• Μαλατέστας Π., Βυλλιώτης Η.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-996-0

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112695427

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 424

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΙΣΧΥΟΣ: Με συνοπτική θεωρία, 2η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Μαλατέστας Π.” “Βυλλιώτης Η.

€38.81

Ποσότητα:

Τα Ηλεκτρονικά Ισχύος αποτελούν πλέον μία από τις βασικές περιοχές της επιστήμης του Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού Μηχανικού. Σχετίζονται άμεσα με τον έλεγχο ηλεκτρικών μηχανών, συστημάτων κίνησης και γενικότερα με τον έλεγχο, τη μετατροπή, τη διαχείριση και την ποιότητα της παρεχόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να καλύψει το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος των Ηλεκτρονικών Ισχύος. Περιλαμβάνει μια σειρά κατάλληλα επιλεγμένων αντιπροσωπευτικών εργαστηριακών ασκήσεων πάνω στα βασικά είδη των μετατροπέων (ΕΡ/ΣΡ, ΕΡ/ΕΡ, ΣΡ/ΣΡ, ΣΡ/ΕΡ κ.λπ.), με στόχο την κατανόηση της λειτουργίας τους, τον τρόπο κατασκευής τους και γενικότερα τη διερεύνηση της επίδρασής τους στο δίκτυο και το φορτίο.

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται 19 εργαστηριακές ασκήσεις που συνοδεύονται από θεωρητικό μέρος, στο οποίο γίνεται λεπτομερής ανάλυση της λειτουργίας της διάταξης στην οποία αναφέρονται, με απόδειξη των βασικών λειτουργικών σχέσεων και κυματομορφών για διάφορα λειτουργικά σενάρια. Επίσης, στο τέλος κάθε εργαστηριακής άσκησης, εκτός από το πειραματικό μέρος, υπάρχει προσομοίωση όλων των σεναρίων μέσω του προγράμματος Matlab/Simulink.

Περιέχει: Πρόλογος - Ηλεκτρονικοί διακόπτες ισχύος-Απώλειες - Χαρακτηριστικές (V-I) των θυρίστορ - Μη ελεγχόμενες ανορθωτικές διατάξεις - Ελεγχόμενες ανορθωτικές διατάξεις - Μετατροπείς ΕΡ/ΕΡ - Μετατροπείς ΣΡ/ΣΡ - Μετατροπείς ΕΡ/ΣΡ/ΕΡ (Αντιστροφείς ή Inverters) - Κύκλωμα έναυσης θυρίστορ με τελεστικούς ενισχυτές - Χρήσιμοι ορισμοί για την ανάλυση μη ημιτονοειδών κυματομορφών - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-996-0
Κωδικός Ευδόξου: 112695427
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 424
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Μαλατέστας Π.

Ο Παντελής Μαλατέστας είναι Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μοντελοποίηση, τη δυναμική ανάλυση και τον έλεγχο συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας. Διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα όπως Αυτόματος Έλεγχος, Ηλεκτρική Κίνηση, Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας, Σύγχρονα Ηλεκτρομηχανικά Κινητήρια Συστήματα, Προηγμένες Τεχνικές Ανάλυσης Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας και Εξυπνα Δίκτυα. Έχει εκδώσει μεταξύ άλλων τα συγγράμματα  Ηλεκτρομηχανικά Συστήματα Μετατροπής Ενέργειας, Εισαγωγή στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας, Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου, Ψηφιακός Έλεγχος, Ηλεκτρική Κίνηση, κ.ά.

Συγγραφέας:Βυλλιώτης Η.