• Λιαργκόβας Παναγιώτης, Δερμάτης Ζαχαρίας, Κομνηνός Δημήτριος,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-912-0

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102071601

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 552

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, 2η έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Λιαργκόβας Παναγιώτης” “Δερμάτης Ζαχαρίας” “Κομνηνός Δημήτριος

€47.56

Ποσότητα:

Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα χρήσιμο εγχειρίδιο στη μεθοδολογία της έρευνας και συγγραφής επιστημονικής εργασίας. Στόχος του είναι να καθοδηγήσει τον νέο ερευνητή να αντιληφθεί την έννοια και σημασία της έρευνας, να οργανώσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του πάνω στα διάφορα επιστημονικά ζητήματα και να προχωρήσει στην υλοποίηση μίας ερευνητικής διαδικασίας. Είναι σχεδιασμένο για να καλύψει τις κυριότερες πτυχές της μεθοδολογίας της έρευνας και τις τεχνικές συγγραφής επιστημονικών εργασιών που απασχολούν τόσο τους προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές όσο και τους νέους ερευνητές στηρίζοντας την ερευνητική τους προσπάθεια.

Η τρέχουσα Β΄ έκδοση του βιβλίου επικαιροποιεί και εμπλουτίζει την προηγούμενη Α΄ έκδοση. Επεκτείνει την ανάλυση σε όλες τις επιστήμες, συμπεριλαμβανομένης και της ιατρικής, και επεξηγεί τη χρησιμότητα νέων μεθοδολογικών εργαλείων, όπως τα Matlab®, Jamovi, Stata και Excel. Αναπόσπαστο στοιχείο ανατροφοδότησης σε κάθε κεφάλαιο είναι οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, οι ερωτήσεις σωστού-λάθους, οι ερωτήσεις ανάπτυξης και τα θέματα για ανάπτυξη συζήτησης.

Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή - Εισαγωγή στην έρευνα - Θέματα ηθικής και δεοντολογίας της έρευνας - Το ερευνητικό πρόβλημα - Βιβλιογραφική ανασκόπηση - Ερευνητικά εργαλεία συλλογής δεδομένων - Πληθυσμός-δείγμα έρευνας - Ερευνητικά εργαλεία ανάλυσης δεδομένων - Τεχνικές παρουσίασης ακαδημαϊκών εργασιών - Μεθοδολογία εισαγωγής παραπομπών – βιβλιογραφικών αναφορών - Βιβλιογραφία - Γλωσσάρι - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-912-0
Κωδικός Ευδόξου: 102071601
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 552
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας έλαβε το πτυχίο του στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Clark της Μασαχουσέτης. Έχει υπάρξει υπότροφος του αμερικανικού προγράμματος Fulbright, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μπάκαλα και του Πανεπιστημίου Clark ως διδάσκων βοηθός Καθηγητή. Έχει εργαστεί ως ασκούμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Διεύθυνση των Διαρθρωτικών Ταμείων), ως ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Δήμο Αθηναίων και ως Διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Σήμερα είναι Καθηγητής και Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή των Ελλήνων.

Web site: http://panagiotisliargovas.wordpress.com/
Συγγραφέας:Δερμάτης Ζαχαρίας

Ο Ζαχαρίας Δερμάτης είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΑΤΕΙ Πειραιά, κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (M.Sc.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη «Θεωρητική Πληροφορική» και Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις «Εφαρμογές Πληροφορικής στην Οικονομία, Διοίκηση και Υγεία». Εργάζεται ως εργαστηριακό διδακτικό προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι επίσης μέλος του Εργαστηρίου Αειφόρου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και του Εργαστηρίου iLEADS του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει στο ενεργητικό του άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια στις περιοχές του γνωστικού του αντικειμένου.

Ο Δημήτριος Κομνηνός είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αυτοματισμού του ΑΤΕΙ Πειραιά και του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Σπουδές στην Εκπαίδευση και Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Οργανισμών & Επιχειρήσεων) και Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση στη φορολογική οργάνωση και διοίκηση». Εργάζεται στη ΔΟΥ Τρίπολης, διαθέτει σημαντική διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Αειφόρου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχει στο ενεργητικό του συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια καθώς επίσης δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων.