• Μουστακίδης Γ.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-958-8

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112690259

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 368

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΑΤΩΝ, 2η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Μουστακίδης Γ.

€31.70

Ποσότητα:

Η ύλη του παρόντος βιβλίου βασίζεται στις παραδόσεις του μαθήματος «Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων» που έγιναν από τον συγγραφέα επί μια εικοσιπενταετία στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Rutgers, ΗΠΑ. Οι θεματικές ενότητες του βιβλίου είναι ικανές να καλύψουν ένα εξαμηνιαίο μάθημα και προορίζονται για φοιτητές που ήδη κατέχουν βασικές γνώσεις από τη Θεωρία Σημάτων και Συστημάτων σε συνεχή και διακριτό χρόνο, δηλαδή Μετασχηματισμό και Σειρά Fourier, Μετασχηματισμούς Laplace και Ζ, καθώς και έννοιες όπως η κρουστική απόκριση, συνάρτηση μεταφοράς και ευστάθεια συστημάτων. Τα στοιχεία αυτά μαζί με βασικές γνώσεις της Θεωρίας Πιθανοτήτων όπως τυχαίες μεταβλητές, στοχαστικές διαδικασίες και στατιστικές πρώτης και δεύτερης τάξης, που είναι αναγκαίες για την κατανόηση του κεφαλαίου περί Επεξεργασίας Στοχαστικών Σημάτων, παρουσιάζονται εν συντομία στα δύο τελευταία κεφάλαια του βιβλίου συνοδευμένα από την απαραίτητη βιβλιογραφία για αναλυτικότερη μελέτη.

Περιέχει: Γιατί Επεξεργασία Σημάτων;, Δειγματοληψία και Ανακατασκευή Σημάτων, Παραθύρωση Δεδομένων, Διακριτός Μετασχηματισμός Fourier και Συνελικτικά Αθροίσματα, Γενικά περί Φίλτρων, FIR Φίλτρα, IIR Φίλτρα, Ειδικές Κατηγορίες Ψηφιακών Φίλτρων, Πολυρυθμική Επεξεργασία, Επεξεργασία Στοχαστικών Σημάτων, Μετασχηματισμοί Σημάτων και Γραμμικά Συστήματα, Πιθανότητες και Στοχαστικά Σήματα, Βιβλιογραφία, Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-958-8
Κωδικός Ευδόξου: 112690259
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 368
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Μουστακίδης Γ.

Ο Γεώργιος Μουστακίδης έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου-Μηχανολόγου Μηχανικού από το ΕΜΠ το 1979, το Μάστερ του Μηχανικού Συστημάτων από Moore School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, ΗΠΑ, το 1980 και το διδακτορικό δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, ΗΠΑ, το 1983. Από το 1983 έως το 1986 κατείχε θέση ερευνητή στο Institut National de Recherche en Informatique et en Automatique (INRIA), Rennes, Γαλλία και από το 1987 έως το 1990 θέση ερευνητή στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΙΤΥ) Πάτρας. Το 1991 έγινε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το 1996 κατέλαβε τη θέση του Καθηγητή στο ίδιο τμήμα. Tο 2002 μετακινήθηκε στο Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βόλος όπου διετέλεσε Καθηγητής έως το 2006. Από το 2006 έως σήμερα είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν: τεχνικές ακολουθιακής ανίχνευσης, πολυχρηστικές επικοινωνίες και επεξεργασία στοχαστικών σημάτων.