• Έλληνας Ι., Έλληνας Ν.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-910-6

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112693815

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 600

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Κατηγορία: .

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ANDROID, 2η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Έλληνας Ι.” “Έλληνας Ν.

€58.94

Ποσότητα:

Το βιβλίο Εισαγωγή στον Προγραμματισμό Android (2η έκδοση) παρέχει μια περιεκτική και ενημερωμένη κάλυψη των βασικών αρχών προγραμματισμού κινητών συσκευών με το λειτουργικό σύστημα Android. Κύριος σκοπός του βιβλίου είναι η χρήση του ως διδακτικού κειμένου μιας πρώτης προσέγγισης με τον προγραμματισμό κινητών συσκευών Android. Ο αναγνώστης μπορεί να αποκτήσει μια ευρεία αντίληψη του λειτουργικού συστήματος Android, των σημαντικότερων κεφαλαίων του και των τεχνικών ανάπτυξης εφαρμογών. Επίσης μπορεί να αποκτήσει δεξιότητες ανάπτυξης δικών του εφαρμογών.

Στη νέα έκδοση του βιβλίου χρησιμοποιείται το Android Studio 3.5.3 ως πλατφόρμα προγραμματισμού. Σε αυτήν έχουν αναπτυχθεί, εκτελεστεί και αποσφαλματωθεί όλα τα παραδείγματα που περιέχονται στο βιβλίο. Επιπλέον, έχουν προστεθεί οκτώ νέα κεφάλαια τα οποία έχουν εμπλουτίσει την ύλη του βιβλίου με σύγχρονους τρόπους ανάπτυξης εφαρμογών, όπως μοντέρνες διατάξεις διεπαφής χρήστη, προγραμματισμό με τμήματα κώδικα (fragments), επεξεργασία ομιλίας, Google Firebase κ.λπ.

Σε όλα τα κεφάλαια έχουν αναπτυχθεί και σχολιαστεί χαρακτηριστικά παραδείγματα προγραμματισμού που βοηθούν τον αναγνώστη να κατανοήσει τους τρόπους ανάπτυξης εφαρμογών, αλλά και τον ενθαρρύνει να αναπτύξει τις δικές του εφαρμογές.

Περιέχει: Πρόλογος 2ης Έκδοσης, Εισαγωγή, Ειδικά Θέματα από τη Java, Το Λειτουργικό Σύστημα Android, Το Πρώτο Πρόγραμμα Android, Εφαρμογές και Δραστηριότητες, Διεπαφή Χρήστη, Η Διάταξη Οθόνης ConstraintLayout, Τυπικές Όψεις Διεπαφής Χρήστη, Σύνθετες Όψεις Διεπαφής Χρήστη, Σχεδίαση Διεπαφής Χρήστη, Χειρισμός Γεγονότων, Τμήματα Κώδικα, Προθέσεις., Νήματα και Χειριστές, Υπηρεσίες, Παραδείγματα Εφαρμογών, Αποθήκευση Δεδομένων, Πάροχοι Περιεχομένου, Υπηρεσίες Επικοινωνίας, Υπηρεσίες Διαδικτύωσης, Υπηρεσίες Προσδιορισμού Θέσης, Επεξεργασία Ομιλίας, Η Εξέλιξη, Περιβάλλον Ανάπτυξης & Χρήσιμες Πληροφορίες, Βιβλιογραφία, Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-910-6
Κωδικός Ευδόξου: 112693815
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 600
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Συνοδευτικά Βιβλιού: ΥΛΙΚΟ WEB
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

  Τα παραδείγματα του βιβλίου είναι διαθέσιμα ανά κεφάλαιο εδώ.

Συγγραφέας:Έλληνας Ι.

Ο Δρ Ιωάννης Ν. Έλληνας είναι Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραιά. Διδάσκει επί σειρά ετών “Αρχιτεκτονική Υπολογιστών” και “Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας”. Στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα” διδάσκει τα μαθήματα “Ανοικτό Λογισμικό Android” και “Ανοικτό λογισμικό/υλικό Android/Arduino”. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τα ενσωματωμένα συστήματα και την ψηφιακή επεξεργασία εικόνας.

Συγγραφέας:Έλληνας Ν.

Ο Νικόλαος Ι. Έλληνας είναι Τελειόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Τα ενδιαφέροντά του στον προγραμματισμό και στα ενσωματωμένα συστήματα βοήθησαν σημαντικά στη συγγραφή κεφαλαίων του βιβλίου, τη δοκιμή και αποσφαλμάτωση των παραδειγμάτων.