• Χρόνης Γεώργιος

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-024-6

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122079828

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 328

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕ R

Συγγραφέας/είς: Χρόνης Γεώργιος

€27.47

Ποσότητα:

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τη γλώσσα προγραμματισμού R και απευθύνεται σε φοιτητές θετικών και εφαρμοσμένων τμημάτων, ανεξαρτήτως των γνώσεων που έχουν στον προγραμματισμό.

Πρωταρχικός στόχος του συγγράμματος είναι η σταδιακή και προσεκτική παρουσίαση τόσο των βασικών αρχών που διέπουν τον προγραμματισμό όσο και πιο εξειδικευμένων θεμάτων Στατιστικής και Οικονομετρίας. Ελπίδα του συγγραφέα είναι το βιβλίο να αποτελέσει το βασικό βοήθημα για την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών, από τα πρώτα εισαγωγικά βήματά τους μέχρι και τα πιο προχωρημένα μαθήματα προς το τέλος των σπουδών τους.

Η σειρά με την οποία παρουσιάζεται η ύλη αποτελεί και την πρόταση του συγγραφέα για τη σειρά με την οποία θα πρέπει οι φοιτητές να εκτίθενται στην R, χωρίς πλατειασμούς και γενικεύσεις που θα μπορούσαν να αποπροσανατολίσουν και να δυσκολέψουν. Τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες της γλώσσας παρουσιάζονται και αναλύονται σταδιακά, όποτε και εφόσον αυτό απαιτηθεί, με κύριο γνώμονα την ομαλή και ελεγχόμενη αύξηση του βαθμού δυσκολίας ανά ενότητα.

Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή στην R - Βασικές Αρχές Προγραμματισμού - Πιθανότητες και Στατιστική - Γραμμική Παλινδρόμηση - Χρονοσειρές - Παράρτημα - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο Όρων

ISBN: 978-618-221-024-6
Κωδικός Ευδόξου: 122079828
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 328
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Χρόνης Γεώργιος

Ο Γεώργιος Χρόνης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει μεταπτυχιακό ειδίκευσης στη Στατιστική από το Τμήμα Στατιστικής του  Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδακτορικό Δίπλωμα από το ίδιο Τμήμα. Από το 2004 μέχρι σήμερα εργάζεται στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έως το 2014 δίδασκε εργαστηριακά και φροντιστηριακά  μαθήματα του Τμήματος,  ενώ  παράλληλα ήταν υπεύθυνος του Εργαστηρίου Οικονομετρίας. Από το 2014 και μετά υπηρετεί ως Μέλος ΕΔΙΠ και του έχουν ανατεθεί τα εργαστήρια του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, τα οποία περιλαμβάνουν τη διδασκαλία: SPSS, EViews, Matlab, STATA και R.