• Κιοσκερίδης Ιορδάνης

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-985-4

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112692968

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 648

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Κατηγορίες: , .
Κατηγορίες: ,

ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συγγραφέας/είς: Κιοσκερίδης Ιορδάνης

€55.84

Ποσότητα:

Η βιοϊατρική τεχνολογία περιλαμβάνει πολλούς και διαφορετικούς τομείς, οι οποίοι σχετίζονται με την ανάπτυξη ιατρικών μηχανημάτων για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς, τη μελέτη και την προσομοίωση βιολογικών συστημάτων, την ιατρική φυσική, την ιατρική απεικόνιση και την ψηφιακή επεξεργασία των βιολογικών σημάτων και της ιατρικής εικόνας, την ανάπτυξη τεχνητών μελών και οργάνων, τα βιοϋλικά, την ιατρική πληροφορική σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη για τη λήψη αποφάσεων σε κλινικό επίπεδο, καθώς και την τηλεϊατρική.

Δεδομένου πως οι περισσότεροι από τους επιμέρους τομείς της βιοϊατρικής τεχνολογίας εμπίπτουν στα γνωστικά αντικείμενα των τμημάτων Ηλεκτρονικών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και της Πληροφορικής, ένας σημαντικός αριθμός αποφοίτων τους απασχολείται επαγγελματικά στον χώρο. Ένα από τα κυριότερα προβλήματα των αποφοίτων είναι ο δίαυλος επικοινωνίας του μηχανικού με τους επιστήμονες των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων, όπως της βιολογίας, της βιοφυσικής, της βιοχημείας και ιδιαίτερα της ιατρικής. Το βιβλίο προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα των διαφορετικών επιστημών από τη σκοπιά του μηχανικού, αναλύοντας τους αναγκαίους βιολογικούς και ιατρικούς όρους που απαιτούνται για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και της αποτελεσματικής συνεργασίας του μηχανικού με τους επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων.

Το βιβλίο στην παρούσα 1η έκδοση εστιάζει στη μελέτη των ευρύτερα χρησιμοποιούμενων ιατρικών οργάνων και συσκευών για διαγνωστικούς σκοπούς. Ειδικότερα, αναφέρονται αρχικά οι αναγκαίες ιατρικές πληροφορίες και η φυσική του μετρούμενου βιολογικού μεγέθους, και στη συνέχεια περιγράφονται η αρχή λειτουργίας, η ηλεκτρονική υλοποίηση του οργάνου και οι αλγόριθμοι επεξεργασίας του σήματος. Με γνώμονα την πολυπλοκότητα τόσο του βιοσήματος όσο και της υλοποίησης των συσκευών, περιγράφονται τα ψηφιακά θερμόμετρα, το παλμικό οξύμετρο, τα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, ο ηλεκτροκαρδιογράφος, ο ηλεκτροεγκεφαλογράφος, ο ηλεκτρομυογράφος, τα σπιρόμετρα, οι συσκευές ηλεκτροχειρουργικής, τα ακουστικά βαρηκοΐας, οι υπερηχογράφοι, η οπτική τομογραφία συνοχής και η διαγνωστική ακτινολογία. Δίνεται έμφαση στην κυκλωματική υλοποίηση των οργάνων/συσκευών και στις τεχνικές ψηφιακής επεξεργασίας των βιοσημάτων. Η βασική θεωρία των μετρήσεων και της ηλεκτρονικής παρατίθεται εν συντομία στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου.

Περιέχει: Αρχές της Ηλεκτρονικής - Μέτρηση της Θερμοκρασίας - Παλμική Οξυμετρία - Μέτρηση της Αρτηριακής Πίεσης - Ηλεκτροκαρδιογραφία - Ηλεκτροεγκεφαλογραφία - Ηλεκτρομυογραφία - Σπιρομετρία - Ηλεκτροχειρουργική - Βαρηκοΐα - Υπερηχογραφία - Οπτική Τομογραφία Συνοχής - Ακτινοδιαγνωστική – Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-985-4
Κωδικός Ευδόξου: 112692968
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 648
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και διδάκτωρ του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ με τίτλο διατριβής “Ελαχιστοποίηση απωλειών σε επαγωγικά κινητήρια συστήματα”. Εργάστηκε επί 5 έτη ως επιβλέπων μηχανικός στην εταιρεία ΕΝΟΙΑ Α.Ε. και το 2004 εκλέχτηκε ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρονικής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΑΤΕΙ/Θ. Από το 2010 κατέχει τη βαθμίδα του Καθηγητή στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ του ΑΤΕΙ/Θ. Έχει μετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, διαθέτει 16 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 22 σε διεθνή συνέδρια και 3 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Έχει συγγράψει τα βιβλία με τίτλους, “Ηλεκτρονικά Ισχύος” και “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και εφαρμογές των Ηλεκτρονικών Ισχύος”. Είναι κριτής σε πληθώρα επιστημονικών περιοδικών, μέλος του ΤΕΕ και της ΙΕΕΕ.