• Pomerantz Andrew M.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-966-3

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112692965

ΕΚΔΟΣΗ: 5η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 792

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασιλική Γιωτσίδη, Πήλιος-Δημήτρης Σταύρου

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Κατηγορίες: , .
Κατηγορίες: ,

ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Επιστήμη και Πρακτική, Θέματα Διαφορετικότητας, 5η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Pomerantz Andrew M.

€36.07

Ποσότητα:

Το παρόν αποτελεί ένα από τα ουσιαστικότερα και εναργέστερα εγχειρίδια, σε διεθνές επίπεδο, στο επιστημονικό πεδίο της κλινικής ψυχολογίας. Το βιβλίο αναπτύσσεται με βάση τέσσερις πυλώνες: την ισορροπημένη προσέγγιση στην κλινική ψυχολογία, την προαγωγή της πολιτισμικής επάρκειας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα, την επεξηγηματικότητα μέσω παραδειγμάτων και την υιοθέτηση ενός επιστημονικού και παράλληλα προσιτού τρόπου γραφής. Το εγχειρίδιο αναδεικνύει τις πλέον σύγχρονες τάσεις στην κλινική ψυχολογία τόσο σε επίπεδο έρευνας όσο και σε επίπεδο εφαρμογών, προάγοντας με ουσιαστικό τρόπο τη σύνθεση ανάμεσα στη θεωρία, την έρευνα και την κλινική πρακτική.

Η παρούσα, 5η έκδοση του βιβλίου, θεμελιώνεται με βάση τα σύγχρονα δεδομένα διαγνωστικής ταξινόμησης του DSM-5, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα επικαιροποιημένη τόσο ως διδακτικό εγχειρίδιο όσο και ευρύτερα ως βασική πηγή κλινικής γνώσης για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Έμφαση δίνεται στην παρουσίαση σύγχρονων, εμπειρικά τεκμηριωμένων, ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων και συνακόλουθα στη μεταφορά της επιστημονικής γνώσης στο ευρύ πεδίο εφαρμογών της κλινικής ψυχολογίας γύρω από επίκαιρα ζητήματα ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής ευημερίας, εμπνέοντας τους νέους κλινικούς ψυχολόγους να υιοθετούν το επιστημονικό παράδειγμα σε όλο το φάσμα του έργου τους. Τα παραπάνω προσφέρονται στο βιβλίο με τρόπο που προάγει τη φοιτητοκεντρική διδασκαλία, ενισχύει την κριτική και συνθετική σκέψη, και παράλληλα τονίζει τη σημασία της δεοντολογικά ορθής και πολιτισμικά ευαισθητοποιημένης ερευνητικής και κλινικής πρακτικής στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο. Πιστεύουμε ότι η παρούσα έκδοση θα εμπλουτίσει τη σχετική ελληνική βιβλιογραφία και θα ενισχύσει την προσπάθεια για διεξαγωγή κλινικής έρευνας και για παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας υψηλής ποιότητας, με επάρκεια, ευαισθησία και επικαιροποιημένη επιστημονική γνώση.

Περιέχει: Πρόλογος - Κλινική Ψυχολογία: Ορισμός και Εκπαίδευση - Η Εξέλιξη της Κλινικής Ψυχολογίας - Τρέχουσες Αντιπαραθέσεις και Τάσεις στην Κλινική Ψυχολογία - Θέματα Διαφορετικότητας και Πολιτισμού στην Κλινική Ψυχολογία - Δεοντολογικά και Επαγγελματικά Ζητήματα στην Κλινική Ψυχολογία - Η Έρευνα στην Κλινική Ψυχολογία - Ζητήματα Διάγνωσης και Ταξινόμησης: Το Dsm-5 και Άλλα - Η Κλινική Συνέντευξη - Μέτρηση της Νοημοσύνης και Νευροψυχολογική Αξιολόγηση - Αξιολόγηση της Προσωπικότητας και Συμπεριφορική Αξιολόγηση - Γενικά Ζητήματα Ψυχοθεραπείας - Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία - Ανθρωπιστική Ψυχοθεραπεία - Συμπεριφοριστική Θεραπεία - Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία και Θεραπευτικές Προσεγγίσεις που Βασίζονται στην Ενσυνειδητότητα - Ομαδική Θεραπεία και Θεραπεία Οικογένειας - Κλινική Ψυχολογία σε Παιδιά και Εφήβους - Ψυχολογία της Υγείας - Δικαστική Ψυχολογία - Γλωσσάρι - Βιβλιογραφικές Αναφορές - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-966-3
Κωδικός Ευδόξου: 112692965
Έκδοση: 5η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 792
Επιστ. Επιμέλεια: Βασιλική Γιωτσίδη, Πήλιος-Δημήτρης Σταύρου
Μεταφραστής: Κατερίνα Ιορδάνογλου
Εκτύπωση: Ασπρόμαυρο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Pomerantz Andrew M.

Ο Andrew M. Pomerantz, PhD, είναι Καθηγητής ψυχολογίας και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Κλινικής Ψυχολογίας στο South Illinois University Edwardsville. Διδάσκει μια σειρά προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων κλινικής ψυχολογίας. Διατηρεί, επίσης, ιδιωτικό γραφείο ως κλινικός ψυχολόγος μερικής απασχόλησης στο Σεντ Λούις του Μιζούρι. Απέκτησε το πτυχίο του στην ψυχολογία από το Washington University στο Σεντ Λούις και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στην κλινική ψυχολογία στο Saint Louis University. Πραγματοποίησε την προδιδακτορική του πρακτική άσκηση στο Indiana University School of Medicine Psychology Training Consortium. Συμμετείχε στις επιτροπές επιμελητών των Journal of Clinical Psychology, Ethics & Behavior, και Journal of Contemporary Psychotherapy, και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε πολλά επαγγελματικά επιστημονικά περιοδικά, όπως το Professional Psychology: Research and Practice, το Teaching of Psychology, το Ethics & Behavior και το Training and Education in Professional Psychology. Επίσης, είναι συγγραφέας του My Psychology για εισαγωγικά μαθήματα ψυχολογίας και –από κοινού με την Karen Goldfinger– του Psychological Assessment and Report Writing. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ψυχοθεραπεία και τα δεοντολογικά/επαγγελματικά ζητήματα στην κλινική ψυχολογία. Διετέλεσε για δύο θητείες Πρόεδρος του Psychotherapy Saint Louis και είναι μέλος της Αμερικανής Ψυχολογικής Εταιρείας.