• Ευκολίδης Νικόλαος, Τζώτζης Αναστάσιος, Κυράτσης Παναγιώτης,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-929-8

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102072433

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021

ΣΕΛΙΔΕΣ: 374

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ Η/Υ

Συγγραφέας/είς: “Ευκολίδης Νικόλαος” “Τζώτζης Αναστάσιος” “Κυράτσης Παναγιώτης

€32.23

Ποσότητα:

Το παρόν σύγγραμμα αποτελεί μια προσπάθεια συλλογής των βασικότερων στοιχείων από τη θεωρία που σχετίζεται με τις τυπικές μηχανουργικές κατεργασίες, την κατασκευαστική με τη βοήθεια Η/Υ, καθώς και την τεχνική ανάλυση με τη βοήθεια Η/Υ, έτσι ώστε ο αναγνώστης να έχει στα χέρια του συγκεντρωμένο το απαραίτητο υλικό για την ενασχόληση του με την κατασκευαστική και τεχνική ανάλυση με τη βοήθεια Η/Υ.

Προϋπόθεση για την ορθή χρήση του βιβλίου αποτελεί η γνώση χρήσης σχεδιαστικών λογισμικών, η γνώση επίλυσης πινάκων, καθώς και η γνώση της βασικής θεωρίας της Μηχανικής, ενώ απευθύνεται κατά βάση σε φοιτητές προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς των Πολυτεχνικών Σχολών και των Σχολών Θετικών Επιστημών.


Περιέχει: Πρόλογος - Μηχανουργικά υλικά - Τόρνευση - Διάτρηση - Φραιζάρισμα - Επιλογή συνθηκών κοπής - Στοιχεία ψηφιακής καθοδήγησης - Εισαγωγή στην τεχνική ανάλυση με τη βοήθεια Η/Υ - Ανάλυση με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων - Εφαρμογές με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων - Ανάλυση προβλημάτων τριών διαστάσεων με τη χρήση Η/Υ - Βιβλιογραφία - Πίνακας συμβόλων - Ευρετήριο όρων

ISBN: 978-960-418-929-8
Κωδικός Ευδόξου: 102072433
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2021
Σελίδες: 374
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Ο Νικόλαος Ευκολίδης είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Παράλληλα συνεργάζεται στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Συστήματα CAD/CAM και στο Σχεδιασμό Προϊόντων. Διαθέτει συγγραφική δραστηριότητα σε θέματα σχεδιασμού και νέων τεχνολογιών και έχει παρουσία σε κλαδικά περιοδικά, περιοδικά με θεματική το design με σχετικά άρθρα. Τέλος, έχει στο όνομα του σειρά από επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, ενώ έχει καταχωρημένο μεγάλο αριθμό Βιομηχανικών Σχεδίων στον ΟΒΙ. Η ιστοσελίδα του είναι www.efkolidis.eu.

Ο Αναστάσιος Τζώτζης (www.atzotzis.eu) είναι ερευνητής στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του ΠΔΜ. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην ερευνητική περιοχή της μοντελοποίησης μηχανουργικών κατεργασιών με τη βοήθεια συστημάτων CAD και μεθοδολογιών πεπερασμένων στοιχείων από το τμήμα Μηχανικής Σχεδιασμού και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου της Σαραγόσα (Ισπανία). Έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε διεθνή συνέδρια, ενώ τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα συστήματα CAD/CAM/CAE, τον προγραμματισμό συστημάτων CAD, την εφαρμογή των μεθόδων πεπερασμένων στοιχείων στις μηχανουργικές κατεργασίες, τον σχεδιασμό μηχανολογικών συστημάτων κ.ά.

Ο Παναγιώτης Κυράτσης είναι καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (www.kyratsis.com). Είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «ΤΗΜΕΝΟΣ» και διευθυντής του ερευνητικού Εργαστηρίου CODE+ (Computational design and Digital Fabrication) του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην ερευνητική περιοχή της βελτιστοποίησης μηχανουργικών κατεργασιών με συστήματα CAD/CAM από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος τριών μεταπτυχιακών M.Sc. in Automotive Product Engineering & M.Sc. in CAD/CAM (Cranfield University, UK) και ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Έχει απασχοληθεί σε πλειάδα βιομηχανικών και ερευνητικών έργων και θεωρείται εξειδικευμένος σε θέματα σχεδιασμού, κατασκευής και ανάπτυξης προϊόντων. Τα βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα συστήματα CAD/CAM/CAE, σχεδιασμός προϊόντων, τις μηχανουργικές κατεργασίες κλπ. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 20 βιβλίων και πάνω από 150 επιστημονικών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Έχει καταθέσει 12 βιομηχανικά σχέδια και μία ευρεσιτεχνία στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), και είναι μέλος της ομάδας έκδοσης σε γνωστά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το 2020 αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των διεθνών βραβείων για το σχεδιασμό προϊόντων Good Design Awards.