• Παπάζογλου Π.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-906-9

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102071792

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 840

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορίες: , .
Κατηγορίες: ,

ΜΙΚΡΟΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ, Αρχές & Εφαρμογές, 2η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Παπάζογλου Π.

€98.70

Ποσότητα:

Πρόκειται ίσως για το μοναδικό βιβλίο που καλύπτει σφαιρικά το αντικείμενο των μικροεπεξεργαστών. Η ποικιλία των θεμάτων που παρουσιάζονται σε συνδυασμό με τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, κάνουν το βιβλίο ιδανικό και προσιτό για όλους τους φοιτητές και αναγνώστες. Ο καθηγητής μπορεί να χρησιμοποιήσει το βιβλίο αυτό για την υποστήριξη τριών εξαμηνιαίων μαθημάτων στο συγκεκριμένο πεδίο με αντίστοιχη θεωρία και ολοκληρωμένες ασκήσεις για το εργαστήριο.

Βασικά χαρακτηριστικά:

• Γραμμένο σε απλή γλώσσα και προσιτό για όλους τους φοιτητές , χωρίς να προϋποθέτει προηγούμενες γνώσεις για την κατανόησή του. • Δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές δυσκολίες και ανάγκες των φοιτητών που μελετούν αυτό το αντικείμενο. • Διαθέτει περισσότερες από 30 εργαστηριακές ασκήσεις στο πεδίο του προγραμματισμού μικροεπεξεργαστών και της σχεδίασης ψηφιακών κυκλωμάτων. • Για πρώτη φορά, τα προγράμματα παρουσιάζονται με αναλυτικά διαγράμματα ροής για να επιτευχθεί το μεγαλύτερο ποσοστό κατανόησης από τους φοιτητές. • Μεγάλο πλήθος εφαρμογών για μικροεπεξεργαστές MIPS και INTEL. • Παρουσιάζεται επίσης για πρώτη φορά, η ανάπτυξη ενός προσομοιωτή Assembly γραμμένου σε Java και Visual Basic που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για εργασίες και διπλωματικές. • Προγραμματισμός της μονάδας κινητής υποδιαστολής, καθώς και παρουσίαση της σχεδίασης της μονάδας ελέγχου με απλά λόγια. • Πραγματικοί πειραματισμοί στο εργαστήριο με ολοκληρωμένα κυκλώματα αριθμητικής και λογικής μονάδας, μνήμης, κλπ. • Προγραμματισμός σε VHDL μαζί με εργαστηριακές ασκήσεις. • Βασικά χαρακτηριστικά και εφαρμογές μικροελεγκτών. • Ειδικό κεφάλαιο με ιδέες για απλές και σύνθετες εργασίες και διπλωματικές.

Περιέχει: Εισαγωγή - Αριθμητικά συστήματα και μετατροπές - Αριθμητική μικροεπεξεργαστή - Βασικά ψηφιακά κυκλώματα - Εσωτερική οργάνωση του μικροεπεξεργαστή - Βασικά ψηφιακά κυκλώματα μικροεπεξεργαστή - Συμβολική γλώσσα (Assembly) και εκτέλεση προγράμματος - Μνήμη - Επικοινωνία μικροεπεξεργαστή με εξωτερικές συσκευές - Εισαγωγή στον προγραμματισμό του μικροεπεξεργαστή MIPS 32BIT - Ανάπτυξη βασικών εφαρμογών MIPS Assembly - Διαχείριση πινάκων στην MIPS Assembly - Εργαστηριακές ασκήσεις MIPS Assembly - Εισαγωγή στον προγραμματισμό INTEL Assembly 16bit - Ανάπτυξη εφαρμογών INTEL Assembly 16bit - Προγραμματισμός INTEL Assembly 32bit/64bit/FPU - Εργαστηριακές ασκήσεις INTEL Assembly - Σχεδίαση και ανάπτυξη προσομοιωτή - Ανάπτυξη προγραμμάτων στον προσομοιωτή - Γενικά χαρακτηριστικά μικροελεγκτών - Ο μικροελεγκτής AVR ATmega328 - Ο μικροελεγκτής PIC16F84A - Επαναπρογραμματιζόμενες ψηφιακές διατάξεις και η γλώσσα VHDL - Εργαστηριακές ασκήσεις VHDL - Εργασίες για μελέτη και υλοποίηση - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-906-9
Κωδικός Ευδόξου: 102071792
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 840
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Συνοδευτικά Βιβλιού: ΥΛΙΚΟ WEB
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

Βασικό και πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό:

https://microdev.gr/

Συγγραφέας:Παπάζογλου Π.

Ο Παναγιώτης Παπάζογλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το τμήμα Ηλεκτρονικών και Μηχανικών Η/Υ του πανεπιστημίου του Portsmouth της Μεγάλης Βρετανίας και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα από το τμήμα Ηλεκτρονικών και Μηχανικών Η/Υ του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΕΚΠΑ.

Πλούσιο συνοδευτικό υλικό των βιβλίων του θα βρείτε στην ιστοσελίδα του συγγραφέα: https://microdev.gr/