• Κριεζής Εμ.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-041-3

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122086587

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 448

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Συγγραφέας/είς: Κριεζής Εμ.

€38.99

Ποσότητα:

Το εγχειρίδιο Οπτικές Επικοινωνίες καλύπτει ένα σύνολο βασικών γνώσεων στο αντικείμενο της τεχνολογίας των οπτικών επικοινωνιών και της φωτονικής. Εξετάζονται τα στοιχεία που συνθέτουν ένα σύστημα οπτικών επικοινωνιών και διακρίνονται στο μέσο μετάδοσης, στην οπτική εκπομπή και στη λήψη στον οπτικό δέκτη. Το περιεχόμενο καλύπτει τρεις μεγάλες θεματικές περιοχές: οπτική κυματοδήγηση και μετάδοση σημάτων σε οπτικές ίνες, βασικές γνώσεις οπτοηλεκτρονικής laser διόδων και οπτικών ανιχνευτών (φωτοδιόδων), και τέλος συστημάτων οπτικών επικοινωνιών.

Το βιβλίο απευθύνεται σε μηχανικούς και φοιτητές Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, και άλλων συναφών τμημάτων των ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Περιέχει: Εισαγωγή - Οπτικοί Κυματοδηγοί - Μετάδοση Κυμάτων σε Οπτικές Ίνες: Απόσβεση και Διασπορά - Οπτικές Πηγές: Laser και Laser Δίοδοι - Οπτικοί Ανιχνευτές - Οπτικός Δέκτης Απευθείας Ανίχνευσης - Σύμφωνες Οπτικές Επικοινωνίες - Τεχνικές Οπτικής Πολυπλεξίας - Οπτικοί Ενισχυτές – Βιβλιογραφία - Ευρετήριο Όρων

ISBN: 978-618-221-041-3
Κωδικός Ευδόξου: 122086587
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 448
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Κριεζής Εμ.

Ο Εμμανουήλ Ε. Κριεζής είναι Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα επιστημονικά και ερευνητικά ενδιαφέροντά του καλύπτουν θέματα οπτικών επικοινωνιών, φωτονικής τεχνολογίας και μικροκυμάτων.