• Γεωργιάδης Μιχαήλ, Ελεκίδης Απόστολος, Γεωργιάδης Γεώργιος,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-970-0

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112693262

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 544

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ

Συγγραφέας/είς: “Γεωργιάδης Μιχαήλ” “Ελεκίδης Απόστολος” “Γεωργιάδης Γεώργιος

€47.51

Ποσότητα:

Σκοπός αυτού του εισαγωγικού βιβλίου είναι να καλύψει το αντικείμενο της βελτιστοποίησης συστημάτων και βιομηχανικών διεργασιών. Ως τέτοιες νοούνται οι βιομηχανίες μεταποίησης για την παραγωγή χημικών, φαρμακευτικών, τροφίμων, προϊόντων επεξεργασίας πετρελαίου, καταναλωτικών αγαθών, τσιμέντου, επεξεργασίας αποβλήτων, κλπ. Δίνεται έμφαση σε τεχνικές βελτιστοποίησης μεικτού-ακέραιου γραμμικού προγραμματισμού με εφαρμογές σε θέματα σύνθεσης και σχεδιασμού διεργασιών, χρονοπρογραμματισμού και σχεδιασμού παραγωγής, και δικτύων παραγωγής και διανομής προϊόντων.

Η προσέγγιση αυτού του βιβλίου βασίζεται στην μεθοδολογική και βήμα-προς-βήμα ανάπτυξη της μαθηματικής αναπαράστασης ενός συγκεκριμένου προβλήματος βελτιστοποίησης καθώς και στην επίλυση του με χρήση εξειδικευμένου λογισμικού. Για τον σκοπό αυτό παρατίθεται πλήθος προβλημάτων από ένα μεγάλο εύρος βιομηχανικών διεργασιών με στόχο την ολοκληρωμένη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών.

Περιέχει: Εισαγωγή Στη Βελτιστοποίηση – Βελτιστοποίηση με 0-1 Μεταβλητές -  To Λογισμικό βελτιστοποίησης Gams (General Algebraic Modelling System) - Τεχνικές Βελτιστοποίησης Παραγωγής σε Συστήματα Διεργασιών - Εισαγωγή Στον Χρονοπρογραμματισμό Παραγωγής Ευέλικτων Διεργασιών - Τεχνικές Βελτιστοποίησης Χρονοπρογραμματισμού Παραγωγής Ευέλικτων Διεργασιών με Χρήση του Δικτύου Καταστάσεων Υλικών-Διεργασιών (STN) - Βελτιστοποίηση Χρονοπρογραμματισμού Παραγωγής Ευέλικτων Διεργασιών Με Χρήση του Δικτύου Πόρων-Διεργασιών (RTN) - Τεχνικές Βελτιστοποίησης Χρονοπρογραμματισμού Παραγωγής με Μοντέλα Προτεραιότητας (Precedence-Based Models) - Τεχνικές Αποτελεσματικής Επίλυσης Προβλημάτων  Χρονοπρογραμματισμού Παραγωγής Μεγάλης Κλίμακας – Βελτιστοποίηση Δικτύου Παραγωγής και Διανομής Προϊόντων σε Μόνιμη Κατάσταση – Βελτιστοποίηση Δικτύων Παραγωγής και Διανομής Προϊόντων σε Δυναμική Κατάσταση - Ευρετήριο

 

ISBN: 978-960-418-970-0
Κωδικός Ευδόξου: 112693262
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 544
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Γεωργιάδης Μιχαήλ

Ο Μιχάλης Γεωργιάδης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο μέθοδοι βελτιστοποίησης βιομηχανικών διεργασιών. Έχει λάβει το Δίπλωμα του Χημικού Μηχανικού από το ΑΠΘ (1992), M.Sc. on Advanced Chemical Engineering (2005) και PhD on Process Systems Engineering (1998) από το Imperial College London, UK. Έχει επιβλέψει 12 διδακτορικές διατριβές. Το ερευνητικό έργο του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνικών βελτιστοποίησης συστημάτων παραγωγής, την δυναμική μοντελοποίηση και προσομοίωση και βελτιστοποίηση διεργασιών, τον προηγμένο έλεγχο διεργασιών και την βελτιστοποίηση αγορών ενέργειας. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 120 εργασίες σε διεθνή έγκριτα περιοδικά και 130 πρακτικά Διεθνών συνεδρίων. Είναι συν-συγγραφέας και συν-συντάκτης 9 τόμων βιβλίων που έχουν δημοσιευτεί από τους εκδοτικούς οίκους Elsevier, Wiley και Sprieger. Το ερευνητικό του έργο τυγχάνει εκτεταμένης αναγνώρισης από την Διεθνή Κοινότητα με πάνω από 6600 ετεροαναφορές και h-index 46 στο Google Scholar (Ιούλιος 2022). Έχει διακριθεί ως υπότροφος Fulbright, USA (2020), ως Distinguished visiting Professor, Tsinghua University, China (2018-2022) και ως Honorary Senior Research Fellow, Imperial College London, UK (2015-2021).

Ο Απόστολος Ελεκίδης απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2022. Το 2017 έλαβε το δίπλωμα Χημικού Μηχανικού από το ίδιο τμήμα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους τομείς της μαθηματικής μοντελοποίησης, της βελτιστοποίησης του σχεδιασμού/χρονοπρογραμματισμού παραγωγής καθώς και στην ανάπτυξη στοχαστικών μοντέλων για τη διαχείριση ρίσκου.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2021). Το 2017 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές σε σύγχρονα θέματα ηλεκτρικής ενέργειας στο Ρηνανικό-Βεστφαλικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Άαχεν (RWTH Aachen), ενώ το 2013 έλαβε δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τους τομείς της μαθηματικής βελτιστοποίησης, του σχεδιασμού/προγραμματισμού παραγωγής και της επιχειρησιακής έρευνας.