• Ζαφειρόπουλος Κώστας

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-624-2

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 94701926

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021

ΣΕΛΙΔΕΣ: 464

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗΣ

Συγγραφέας/είς: Ζαφειρόπουλος Κώστας

€40.25

Ποσότητα:

Το βιβλίο παρουσιάζει αναλυτικά τις διαδικασίες σχετικά με τη γραμμική παλινδρόμηση και δίνει οδηγίες για την ορθή χρήση της και την ορθή ερμηνεία των εξαγόμενων αποτελεσμάτων. Ως εργαλείο χρησιμοποιεί κυρίως το jamovi, ένα ελεύθερο λογισμικό που βασίζεται στη γλώσσα R και αποτελεί εύχρηστο αλλά και ισχυρό μέσο διεπαφής με την R.  Επιπλέον, για τα μοντέλα παλινδρόμησης με μεσολαβητικές και ρυθμιστικές μεταβλητές, εκτός του jamovi, περιγράφεται αναλυτικά και με παραδείγματα η ισχυρή και δημοφιλής μακροεντολή Process του SPSS. Η ύλη είναι εύληπτη και άμεσα εφαρμόσιμη από προπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες που διδάσκονται τώρα τη γραμμική παλινδρόμηση, αλλά και από μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες. Το περιεχόμενο του βιβλίου καλύπτει την ανάγκη του διδάσκοντα / της διδάσκουσας να παρουσιάσει με πληρότητα εφαρμογές σχετικά με τη γραμμική παλινδρόμηση. Καλύπτει επίσης την ανάγκη των φοιτητριών και των φοιτητών να έχουν ένα εύληπτο εγχειρίδιο που χωρίς εκτενή θεωρία αλλά με επιστημονική  ακρίβεια και αυστηρότητα να τους οδηγεί σε εφαρμογές βήμα-βήμα ενώ κάνουν χρήση ενός ισχυρού και —στην περίπτωση του jamovi— ελεύθερου λογισμικού. Στο βιβλίο αναπτύσσεται σύντομα η θεωρία, περιγράφονται οι εντολές του λογισμικού και γίνεται χρήση πολλών παραδειγμάτων. Τα αρχεία των δεδομένων που χρησιμοποιούνται στα παραδείγματα και τις ασκήσεις διατίθενται ως συνοδευτικό υλικό από την ιστοσελίδα του βιβλίου.


Περιέχει: Εισαγωγή στη χρήση του jamovi, Εισαγωγή στη γραμμική παλινδρόμηση, Πολλαπλή γραμμική παλινδρόμηση, Διαγνωστικοί έλεγχοι στην πολλαπλή γραμμική παλινδρόμηση, Ιεραρχική παλινδρόμηση – Κατάταξη μοντέλων – Επιλογή ανεξάρτητων μεταβλητών, Παλινδρόμηση με μεσολαβητικές μεταβλητές, Παλινδρόμηση με ρυθμιστική μεταβλητή, Παλινδρόμηση με ρυθμιστική μεταβλητή, Γραμμική παλινδρόμηση στο SPSS, Παλινδρόμηση με μεσολαβητικές και ρυθμιστικές μεταβλητές με χρήση της μακροεντολής PROCESS στο SPSS, Βιβλιογραφία, Ευρετήριο

 

ISBN: 978-960-418-624-2
Κωδικός Ευδόξου: 94701926
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2021
Σελίδες: 464
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Συνοδευτικά Βιβλιού: ΥΛΙΚΟ WEB

 

Μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία δεδομένων που χρησιμοποιούνται στα παραδείγματα και τις ασκήσεις του βιβλίου εδώ.

Ο Κώστας Ζαφειρόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διδάσκει Στατιστική και Μεθόδους Έρευνας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη χρήση και μελέτη μοντέλων δομικών εξισώσεων. Έχει συγγράψει βιβλία σχετικά με τη στατιστική, τα μοντέλα δομικών εξισώσεων και τις μεθόδους έρευνας.