• Κυρανάς Ευστράτιος

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-025-3

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122079303

ΕΚΔΟΣΗ: 3η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 632

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Κατηγορίες: , .

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, 3η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Κυρανάς Ευστράτιος

€54.88

Ποσότητα:

Συστήματα Τροφίμων-Διατροφής, Επισήμανση και Ασφάλεια

Το παρόν σύγγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν και να οργανώσουν τις γνώσεις τους στα πολύπλοκα και αλληλοσυνδεμένα συστήματα τροφίμων και διατροφής και στη νομοθεσία που τα διέπει. Περιγράφει αναλυτικά τις κατηγορίες των τροφίμων και των πρόσθετων τροφίμων και ποτών, ενώ παράλληλα δίνει έμφαση στην επισήμανση των τροφίμων και ποτών, στους ισχυρισμούς διατροφής και υγείας, καθώς και στις ευρωπαϊκές και εθνικές αρχές που ρυθμίζουν τον έλεγχο για την εμπορία τους για κατανάλωση. Πρόκειται για πεδία σύνθεσης, η οποία απαιτεί γνώση, σοβαρό πολιτικό σχεδιασμό, οργάνωση και αδιάκοπη προσπάθεια, ώστε να επιτυγχάνει διαρκώς στους πολύ σημαντικούς στόχους της ισότιμης λειτουργίας της αγοράς και της διασφάλισης της υγείας και της ευημερίας των καταναλωτών.

Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή - Συστήματα Παραγωγής και Διάθεσης Τροφίμων - Ταξινόμηση των Τροφίμων με Κριτήριο τον Βαθμό Επεξεργασίας - Ταξινόμηση των Τροφίμων με Κριτήριο τη Διατροφική Σύσταση και Αξία - Συστήματα Διατροφής και Διατροφικά Μοντέλα - Τα Πρόσθετα των Τροφίμων (Ε) - Επισήμανση των Τροφίμων-Διατροφικοί Ισχυρισμοί - Η Θεώρηση των Κινδύνων και οι Πολιτικές Ασφάλειας των Τροφίμων - Νομοθεσία Τροφίμων - Ο Κώδικας Τροφίμων και Ποτών και Αντικειμένων Κοινής Χρήσεως - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-025-3
Κωδικός Ευδόξου: 122079303
Έκδοση: 3η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 632
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

Ο Ευστράτιος Κυρανάς είναι Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Είναι Χημικός -Τεχνολόγος Τροφίμων, με εξειδίκευση στην ανάπτυξη συσκευών και μεθόδων ανάλυσης τροφίμων και βιολογικών υγρών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην παρασκευή και τον ποιοτικό έλεγχο νέων προϊόντων διατροφής, καθώς και στη μελέτη των διατροφικών συνηθειών και της διατροφικής πρόσληψης ομάδων του πληθυσμού. Ασχολείται με τη δημιουργία βάσεων δεδομένων, με πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων εφήβων, καθώς και της σχέσης των καταναλωτών με τα πρόσθετα των τροφίμων, τα συμπληρώματα διατροφής και τη διατροφική ετικέτα. Είναι Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου “Διερεύνηση, Ανάλυση και Αξιολόγηση Τροφίμων και Διατροφικών Συνηθειών“.

Έχει διατελέσει μέλος εθνικών και ευρωπαϊκών επιστημονικών επιτροπών (του IDF -“Main Components in Milk”, της EFSA -“European Food Consumption Database”, του ΕΦΕΤ -“Διατροφή”), Ερευνητής και Επιστημονικά υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων. Είναι συγγραφέας επιστημονικών συγγραμμάτων, δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά, καθώς και ανακοινώσεων σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

Στο Διεθνές Πανεπιστημίου της Ελλάδος έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης, Διευθυντής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, Διευθυντής του Τομέα Τροφίμων-Διατροφής, Διευθυντής ερευνητικών εργαστηρίων, Αν. Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Υπεύθυνος του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά EMAS.