• Πρωτοπαπάς Ελευθέριος

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-050-5

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122087661

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 528

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

OPENSOURCE ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Octve – Maxima – LaTeX

Συγγραφέας/είς: Πρωτοπαπάς Ελευθέριος

€46.07

Ποσότητα:

Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να εισαγάγει τον αναγνώστη σε τρία λογισμικά ανοικτού κώδικα (OpenSource). Τα δύο από αυτά είναι το Octave και το Maxima, με τα οποία ο χρήστης μπορεί να δουλέψει και να πάρει αποτελέσματα για οποιαδήποτε πρόβλημα έχει μαθηματική χροιά. Η λογική και οι εντολές των δύο λογισμικών αναπτύσσονται σε 5 κεφάλαια, με πληθώρα λυμένων παραδειγμάτων, ώστε ο αναγνώστης να προσαρμοστεί στις ανάγκες των λογισμικών εύκολα και γρήγορα. Οι ασκήσεις προς λύση θα βοηθήσουν τον αναγνώστη να προχωρήσει στα ενδότερα των δύο προγραμμάτων.

Η ισχύς των δύο προγραμμάτων παρουσιάζεται στο 11ο κεφάλαιο, όπου με πυρήνα κάποιες γνωστές μαθηματικές έννοιες (τη χρυσή τομή, την ακολουθία Fibonacci, την αριθμητική κινητής υποδιαστολής, την ευστάθεια των αλγορίθμων, την επίλυση γραμμικών συστημάτων, την επίλυση εξισώσεων, την αριθμητική ολοκλήρωση και τις διαφορικές εξισώσεις) εφαρμόζονται τα δύο λογισμικά αναδεικνύοντας περαιτέρω τις δυνατότητές τους.

Στο τελευταίο κεφάλαιο αναπτύσσεται το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα σύνταξης μαθηματικών (και όχι μόνο) κειμένων, το LaΤeΧ, με το οποίο μπορούμε να συντάξουμε το κείμενό μας, την εργασία μας ή το βιβλίο μας. Παρουσιάζονται οι βασικές εντολές και λειτουργίες του LaΤeΧ με πολλά παραδείγματα, μαζί με όλες τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για να συνταχθεί ένα καλαίσθητο κείμενο.

Περιέχει: Πρόλογος - Η αρχική περιήγηση στο Octave - Πίνακες στο Octave - Συναρτήσεις στο Octave - Το Octave σε άλλα αντικείμενα - Προγραμματισμός στο Octave - Η αρχική περιήγηση στο Maxima - Συναρτήσεις στο Maxima - Πίνακες στο Maxima - Το Maxima σε άλλα αντικείμενα - Προγραμματισμός στο Maxima - Εφαρμογές - Ξεκινώντας με το LaTEX - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-050-5
Κωδικός Ευδόξου: 122087661
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 528
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ