• Beer F., Johnston R., DeWolf J., Mazurek D., Sanghi S.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-993-9

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112693872

ΕΚΔΟΣΗ: 8η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 848

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Στέφανος Κατσαβούνης

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, 8η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Beer F.” “Johnston R.” “DeWolf J.” “Mazurek D.” “Sanghi S.

€106.74

Ποσότητα:

Για την επιτυχή επίλυση προβλημάτων, είναι απαραίτητη μια ισχυρή εννοιολογική κατανόηση. Αυτή η έκδοση της Μηχανικής των Υλικών βοηθά τους διδάσκοντες και τους φοιτητές να επιτυγχάνουν αυτόν τον σκοπό παρέχοντας ισχυρή κατανόηση και λογική ανάλυση των εννοιών χρησιμοποιώντας μονάδες SI. Την ίδια στιγμή, βοηθά στην αναγνώριση των εφαρμογών κατά τον σχεδιασμό πραγματικών κατασκευαστικών δομών και στοιχείων μηχανών.

Περιλαμβάνει ικανό αριθμό προχωρημένων και εξειδικευμένων ενοτήτων, με την παρουσίαση νέων εννοιών με απλοποιημένο και λεπτομερή τρόπο. Για τη διακριτή επισήμανσή τους ως προαιρετικών, σημειώνονται με έναν αστερίσκο ώστε οι χρήστες να επιλέγουν εάν θα τις μελετήσουν ή όχι. Χρησιμοποιώντας πολυάριθμα παραδείγματα μηχανικής και προβλήματα προς επίλυση στο τέλος κάθε κεφαλαίου, το βιβλίο βοηθά τους αναγνώστες να κατανοήσουν εύκολα και να συσχετίσουν τη θεωρία με την εφαρμογή.

Βασικά σημεία:

  • Εκτεταμένη χρήση διαγραμμάτων ελευθέρου σώματος
  • Παραδείγματα που επεξηγούνται με τη μεθοδολογία επίλυσης προβλημάτων SMART
  • Μεγάλος αριθμός εφαρμογών
  • Περισσότερα από 1500 προβλήματα προς επίλυση, τα οποία περιλαμβάνουν προβλήματα στο τέλος κάθε ενότητας, προβλήματα ανασκόπησης και προβλήματα επίλυσης με χρήση υπολογιστή.

Περιέχει: Εισαγωγή - Η Έννοια της Τάσης,  Τάση και Τροπή - Αξονική Φόρτιση,  Στρέψη, Καθαρή Κάµψη, Ανάλυση και Σχεδιασµός Δοκών για Αντοχή σε Κάµψη, Διατµητικές Τάσεις σε Δοκούς και Λεπτότοιχα Μέλη, Μετασχηματισμοί Τάσης και Τροπής, Κύριες Τάσεις υπό µία Δεδοµένη Φόρτιση, Βέλος Κάµψης Δοκών, Υποστυλώµατα - Λυγισµός, Ενεργειακές Μέθοδοι, Κεντροειδή και Ροπές Επίπεδων Επιφανειών, Ιδιότητες Επιλεγµένων Υλικών και Διατοµές Ελατού Χάλυβα, Κύριες Μονάδες στη Μηχανική, Βέλη Κάμψης και Κλίσεις Δοκών - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-993-9
Κωδικός Ευδόξου: 112693872
Έκδοση: 8η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 848
Επιστ. Επιμέλεια: Στέφανος Κατσαβούνης
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 29 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Beer F.
Συγγραφέας:Johnston R.
Συγγραφέας:DeWolf J.

Ο John Τ. DeWolf, Καθηγητής των Πολιτικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Connecticut, συμμετείχε στην ομάδα των Beer και Johnston ως συγγραφέας στη δεύτερη έκδοση της Μηχανικής των Υλικών. Ο John έχει πτυχίο πολιτικού μηχανικού από το Πανεπιστήμιο της Hawaii καθώς και Master και διδακτορικό δίπλωμα στη δομοστατική μηχανική από το Πανεπιστήμιο Cornell. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Μηχανικών, καθώς και της Ακαδημίας Επιστημών και Μηχανικής του Connecticut. Είναι πιστοποιημένος Επαγγελματίας Μηχανικός και μέλος του Συμβουλίου Επαγγελματιών Μηχανικών του Connecticut. Επιλέχθηκε ως Βοηθός Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Connecticut το 2006. Τα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ελαστική ευστάθεια, την εποπτεία κατασκευής γεφυρών, και τη δομική ανάλυση και σχεδιασμό.

Συγγραφέας:Mazurek D.

Ο David F. Mazurek, Καθηγητής των Πολιτικών Μηχανικών στην Ακαδημία Λιμενικού Σώματος των Ηνωμένων Πολιτειών, συμμετείχε στην ομάδα στην ομάδα των Beer και Johnston στην όγδοη έκδοση της Στατικής και στην πέμπτη έκδοση της Μηχανικής των Υλικών. Ο David έχει πτυχίο στην ωκεάνια μηχανική, Master πολιτικού μηχανικού από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Florida και διδακτορικό δίπλωμα πολιτικού μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Connecticut. Είναι μέλος της Αμερικανικής ΄Ενωσης Πολιτικών Μηχανικών, καθώς και της Ακαδημίας Επιστημών και Μηχανικής του Connecticut. Είναι πιστοποιημένος Επαγγελματίας Μηχανικός ενώ έχει υπηρετήσει στην Αμερικανική Επιτροπή Σύνδεσης 15—Μεταλλικές Κατασκευές της Αμερικανικής Ένωσης Σιδηροδρόμων και Συντήρησης Διαδρομών από το 1991. Ανάμεσα στα πολυάριθμα βραβεία του, αναγνωρίστηκε από την Εθνικό Οργανισμό Επαγγελματιών Μηχανικών ως Μηχανικός του Λιμενικού Σώματος της Χρονιάς για το 2015. Τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν μηχανική γεφυρών, ιατροδικαστική δομικής μηχανικής και σχεδιασμό ανθεκτικό σε εκρήξεις.

Συγγραφέας:Sanghi S.

Ο Sanjeev Sanghi έλαβε το πτυχίο του στη Μηχανολογία από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Ινδίας στην Kanpur. Συνέχισε περαιτέρω την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο Cornell και στο Ινστιτούτο Levich του Πανεπιστημίου της Πόλης της Νέας Υόρκης από όπου έλαβε αντίστοιχα το Master και το διδακτορικό του δίπλωμα. Τώρα είναι Καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Μηχανικής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Ινδίας, στο Δελχί. Εντάχθηκε στο τμήμα το 1992 και έκτοτε διδάσκει μαθήματα Τεχνικής Μηχανικής, Ρευστομηχανικής σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. ΄Εχει διατελέσει επικεφαλής της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και του Κέντρου Εξυπηρέτησης στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Ινδίας, στο Δελχί και ήταν Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Sussex, UK τα έτη 2007-2008. Κέρδισε το βραβείο του Διακεκριμένου Βοηθού Διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Cornell το 1988. Το 2002, έλαβε το βραβείο Διακεκριμένης Διδασκαλίας από το Ίδρυμα C V Kanpur. Δημοσίευσε επιστημονικές εργασίες σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά όπως Journal of Fluid Mechanics, Journal of Computational Physics, Physics of Fluids, Chaos, AIAA Journal, ASME Journal of Heat Transfer, Journal of Sound and Vibration, Computers and Structures και Computers and Fluids.