• Παπάζογλου Π.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-823-9

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102071693

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021

ΣΕΛΙΔΕΣ: 600

Κατηγορίες: , .

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ

Συγγραφέας/είς: Παπάζογλου Π.

€70.08

Ποσότητα:

Η πληροφορική και οι εφαρμογές της αποτελούν σήμερα έναν ευρύτατο τομέα διερεύνησης και αξιοποίησης νέων ιδεών με την πρακτική χρήση των υπολογι­στών και των αντίστοιχων εφαρμογών τους. Αποτελούν δε βασικό υπόβαθρο για όλες τις τέχνες και επιστήμες. Το βιβλίο αυτό καλύπτει την ανάγκη για εκπαιδευτικό υλικό που περιλαμβάνει θεωρία και εφαρμογές. Παρουσιάζεται ποικιλία θεμάτων με ιδιαίτερη βαρύτητα σε εφαρμογές που έχουν δοκιμαστεί στην πράξη αξιοποιώ­ντας τον υπολογιστή.


Περίεχει: Εισαγωγή στις εφαρμογές της πληροφορικής - Αριθμητικά συστήματα - Αριθμητικές πράξεις - Δεδομένα υπολογιστή - Λογικά ψηφιακά κυκλώματα - Δομικά στοιχεία μικροεπεξεργαστή - Βασικά κυκλώματα μικροεπεξεργαστή - Μνήμη - Επικοινωνία με εξωτερικές συσκευές - Το λειτουργικό σύστημα - Βασική χρήση λειτουργικού συστήματος - Περισσότερες ενέργειες με το λειτουργικό σύστημα - Εργαλεία προγραμματισμού και αλγόριθμοι - Εισαγωγή στον Προγραμματισμό - Σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών - Βασικές δομές δεδομένων και αλγόριθμοι - Δίκτυα και διαδίκτυα - Ανάπτυξη ιστοσελίδων με HTML και CSS - Αλληλεπίδραση υπολογιστή με τον φυσικό κόσμο - Βάσεις δεδομένων - Υπολογιστική νέφους - Εφαρμογές γραφείου - Μαθηματική υπολογιστική - Σχεδίαση με τη βοήθεια υπολογιστή

ISBN: 978-960-418-823-9
Κωδικός Ευδόξου: 102071693
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2021
Σελίδες: 600
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 29 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

http://papazoglou-files.gr/upload/pef/source-code.zip 

 

Βασικό και πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό:

https://microdev.gr/

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Διαφάνειες διδασκαλίας
  • Βιντεοσκοπημένα μαθήματα
  • Οδηγό μελέτης
  • Πηγαίο κώδικα
Συγγραφέας:Παπάζογλου Π.

Ο Παναγιώτης Παπάζογλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το τμήμα Ηλεκτρονικών και Μηχανικών Η/Υ του πανεπιστημίου του Portsmouth της Μεγάλης Βρετανίας και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα από το τμήμα Ηλεκτρονικών και Μηχανικών Η/Υ του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΕΚΠΑ.

Πλούσιο συνοδευτικό υλικό των βιβλίων του θα βρείτε στην ιστοσελίδα του συγγραφέα: https://microdev.gr/