• Καρφάκης Κωνσταντίνος

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-914-4

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112691992

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 368

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συγγραφέας/είς: Καρφάκης Κωνσταντίνος

€35.26

Ποσότητα:

Το σύγγραμμα αυτό ασχολείται με τις χρηματοοικονομικές αλληλεξαρτήσεις των χωρών της παγκόσμιας οικονομίας στη θεωρία και την πράξη. Αναλύει μια σειρά μακροοικονομικών μοντέλων σε θέματα συναλλάγματος και διεθνούς μακρο-χρηματοδότησης και καταδεικνύει τις ιδιότητες και τα συμπεράσματά τους, χρησιμοποιώντας μαθηματική και διαγραμματική ανάλυση. Μερικά από τα ενδιαφέροντα θέματα που εξετάζονται στο βιβλίο αυτό αφορούν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τις συναλλαγματικές κρίσεις, τις παγκόσμιες ανισορροπίες, τον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κύκλο και τον διεθνή ρόλο του δολαρίου, και συνεπώς αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στη βιβλιογραφία της διεθνούς χρηματοοικονομικής.

Περιέχει: Πρόλογος - Η παγκόσμια οικονομία - Συναλλαγματικές ισοτιμίες και ισοζύγιο πληρωμών - Αγορά συναλλάγματος - Σχέσεις ισορροπίας στις διεθνείς αγορές χρήματος και αγαθών - Αποκλίσεις από τον νόμο της μιας τιμής και ο γρίφος  της ισοτιμίας αγοραστικών δυνάμεων - Μοντελοποίηση συναλλαγματικών ισοτιμιών: Η προσέγγιση της αγοράς των περιουσιακών στοιχείων - Πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία και όροι εμπορίου - Παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος - Συναλλαγματικές κρίσεις - Συναλλαγματικά καθεστώτα και μακροοικονομική πολιτική - Παγκόσμιες ανισορροπίες και προσδιορισμός του παγκόσμιου επιτοκίου ισορροπίας - Χρηματοπιστωτικοί κύκλοι, παγκόσμια ρευστότητα και παγκόσμια νομισματική πολιτική - Διεθνείς πραγματικοί επιχειρηματικοί κύκλοι και επιμερισμός διεθνούς κινδύνου - Ο γρίφος παραβίασης της διεθνούς συνθήκης επιμερισμού κινδύνου σε ένα μοντέλο διαχρονικού εμπορίου - Η παγκόσμια αγορά ασφαλών ομολόγων σε δολάρια και ο προσδιορισμός της τιμής του δολαρίου - Eυρετήριο

ISBN: 978-960-418-914-4
Κωδικός Ευδόξου: 112691992
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 368
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Ο Κωνσταντίνος Καρφάκης σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας, απ’ όπου έλαβε το Doctor of Philosophy (PhD) το 1988. Οι διδακτορικές του σπουδές χρηματοδοτήθηκαν με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδος. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Sydney, New South Wales και MacQuarie της Αυστραλίας, και έχει δώσει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο Louis Pasteur του Στρασβούργου. Από το 1995 έως το 2001 κατείχε τη διδακτική υποτροφία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Monnet teaching fellowship. Το 2010 πήρε ερευνητική υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επισκέφτηκε τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες. Είναι συγγραφέας διδακτικών βιβλίων σε προπτυχιακό επίπεδο, έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του σε διεθνή συνέδρια.