• Richerson David, Lee William,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-987-8

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112693169

ΕΚΔΟΣΗ: 4η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 804

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Χρήστος Αργυρούσης

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ: Επιστήμη και Τεχνολογία, 4η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Richerson David” “Lee William

€92.56

Ποσότητα:

Από τη δημοσίευση της 3ης έκδοσης του παρόντος βιβλίου έχουν καταγραφεί πολλές και σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας των κεραμικών. Η νέα, 4η έκδοση χρησιμεύει ως ένα έγκριτο σύγγραμμα και οδηγός αναφοράς τόσο για επαγγελματίες όσο και για σπουδαστές που επιδιώκουν να κατανοήσουν τις βασικές έννοιες και αρχές της τεχνολογίας των κεραμικών. Κεντρικό ρόλο στο βιβλίο διαδραματίζουν οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ δομής, ιδιοτήτων και επεξεργασίας, οι αρχές σχεδιασμού και οι εφαρμογές των προηγμένων κεραμικών.

Γραμμένο με τον ίδιο σαφή τρόπο που έκανε τις προηγούμενες εκδόσεις τόσο προσιτές, το σύγγραμμα αυτό έχει εμπλουτιστεί με νέο υλικό σχεδόν σε κάθε κεφάλαιο και με δύο νέα κεφάλαια που παρουσιάζουν το ευρύ φάσμα εφαρμογών των κεραμικών: νανοτεχνολογία, χρήση κεραμικών σε ολοκληρωμένα κυκλώματα, μονάδες μνήμης flash και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, πληροφορίες για τα ηλεκτροχημικά κεραμικά, επικαιροποιημένες αναλύσεις για τις λυχνίες LED, τα λέιζερ και τις οπτικές εφαρμογές, καθώς και τον ρόλο των κεραμικών στις τεχνολογίες ενέργειας και ελέγχου της ρύπανσης. Αναδεικνύεται, επίσης, η διαρκώς αυξανόμενη σημασία της μοντελοποίησης και της προσομοίωσης.

Περιέχει: Πρόλογος - Τι Ακριβώς είναι ένα Κεραμικό Υλικό; - Σύντομο Ιστορικό των Κεραμικών - Εφαρμογές των Κεραμικών Υλικών - Ατομικοί Δεσμοί και Κρυσταλλική Δομή - Κρυσταλλική Χημεία και Κρυσταλλικές Δομές - Καταστάσεις Ισορροπίας και Διαγράμματα Ισορροπίας Φάσεων - Φυσική και Θερμική Συμπεριφορά των Κεραμικών - Μηχανικές Ιδιότητες των Κεραμικών - Επίδραση Χρόνου, Θερμοκρασίας και Περιβάλλοντος στη Συμπεριφορά των Κεραμικών - Ηλεκτρική Συμπεριφορά των Κεραμικών - Διηλεκτρική, Μαγνητική και Οπτική Συμπεριφορά των Κεραμικών - Μεθοδολογίες Παραγωγής Κεραμικών: Εισαγωγή - Κατεργασίες Μορφοποίησης Κεραμικών - Πυκνοποίηση Κεραμικών - Κατεργασίες Αποπεράτωσης - Διασφάλιση Ποιότητας - Ζητήματα Σχεδιασμού - Σχεδιασμός με Κεραμικά - Ανάλυση Αστοχίας - Ισχυροποίηση Κεραμικών Υλικών - Επίλυση Προκλήσεων του Παρελθόντος: Μελέτες Περιπτώσεων - Τα Κεραμικά στο Μέλλον: Τάσεις και Προκλήσεις - Τιμές Ιοντικής Ακτίνας για Κατιόντα και Ανιόντα - Ο Περιοδικός Πίνακας Στοιχείων - Γλωσσάριο Όρων - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο Όρων

ISBN: 978-960-418-987-8
Κωδικός Ευδόξου: 112693169
Έκδοση: 4η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 804
Επιστ. Επιμέλεια: Χρήστος Αργυρούσης
Μεταφραστής: Ελένη Γκαγκάτσιου
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Richerson David

Ο David W. Richerson απέκτησε πτυχία στην επιστήμη και τεχνολογία των κεραμικών υλικών από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα (1967) και το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (1969). Διεξήγαγε έρευνα σε θωράκιση καρβιδίου βορίου, νιτριδίου του πυριτίου και σύνθετων υλικών στην Norton Company από το 1969 έως το 1973. Διετέλεσε επικεφαλής του τομέα υλικών από το 1973 έως το 1985 στην Garrett Turbine Engine Company για την ενσωμάτωση κεραμικών υλικών σε κινητήρες αεριοστροβίλων- και διεξήγαγε και διαχειρίστηκε ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων υλικών ενώ ήταν διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης και αργότερα αντιπρόεδρος στην Ceramatec, Inc. από το 1985 έως το 1991. Από το 1991 έως σήμερα, ο Richerson εργάστηκε ως σύμβουλος, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα και σχεδίασε και διεξήγαγε εθελοντικά προγράμματα επιστημονικής προσέγγισης σε σχολεία και στην κοινότητα. Ο Richerson έχει συγγράψει ή συνυπογράψει 5 βιβλία, 13 κεφάλαια βιβλίων, 21 τελικές εκθέσεις κυβερνητικών προγραμμάτων, 5 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και 59 τεχνικές δημοσιεύσεις. Έχει επιμεληθεί ή συν-επιμεληθεί τέσσερα επιπλέον βιβλία, έχει κάνει πολυάριθμες τεχνικές και εκπαιδευτικές παρουσιάσεις και έχει παρουσιάσει διήμερα έως τετραήμερα σύντομα μαθήματα σε όλο τον κόσμο. Ο Richerson είναι εταίρος και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αμερικανικής Εταιρείας Κεραμικών, μέλος του Εθνικού Ινστιτούτου Μηχανικών Κεραμικών και του Συμβουλίου Εκπαίδευσης στα Κεραμικά και πρώην μέλος της ASM International.

Συγγραφέας:Lee William

Ο William E. Lee απέκτησε πτυχίο φυσικής μεταλλουργίας από το Πανεπιστήμιο Aston του Ηνωμένου Βασιλείου (1980) και διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (1983) με θέμα τη βλάβη από ακτινοβολία σε κρυστάλλους σαπφείρου. Μετά από μεταδιδακτορική έρευνα στο Case Western Reserve University, έγινε βοηθός καθηγητή στο Ohio State University των Ηνωμένων Πολιτειών, πριν επιστρέψει σε θέση λέκτορα στο Sheffield University του Ηνωμένου Βασιλείου το 1989 και γίνει καθηγητής εκεί το 1998. Το 2006 ανέλαβε επικεφαλής του Τμήματος Υλικών στο Imperial College του Λονδίνου. Η έρευνά του έχει καλύψει τις σχέσεις δομής–ιδιοτήτων–επεξεργασίας σε μία σειρά από κεραμικά, όπως ηλεκτροκεραμικά, γυαλιά και υαλοκεραμικά, πυρηνικά κεραμικά, πυρίμαχα υλικά, κεραμικά υπερυψηλών θερμοκρασιών και λευκά είδη. Έχει επιβλέψει 61 φοιτητές για την ολοκλήρωση των διδακτορικών τους διατριβών και έχει συγγράψει ή συνυπογράψει περισσότερα από 400 άρθρα, συμπεριλαμβανομένων 5 βιβλίων, 7 συλλογικών πρακτικών ή ειδικών εκδόσεων περιοδικών, 6 προσκεκλημένων κεφαλαίων σε βιβλία/ εγκυκλοπαίδειες και 14 προσκεκλημένων άρθρων ανασκόπησης. Ο καθηγητής Lee είναι μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικών του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ινστιτούτου City and Guilds, του Ινστιτούτου Υλικών, Ορυκτών και Μεταλλείων και της Αμερικανικής Εταιρείας Κεραμικών, της οποίας ήταν πρόεδρος το 2016/2017.