• Baldwin Richard, Wyplosz Charles,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-039-0

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122081674

ΕΚΔΟΣΗ: 7η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 576

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αναστασία Λίτινα, Νικόλαος Τσακίρης

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ, 7η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Baldwin Richard” “Wyplosz Charles

€65.16

Ποσότητα:

Η έβδομη έκδοση του βιβλίου «Τα Οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης» παρέχει στους σπουδαστές μία προσιτή παρουσίαση των γεγονότων, των θεωριών και των σημείων αντιπαράθεσης που κατευθύνουν την ταχεία αλλαγή στην καρδιά της Ευρώπης. Η νέα αυτή έκδοση καλύπτει σημαντικές ενημερώσεις σχετικά με τον αντίκτυπο του Brexit και της επιδημίας Covid-19, και προσφέρει μία υψηλού επιπέδου ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης της ολοκλήρωσης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βασικά Χαρακτηριστικά και Επικαιροποίηση Στοιχείων:

  • Ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών μάθησης που συμπεριλαμβάνουν παραδείγματα σε πλαίσιο και απεικονίσεις, περιλήψεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου, ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης και ανάπτυξης.
  • Νέες συζητήσεις και παραδείγματα όπως ο προϋπολογισμός, ο οποίος έχει σημαντικές επιπτώσεις στα ευρωπαϊκά ομόλογα, στο μεταναστευτικό και στην κλιματική αλλαγή.
  • Δύο νέα κεφάλαια τα οποία εστιάζουν στον αντίκτυπο τόσο του Brexit όσο και της πανδημίας Covid-19 στην ΕΕ.

Περιέχει: Πρόλογος  - Ιστορία - Στοιχεία, Δίκαιο, Θεσμοί και Προϋπολογισμός - Λήψη Αποφάσεων - Βασικά Εργαλεία της Μικροοικονομικής και Ανάλυση Δασμών - Η Βασική Οικονομική της Προτιμησιακής Απελευθέρωσης - Μέθοδος της Αγοράς και Αποτελέσματα Κλίμακας - Επιδράσεις στην Οικονομική Μεγέθυνση και Ενοποίηση της Αγοράς Συντελεστών Παραγωγής - Οικονομική Ολοκλήρωση, Αγορές Εργασίας και Μετανάστευση - Η Κοινή Γεωργική Πολιτική - Χωροθετικές Επιδράσεις, Οικονομική Γεωγραφία και Περιφερειακή Πολιτική - Πολιτική της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό και τις Κρατικές Ενισχύσεις - Εμπορική Πολιτική της ΕΕ - Βασικά Εργαλεία Μακροοικονομικής - Άριστες Νομισματικές Περιοχές - Η Νομισματική Ένωση: Αρχές και Πρακτικές - Δημοσιονομική Πολιτική και το Σύμφωνο Σταθερότητας - Οι Χρηματοπιστωτικές Αγορές και το Ευρώ - Οι Τρεις Κρίσεις της Ευρωζώνης - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-039-0
Κωδικός Ευδόξου: 122081674
Έκδοση: 7η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 576
Επιστ. Επιμέλεια: Αναστασία Λίτινα, Νικόλαος Τσακίρης
Μεταφραστής: Γεωργία Ψαθή
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Baldwin Richard

Ο Richard Baldwin είναι καθηγητής Διεθνούς Οικονομίας στο Graduate Institute στη Γενεύη από το 1991, έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής έρευνας μερικής απασχόλησης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από το 2012 έως το 2015, Διευθυντής/Πρόεδρος του CEPR από το 2014 έως το 2018 και αρχισυντάκτης του Vox από τότε που το ίδρυσε, τον Ιούνιο του 2007. Ήταν ένας από τους διευθύνοντες συντάκτες του περιοδικού Economic Policy από το 2000 έως το 2005, Διευθυντής Πολιτικής του CEPR από το 2006 έως το 2017 και Διευθυντής προγράμματος του προγράμματος Διεθνούς Εμπορίου του CEPR από το 1991 έως το 2001. Στο παρελθόν κατείχε ανώτερη θέση στο οικονομικό επιτελείο στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στην κυβέρνηση Μπους (1990-1991), ενώ βρισκόταν σε άδεια από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιο Κολούμπια όπου ήταν αναπληρωτής καθηγητής. Έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο από τη Σχολή Οικονομικών του MIT με τον Paul Krugman και έχει συνεργαστεί μαζί του αρκετές φορές. Την περίοδο 2002/2003 ήταν επισκέπτης καθηγητής και έχει διδάξει σε πανεπιστήμια στην Αυτραλία, Ιταλία, Γερμανία και Νορβηγία. Έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος για αρκετές κυβερνήσεις, την Ασιατική Τράπεζα Αναπτύξεως, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον ΟΟΣΑ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την ΕΖΕΣ και τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ. Συγγραφέας πλήθους βιβλίων και άρθρων, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το διεθνές εμπόριο, την παγκοσμιοποίηση, τον περιφερισμό και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Συγγραφέας:Wyplosz Charles

Ο Charles Wyplosz είναι ομότιμος καθηγητής Διεθνών Οικονομικών στο Graduate Institute στη Γενεύη όπου επίσης υπηρέτησε ως Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Νομισματικών και Τραπεζικών Σπουδών. Παλαιότερα, δίδασκε στο INSEAD και στη σχολή L’ École des hautes études en sciences sociales στο Παρίσι. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο CEPR, και στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Επιτροπή. Μεταξύ των κύριων τομέων της έρευνάς του συγκαταλέγονται οι οικονομικές κρίσεις, η ευρωπαϊκή νομισματική ολοκλήρωση, η δημοσιονομική πολιτική και η περιφερειακή νομισματική ολοκλήρωση. Έχει γράψει μαζί με τον Michael Burda, το κορυφαίο εγχειρίδιο Macroeconomics, A European View και έχει δημοσιεύσει διάφορα βιβλία και πολλά επιστημονικά άρθρα. Εργάζεται ως σύμβουλος σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις, και παρουσιάζεται συχνά στα μέσα ενημέρωσης. Υπήρξε ένας εκ των ιδρυτών συντακτών του Economic Policy. Γάλλος υπήκοος, ο Charles Wyplosz κατέχει πτυχία στη Μηχανική και στη Στατιστική από το Παρίσι και διδακτορικό τίτλο στα οικονομικά από το Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.