• Λουγκοβόης Βλαδίμηρος

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-022-2

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122075492

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 672

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Κατηγορία: .

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Συγγραφέας/είς: Λουγκοβόης Βλαδίμηρος

€56.36

Ποσότητα:

Το παρόν σύγγραμμα αποτελεί ένα περιεκτικό εκπαιδευτικό βοήθημα, το οποίο επιχειρεί να παρουσιάσει με σαφήνεια και σφαιρική θεώρηση σημαντικές πτυχές του γνωστικού αντικειμένου της Επιστήμης και Τεχνολογίας Αλιευτικών Προϊόντων. Το σύγγραμμα επικεντρώνεται σε σημαντικούς τομείς γνώσης που αφορούν τις διαδικασίες επεξεργασίας και συντήρησης, τη μικροβιολογική σταθερότητα και τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα και ασφάλεια των αλιευτικών προϊόντων. Παράλληλα, αναλύει σε ικανοποιητική έκταση εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με την ειδική αλλοιογόνο χλωρίδα των διάφορων κατηγοριών μεταποιημένων προϊόντων και τους συνδεόμενους κινδύνους, τις ειδικές υγειονομικές απαιτήσεις και τα μέτρα ελέγχου παθογόνων οργανισμών.

Στα 17 κεφάλαια του συγγράμματος ο αναγνώστης θα βρει μεγάλο όγκο δεδομένων χημικής σύστασης και απόδοσης, χρήσιμες πληροφορίες για τις μεθόδους αξιολόγησης της αισθητηριακής ποιότητας και τις επιδράσεις της αυτόλυσης των ιστών στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων, καθώς και αναφορές στους κανόνες διενέργειας επίσημων ελέγχων. Το σύγγραμμα ενσωματώνει μεγάλο αριθμό βιβλιογραφικών πηγών για περαιτέρω αναζήτηση στοιχείων και πληροφοριών.

Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή - Στοιχεία Ανατομίας Ψαριών, Μαλακίων, Μαλακοστράκων - Φυσικές Ιδιότητες - Φυσική Σύνθεση και Απόδοση - Σύσταση και Διατροφική Αξία - Μεταθανάτιες Βιοχημικές Μεταβολές – Αυτόλυση των Ιστών - Μικροβιακή Αλλοίωση - Μεταβολές Οργανοληπτικών Ιδιοτήτων - Αξιολόγηση Φρεσκότητας Νωπών Αλιευτικών Προϊόντων - Ψύξη - Κατάψυξη - Ξήρανση - Αλάτιση - Κάπνιση - Μαρινάρισμα - Κονσερβοποίηση - Υγιεινή Αλιευτικών Προϊόντων και Διενέργεια Επίσημων Ελέγχων - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-022-2
Κωδικός Ευδόξου: 122075492
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 672
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

Ο Βλαδίμηρος Λουγκοβόης είναι κάτοχος πτυχίου Χημείας (ΕΚΠΑ) και διδακτορικού διπλώματος στην Επιστήμη των Τροφίμων (University of Leeds, UK). Διαθέτει μακρά διδακτική εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΤΕΙ Αθήνας, ΠΑΔΑ) και πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Έχει ενεργήσει ως επιστημονικά υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων και έργων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στη Βιομηχανία Τροφίμων για περισσότερα από 25 χρόνια και έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Τροφίμων του ΥΠΕΜ και της ολομέλειας του Επιστημονικού Συμβουλίου Ελέγχου Τροφίμων του ΕΦΕΤ. Είναι μέλος του Institute of Food Science and Technology (IFST, UK) και της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του International Journal of Food Science and Technology.