• Καστρινάκης Ελ.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-013-0

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122074976

ΕΚΔΟΣΗ: 3η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 374

Κατηγορίες: , .

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ, 3η Βελτιωμένη Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Καστρινάκης Ελ.

€32.23

Ποσότητα:

Το βιβλίο αυτά καλύπτει την ύλη του υποχρεωτικού εξαμηνιαίου μαθήματος “Φυσικές διεργασίες ΙΙ”, που διδάσκεται στο 6ο εξάμηνο του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ύλη χωρίζεται σε τρεις επιμέρους ενότητες σχετικά ανεξάρτητες μεταξύ τους. Η πρώτη ενότητα καλύπτει τις διατάξεις μεταφοράς ρευστών, η δεύτερη μερικές από τις διεργασίες ανάμιξης και η τρίτη ενότητα καλύπτει στοιχεία από την τεχνική των σωματιδίων. Η κάθε ενότητα περιέχει θεμελιώδεις έννοιες και ως ένα βαθμό επεκτείνεται μερικές φορές και σε πιο ειδικά θέματα.

Η παρούσα έκδοση είναι η τρίτη προσπάθεια που γίνεται για να γραφεί η ύλη του μαθήματος. Έγινε βελτίωση και συμπλήρωσης της ύλης, που περιελάμβανε η δεύτερη έκδοση. Σε αρκετά σημεία έχει γίνει μια προσπάθεια απλοποιημένης θεώρησης και περιγραφής φαινομένων και λειτουργίας συσκευών, με σκοπό να γίνουν αυτά εύκολα κατανοητά αλλά και να κινήσουν το ενδιαφέρον για παραπέρα μελέτη. Παράλληλα, στο τέλος κάθε ενότητας, έχουν παρατεθεί απλές ερωτήσεις και ασκήσεις που σκοπό έχουν την καλύτερη εμπέδωση της ύλης.

Περιέχει: Πρόλογος - Διατάξεις Μεταφοράς Υγρών-Αντλίες - Διατάξεις Μεταφοράς και Συμπίεσης Αερίων - Διεργασίες Ανάμιξης - Στοιχεία Τεχνικής Σωματιδίων - Χαρακτηρισμός Σωματιδίων - Δειγματοληψία Στερεών Σωματιδίων - Μέτρηση Κατανομής Μεγέθους Σωματιδίων - Μηχανικές Μέθοδοι Διαχωρισμού Σωματιδίων - Ερωτήσεις - Ασκήσεις - Βιβλιογραφία - Προσάρτημα - Ευρετήριο-Ορολογία

ISBN: 978-618-221-013-0
Κωδικός Ευδόξου: 122074976
Έκδοση: 3η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 374
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Καστρινάκης Ελ.