• Παντελάκης Σπ. Γ, Τσερπές Κ. Ι.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-014-7

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122074638

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Βελτιωμένη Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 296

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΥΛΙΚΩΝ, 1η Βελτιωμένη Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Παντελάκης Σπ. Γ” “Τσερπές Κ. Ι.

€25.11

Ποσότητα:

Το αντικείμενο της μηχανικής συμπεριφοράς των υλικών είναι εξαιρετικά ευρύ και σύνθετο. Το παρόν σύγγραμμα εστιάζει στη μακροσκοπική μηχανική συμπεριφορά των υλικών, ενώ παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια η μακροσκοπική μηχανική συμπεριφορά των υλικών να συνδεθεί με του φυσικούς μηχανισμούς που λαμβάνουν χώρα σε μικροσκοπική ή και ατομική κλίμακα και την καθορίζουν. Σημαντικό μέρος του βιβλίου αναφέρεται στη μηχανική συμπεριφορά των σύνθετων υλικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύγγραμμα γίνεται εκτενής αναφορά σε γνώση που έχει παραχθεί από την πολύ έντονη ερευνητική δραστηριότητα του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Αντοχής Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών στην μηχανική συμπεριφορά των υλικών.

Το παρόν σύγγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους των Τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών, Αεροναυπηγών Μηχανικών και Ναυπηγών Μηχανικών, καθώς και σε όσους φοιτητές ή μηχανικούς ασχολούνται με το σχεδιασμό ή τη λειτουργία κατασκευαστικών στοιχείων ή κατασκευών.

Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή - Ατομική Δομή των Υλικών - Δομή των Μεταλλικών Υλικών - Μηχανισμοί Σκλήρυνσης της Μικροδομής - Δομή των Σύνθετων Υλικών - Μηχανική Συμπεριφορά: Ορισμός και Βασικές Θεωρήσεις - Βασικές Αρχές της Ελαστικότητας και Βισκοελαστικότητας - Μηχανική Συμπεριφορά Μεταλλικών Υλικών σε Μονοαξονική Ψευδοστατική Καταπόνηση - Μηχανική Συμπεριφορά Σύνθετων Υλικών σε Μονοαξονικά Ψευδοστατικά Φορτία - Μηχανικές Δοκιμές στα Μεταλλικά Υλικά - Εισαγωγή στην Πλαστικότητα - Μηχανικές Δοκιμές στα Σύνθετα Υλικά - Μηχανική Συμπεριφορά Μεταλλικών Υλικών σε Μεταβαλλόμενα Φορτία-Κόπωση - Μηχανική Συμπεριφορά Σύνθετων Υλικών σε Μεταβαλλόμενα Φορτία - Μηχανική Συμπεριφορά Μεταλλικών Υλικών σε Υψηλές Θερμοκρασίες - Επίδραση της Διάβρωσης στη Μηχανική Συμπεριφορά Μεταλλικών Υλικών και Δομών - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-014-7
Κωδικός Ευδόξου: 122074638
Έκδοση: 1η Βελτιωμένη Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 296
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Παντελάκης Σπ. Γ
Συγγραφέας:Τσερπές Κ. Ι.