• Chapra S.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-944-1

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102072474

ΕΚΔΟΣΗ: 5η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 784

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ζαχαρούλα Καλογηράτου, Θεόδωρος Μονοβασίλης

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΕ MATLAB ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, 5η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Chapra S.

€93.93

Ποσότητα:

Αυτό το βιβλίο έχει γραφτεί για φοιτητές που θέλουν να μάθουν και να εφαρμόσουν αριθμητικές μεθόδους για να λύσουν προβλήματα στη Μηχανική και τις επιστήμες. Ως εκ τούτου, οι μέθοδοι παρακινούνται από προβλήματα και όχι από μαθηματικά. Με αυτό το δεδομένο, παρέχεται επαρκής θεωρία έτσι ώστε οι φοιτητές να αποκτήσουν μια εικόνα για τις τεχνικές και τις ελλείψεις τους.

Το MATLAB® προσφέρει επί του παρόντος έναν ωραίο συνδυασμό εύχρηστων χαρακτηριστικών προγραμματισμού με ισχυρές ενσωματωμένες αριθμητικές δυνατότητες. Από τη μία πλευρά, το προγραμματιστικό περιβάλλον αρχείων Μ επιτρέπει στους φοιτητές να εφαρμόζουν μετρίως πολύπλοκους αλγόριθμους με δομημένο και συνεκτικό τρόπο. Από την άλλη πλευρά, οι ενσωματωμένες αριθμητικές του δυνατότητες δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να λύνουν πιο δύσκολα προβλήματα, χωρίς να προσπαθούν να «εφεύρουν ξανά τον τροχό».


Περιέχει: Πρόλογος – Μαθηματική Μοντελοποίηση, Αριθμητικές Μέθοδοι και Επίλυση Προβλημάτων – Θεμελιώδεις Έννοιες του MATLAB – Προγραμματισμός με το MATLAB – Σφάλματα Στρογγυλοποίησης και Αποκοπής – Ρίζες: Μέθοδοι Κιβωτισμού – Ρίζες: Ανοιχτές Μέθοδοι – Βελτιστοποίηση – Γραμμικές Αλγεβρικές Εξισώσεις και Πίνακες – Απαλοιφή Gauss – Παραγοντοποίηση LU – Αντίστροφος και Κατάσταση Πίνακα – Επαναληπτικές Μέθοδοι – Ιδιοτιμές – Γραμμική Παλινδρόμηση – Γενική Γραμμική Μέθοδος Ελαχίστων Τετραγώνων και Μη-Γραμμική Παλινδρόμηση – Ανάλυση Fourier – Πολυωνυμική Παρεμβολή – Συναρτήσεις Splines και Τμηματική Παρεμβολή – Εξισώσεις Αριθμητικής Ολοκλήρωσης – Αριθμητική Ολοκλήρωση Συναρτήσεων – Αριθμητική Παραγώγιση – Προβλήματα Αρχικών Τιμών – Προσαρμοζόμενες Μέθοδοι και Δύσκαμπτα Συστήματα – Προβλήματα Συνοριακών Τιμών – Προγραμματιστικά Θέματα στο MATLAB – Βιβλιογραφία – Λεξικό Όρων – Ευρετήριο Όρων

ISBN: 978-960-418-944-1
Κωδικός Ευδόξου: 102072474
Έκδοση: 5η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 784
Επιστ. Επιμέλεια: Ζαχαρούλα Καλογηράτου, Θεόδωρος Μονοβασίλης
Μεταφραστής: Γεώργιος Σίσιας
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 29 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Chapra S.

Ο Steve Chapra είναι Ομότιμος Καθηγητής και Καθηγητής της ΄Εδρας Berger στο Τμήμα Πολιτικών και Περιβαλλοντικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Tufts. ΄Αλλα ϐιβλία του περιλαμβάνουν τα Surface Water-Quality Modeling, Numerical Methods for Engineers και Applied Numerical Methods with Python. Ο Δρ. Chapra έλαβε πτυχία μηχανικού από το Manhattan College και το University of Michigan. Πριν ενταχθεί στο Tufts, εργάστηκε για την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ και την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, και δίδαξε στο Texas A&M University, στο University of Colorado και στο Imperial College του Λονδίνου. Τα γενικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μοντελοποίηση της ποιότητας επιφανειακών υδάτων, και σε προηγμένες υπολογιστικές εφαρμογές στην περιβαλλοντική μηχανική. Είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Πολιτικών Μηχανικών (ASCE) και έχει λάβει πολλά βραβεία για την επιστημονική και ακαδημαϊκή συνεισφορά του, συμπεριλαμβανομένου του Rudolph Hering Medal (ASCE) για την έρευνά του, και του Meriam-Wiley Distinguished Author Award (Αμερικανική Εταιρεία για την Εκπαίδευση Μηχανικών). ΄Εχει επίσης αναγνωριστεί ως εξαιρετικός δάσκαλος και σύμβουλος μεταξύ των σχολών μηχανικών στο Texas A&M University, στο University of Colorado και στο Tufts University. Ως ισχυρός υποστηρικτής της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, έχει επίσης διδάξει πάνω από 90 εργαστήρια για επαγγελματίες σχετικά με αριθμητικές μεθόδους, προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιβαλλοντική μοντελοποίηση. Πέρα από τα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα, του αρέσει η τέχνη, η μουσική (ιδιαίτερα η κλασική μουσική, η τζαζ και η bluegrass) και η ανάγνωση ιστορίας. Παρά τις αβάσιμες φήμες περί του αντιθέτου, ποτέ δεν έκανε, ούτε θα κάνει, οικειοθελώς bungee jump ή πτώση με αλεξίπτωτο. Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Steve ή να μάθετε περισσότερα για αυτόν, επισκεφτείτε την αρχική σελίδα του στη διεύθυνση https://engineering.tufts.edu/cee/people/faculty/steven-chapra, ή επικοινωνήστε μαζί του στη διεύθυνση steven.chapra@tufts.edu.