• Σάββας Ηλίας, Σαμπάνη Μαρία,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-975-5

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112692063

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 392

Κατηγορίες: , , .

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ: Από τη Θεωρία στην Πράξη

Συγγραφέας/είς: “Σάββας Ηλίας” “Σαμπάνη Μαρία

€33.55

Ποσότητα:

Η Κβαντική Υπολογιστική αποτελεί μία επανάσταση στην Πληροφορική Τεχνολογία. Υπόσχεται να σείσει τον κόσμο μας, καθώς σχεδόν όλες οι επιστήμες θα εκτοξευθούν από την εφαρμογή κβαντικών αλγορίθμων. Από τη Φαρμακολογία και τη Γενετική μέχρι την Οικονομία και τη Γεωλογία, πρόκειται μόνο για ένα μικρό υποσύνολο επιστημών οι οποίες θα δουν να υλοποιούνται επιτέλους προς όφελος της Ανθρωπότητας χρονοβόρες τεχνικές που ένας κλασικός υπολογιστής δεν μπορούσε ως τώρα να πραγματοποιήσει. Πολλές χώρες, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας αλλά και Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα επενδύουν τρομακτικά μεγάλα χρηματικά ποσά για τη δημιουργία Κβαντικών Υπολογιστών μεγάλης αξιοπιστίας.

Το παρόν βιβλίο αποτελεί μία ταπεινή συνεισφορά στην Κβαντική Υπολογιστική, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Ελπίζουμε να αποτελέσει το έναυσμα σε νέους επιστήμονες και φοιτητές να ασχοληθούν με την Κβαντική Υπολογιστική και ένα πρώτο βήμα στην πορεία τους προς αυτόν τον νέο και πολλά υποσχόμενο κόσμο του κοντινού μέλλοντος.

Περιέχει: Εισαγωγή - Μαθηματικό Υπόβαθρο - Python - Εισαγωγή στην Κβαντική Υπολογιστική - Καταχωρητές, Πύλες και Κυκλώματα - Κβαντικοί Αλγόριθμοι - Κβαντικά Παιχνίδια - Κβαντική Υπολογιστική και Κρυπτογραφία - Αξιολόγηση Κβαντικών Υπολογιστών - Κβαντική Μηχανική Μάθηση - Κβαντικό Διαδίκτυο - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο όρων

ISBN: 978-960-418-975-5
Κωδικός Ευδόξου: 112692063
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 392
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Σάββας Ηλίας

Ο Ηλίας Σάββας σπούδασε Μαθηματικά στο ΑΠΘ και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην επιστήμη της Πληροφορικής από το University of Dundee, Scotland. Έλαβε το διδακτορικό του από το National University of Ireland, UCD, School of Computer Science με αντικείμενο που αφορά τα μεγάλα ετερογενή Κατανεμημένα Συστήματα. Είναι Καθηγητής πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει δημοσιεύσει πολλές ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι τα Παράλληλα και Κατανεμημένα Συστήματα, τα Συστήματα Υψηλών Επιδόσεων, οι Τεχνολογίες Υπολογιστικών Νεφών και η Μηχανική Μάθηση. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την Κβαντική Υπολογιστική.

Συγγραφέας:Σαμπάνη Μαρία

Η Μαρία Σαμπάνη σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα Θεωρητικά Μαθηματικά (Κρυπτογραφία) αλλά και στην Ειδική Αγωγή. Είναι διορισμένη Καθηγήτρια Μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Υποψήφια Διδάκτορας στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με θέμα που πραγματεύεται την Κβαντική Κρυπτογραφία. Έχει δημοσιεύσει μία πρωτότυπη εργασία σε διεθνές συνέδριο και πολλές εργασίες σε συνέδρια μαθηματικών αλλά και παιδαγωγικής.