• Μαλατέστας Π.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-062-8

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122094115

ΕΚΔΟΣΗ: 5η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 912

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορίες: , .

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ, 5η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Μαλατέστας Π.

€105.34

Ποσότητα:

Οι ηλεκτρικές μηχανές αποτελούν ένα από τα πλέον βασικά μαθήματα της ειδικότητας του ενεργειακού ηλεκτρολόγου μηχανικού, σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών. Το μεγάλο μέγεθος και η πολυπλοκότητα της δομής των σύγχρονων συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη και τα γενικότερα θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος, απαιτούν ουσιαστική γνώση τόσο της στατικής όσο και της δυναμικής συμπεριφοράς των ηλεκτρικών μηχανών, για την εξασφάλιση της βέλτιστης απόδοσης από λειτουργική, οικονομική και περιβαλλοντική σκοπιά. Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλει και η ραγδαία εξέλιξη της ηλεκτρονικής και των υπολογιστικών συστημάτων, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης αποδοτικότερων συστημάτων ελέγχου και οδήγησης, με σκοπό τη συνεχή αναπροσαρμογή της συμπεριφοράς της ηλεκτρικής μηχανής στις απαιτήσεις του φορτίου.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ειδικότητας ηλεκτρολόγου μηχανικού αλλά και συγγενικών ειδικοτήτων, καθώς επίσης και σε μηχανικούς της πράξης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάπτυξη και στην ανάλυση των βασικών εννοιών και των φαινομένων που σχετίζονται με την κατανόηση της λειτουργίας τους σε συνθήκες μόνιμης και μεταβατικής κατάστασης. Για την καλύτερη κατανόηση και εμπέδωση της ύλης, κάθε κεφάλαιο συνοδεύεται από πολλά και κατάλληλα επιλεγμένα παραδείγματα και εφαρμογές.

Περιέχει: Πρόλογος - Βασικές Αρχές από τον Μαγνητισμό – Μαγνητικά Κυκλώματα - Ηλεκτρομηχανική Μετατροπή της Ενέργειας - Μετασχηματιστές - Βασικές Αρχές Ηλεκτρικών Μηχανών - Ηλεκτρικές Μηχανές ΣΡ – Μόνιμη Κατάσταση - Ασύγχρονος Τριφασικός Κινητήρας - Ασύγχρονος Μονοφασικός Κινητήρας - Σύγχρονες Μηχανές - Εισαγωγικές Έννοιες για τα Δυναμικά Συστήματα - Εισαγωγή στη Γενικευμένη Θεωρία των Ηλεκτρικών Μηχανών - Δυναμική Ανάλυση Μετασχηματιστών - Δυναμική Ανάλυση Μηχανών Συνεχούς Ρεύματος - Δυναμική Ανάλυση Τριφασικού Ασύγχρονου Κινητήρα - Δυναμική Ανάλυση Μονοφασικού Ασύγχρονου Κινητήρα - Δυναμική Ανάλυση Σύγχρονης Μηχανής - Ασύμμετρη Λειτουργία Ασύγχρονου Κινητήρα στη Μόνιμη Κατάσταση - Ειδικοί Τύποι Κινητήρων - Τυλίγματα Μηχανών Συνεχούς Ρεύματος - Τυλίγματα Μηχανών Εναλλασσόμενου Ρεύματος - Γενικά περί Συστημάτων Ηλεκτρικής Κίνησης - Παραρτήματα - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-062-8
Κωδικός Ευδόξου: 122094115
Έκδοση: 5η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 912
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Μαλατέστας Π.

Ο Παντελής Μαλατέστας είναι Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μοντελοποίηση, τη δυναμική ανάλυση και τον έλεγχο συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας. Διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα όπως Αυτόματος Έλεγχος, Ηλεκτρική Κίνηση, Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας, Σύγχρονα Ηλεκτρομηχανικά Κινητήρια Συστήματα, Προηγμένες Τεχνικές Ανάλυσης Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας και Εξυπνα Δίκτυα. Έχει εκδώσει μεταξύ άλλων τα συγγράμματα  Ηλεκτρομηχανικά Συστήματα Μετατροπής Ενέργειας, Εισαγωγή στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας, Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου, Ψηφιακός Έλεγχος, Ηλεκτρική Κίνηση, κ.ά.