• Μπερσίμης Σ., Μπερσίμης Φ., Σαχλάς Α.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-935-9

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102072142

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 808

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ, 2η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Μπερσίμης Σ.” “Μπερσίμης Φ.” “Σαχλάς Α.

€70.35

Ποσότητα:

Το παρόν σύγγραμμα στοχεύει στην παρουσίαση των βασικών στοιχείων της στατιστικής σκέψης με τρόπο κατανοητό και εφαρμοσμένο. Περαιτέρω, στοχεύει στο να φέρει τους φοιτητές, αλλά και γενικότερα όλους όσους ενδιαφέρονται, σε επαφή με την επιστήμη της Στατιστικής και τη Θεωρία Πιθανοτήτων προκειμένου να κατανοήσουν τις βασικές τους έννοιες. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να διαχειρίζονται και να αξιολογούν πληροφορίες, να επικοινωνούν με άλλους επιστήμονες, να παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις υπό αβεβαιότητα και να παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις στην επιστήμη τους, διαβάζοντας τη βιβλιογραφία με κριτική σκέψη. Βασικότερο μέλημά μας κατά τη συγγραφή του παρόντος ήταν να διατυπωθεί το περιεχόμενό του με όσο το δυνατόν πιο απλό και προσιτό τρόπο, ώστε να είναι κατανοητό και από άτομα τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τα αντικείμενα της Στατιστικής και των Πιθανοτήτων.


Περιέχει: Εισαγωγή Στη Στατιστική, Πίνακες Συχνοτήτων για Μονομεταβλητά, Γραφική Απεικόνιση Μονομεταβλητών Δεδομένων, Περιγραφική Ανάλυση Μονομεταβλητών Δεδομένων, Εφαρμογές Περιγραφικής Ανάλυσης Δεδομένων Μιας Μεταβλητής με Χρήση του IBM SPSS Statistics, Πίνακες Συχνοτήτων Για Δύο, Γραφική Απεικόνιση Διμεταβλητών Δεδομένων, Περιγραφική Ανάλυση Διμεταβλητών Δεδομένων, Σχέσεις Μεταξύ Μεταβλητών, Η Έννοια Της Συσχέτισης Και Της Συνάφειας, Εισαγωγή Στη Γραμμική Παλινδρόμηση, Εφαρμογές Ανάλυσης Δεδομένων Δύο Ή Περισσοτέρων Μεταβλητών Με Χρήση Του IBM SPSS Statistics, Εισαγωγή Στις Πιθανότητες, Η Έννοια Της Πιθανότητας, Κατανομές Πιθανότητας Μονοδιάστατων Διακριτών, Τυχαίων Μεταβλητών, Κατανομές Πιθανότητας Μονοδιάστατων Συνεχών Τυχαίων Μεταβλητών, Κατανομές Πιθανότητας Διδιάστατων Τυχαίων Μεταβλητών, Εισαγωγή Στη Στατιστική Συμπερασματολογία, Στοιχεία Εκτιμητικής, Στατιστικοί Έλεγχοι Υποθέσεων, Εφαρμογές Επαγωγικής Στατιστικής Με Χρήση Του IBM SPSS Statistics, Στοιχεία Μη Παραμετρικής Στατιστικής, Στατιστικοί Πίνακες

ISBN: 978-960-418-935-9
Κωδικός Ευδόξου: 102072142
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 808
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Μπερσίμης Σ.

Ο Σωτήριος Μπερσίμης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει συγγράψει περισσότερα από 60 επιστημονικά άρθρα τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 8 βιβλία στην ελληνική γλώσσα (Στατιστικής, Μαθηματικών, Πληροφορικής), ενώ περισσότερες από 120 εργασίες του έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια.

Συγγραφέας:Μπερσίμης Φ.

Ο Φραγκίσκος Μπερσίμης είναι διδάκτωρ του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Έχει συγγράψει περισσότερα από 10 επιστημονικά άρθρα τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 3 κεφάλαια σε διεθνείς συλλογικούς τόμους, ενώ περισσότερες από 20 εργασίες του έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια.

Συγγραφέας:Σαχλάς Α.

Ο Αθανάσιος Σαχλάς είναι διδάκτωρ του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει συγγράψει περισσότερα από 40 επιστημονικά άρθρα τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 5 βιβλία Στατιστικής, ενώ περισσότερες από 100 εργασίες του έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια.