοσκοπήσεων - Σχεδιασμός Μελετών Περίπτωσης -  Σχεδιασμός Μελετών Αξιολόγησης - Έρευνα Δράσης και Αλλαγή - Ερωτηματολόγια και Δημοσκοπήσεις - Συνεντεύξεις - Μη-Συμμετοχική Παρατήρηση - Εθνογραφία και Συμμετοχική Παρατήρηση - Ομάδες Εστίασης - Μη-Παρεμβατικά Μέτρα - Οπτικές Ερευνητικές Μέθοδοι - Μέθοδοι Ψηφιακής Έρευνας – Δευτερογενή Δεδομένα & Έρευνα - Διαχείριση Δεδομένων - Ξεκινώντας με το SPSS - Ανάλυση & Παρουσίαση Ποσοτικών Δεδομένων - Ξεκινώντας με το Νvivo - Ανάλυση & Παρουσίαση Ποιοτικών Δεδομένων - Συγγραφή της Εργασίας - Προετοιμασία Για Παρουσίαση Εργασιών Και Υποστήριξη Διατριβών -  Γλωσσάρι Όρων - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-033-8
Κωδικός Ευδόξου: 122077689
Έκδοση: 5η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 760
Επιστ. Επιμέλεια: Παύλος Δελιάς, Πρόδρομος Χατζόγλου
Μεταφραστής: Παύλος Δελιάς
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 29 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Gray David

Ο David E. Gray υπήρξε Καθηγητής στο αντικείμενο της Ηγεσίας και Οργανωτικής Συμπεριφοράς στο University of Greenwich. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του περιλάμβαναν τη μεθοδολογία έρευνας, τις μεθόδους διδασκαλίας της διοίκησης (ιδιαίτερα την καθοδήγηση και τη συμβουλευτική), την επαγγελματική ταυτότητα, την ενεργητική μάθηση, την αντανακλαστική μάθηση, την εκπαίδευση σε θέματα διοίκησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους παράγοντες που συντελούν στην επιτυχία των ΜΜΕ. Είχε δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σχετικά με τη μεθοδολογία έρευνας, την οργανωσιακή μάθηση, και την καθοδήγηση και τη συμβουλευτική. Ο David συντόνισε διάφορα χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος που εξέτασε ιδιαίτερα την επίδραση της καθοδήγησης στην ανθεκτικότητα των άνεργων διοικητικών στελεχών ως προς τις συμπεριφορές τους για την αναζήτηση νέας εργασίας. Ακόμη, συντόνισε ένα σχετικό πρόγραμμα με τους τρόπους με τους οποίους η ενεργητική μάθηση μπορεί να υποστηρίξει τα άνεργα διοικητικά στελέχη στην ίδρυση μιας νέας επιχείρησης. Πρόσφατα είχε ολοκληρώσει μία παγκόσμια έρευνα για την επαγγελματική ταυτότητα των καθοδηγητών. Όταν δεν ήταν απασχολημένος με τα ερευνητικά έργα, του άρεσε να παίζει γκολφ.

Ο David θα λείψει σε όλους όσους δούλεψαν μαζί του στον εκδοτικό οίκο της SAGE αλλά και σε όλες τις άλλες δραστηριότητές του.