• Λιαργκόβας Παναγιώτης, Παπαγεωργίου Χρήστος,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
QRbiblio
ISBN: 978-960-418-900-7

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102071027

ΕΚΔΟΣΗ: 3η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021

ΣΕΛΙΔΕΣ: 840

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορίες: , .

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ: Ιστορία, Θεσμοί, Πολιτικές, 3η έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Λιαργκόβας Παναγιώτης” “Παπαγεωργίου Χρήστος

€74.08

Ποσότητα:

Το «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ – Ιστορία, Θεσμοί, Πολιτικές» αναλύει και αναδεικνύει τη μοναδικότητα αλλά και τη δυσκολία του ευρωπαϊκού ενοποιητικού εγχειρήματος. Περιγράφει, δηλαδή, όσο πιο ανάγλυφα γίνεται αυτό που είπε ο Robert Schuman το 1950, ότι «…η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί ως διά μαγείας…».

Αποτελεί καρπό προσεκτικής έρευνας και συγκέντρωσης πληροφοριών ιστορικών, πολιτικών και οικονομικών, κινούμενο άνετα σε τέσσερα ακαδημαϊκά πεδία: της πολιτικής επιστήμης, της ανάλυσης των θεσμών, της οικονομικής επιστήμης και της ιστορίας. Το βιβλίο αποτελεί αυτό το οποίο στην ακαδημαϊκή γλώσσα ονομάζεται «έργο αναφοράς»: ένα βιβλίο στο οποίο μπορεί να ανατρέξει κανείς για να λάβει ακριβή, εξαντλητική και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για τη δημιουργία και λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε είκοσι ένα κεφάλαια με πλήθος φωτογραφιών, διαγραμμάτων, χαρτών και παρεμβλημάτων πηγών, αναπτύσσει κατά τρόπο ευσύνοπτο και ευανάγνωστο και για τους μη ειδικούς τις ευρωπαϊκές ιστορικές καταβολές, τα σημαντικά βήματα για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις συνθήκες, τις πολιτικές και τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την έως τώρα πορεία της, συγκεντρώνοντας όλα αυτά τα στοιχεία που λίγο πολύ έχουμε ακούσει ή και ζήσει, αλλά θα θέλαμε να γνωρίζουμε καλύτερα.

Απευθύνεται τόσο στον απλό όσο και στον περισσότερο εξειδικευμένο αναγνώστη που θα επιθυμούσε να έχει μία σχετικά ολοκληρωμένη εικόνα για την ενοποιητική διαδικασία και τη λειτουργία αυτού του sui generis οικοδομήματος της Ενωμένης Ευρώπης. Το βιβλίο μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί ως διδακτικό βοήθημα από φοιτητές που σπουδάζουν το αντικείμενο της ευρωπαϊκής ενοποίησης.


Περιέχει: 1. Η «ευρωπαϊκή ιδέα» και οι πρώτες προσπάθειες για την υλοποίησή της, 2. Από τα ερείπια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έως τη Γένεση της Νέας Ευρώπης, 3. Από τη Διακήρυξη Schuman έως την ίδρυση των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (1950-1958), 4. Από την κρίση έως το Συμβιβασμό του Λουξεμβούργου και τη στασιμότητα (1958-1969), 5. Από τη Διάσκεψη της Χάγης έως τις κρίσεις της δεκαετίας του ‘70 (1969-1979), 6. Από τη διεύρυνση προς Νότο έως την Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη (1979-1986), 7. Από το στόχο της ενιαίας αγοράς έως τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1986-1993), 8. Από την ίδρυση της ΕΕ έως τη Συνθήκη του Άμστερνταμ (1993-1999) , 9. Από τη Συνθήκη της Νίκαιας έως την πέμπτη και την έκτη διεύρυνση (1999 2007), 10. Από τη Συνθήκη της Λισσαβόνας μέχρι την έβδομη διεύρυνση (2007-2013), 11. Από το δημοψήφισμα εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ μέχρι την πανδημία ,12. Θεωρητικές προσεγγίσεις για την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και η πορεία προς αυτήν, 13. Οι Θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι Νομοθετικές Διαδικασίες, 14. Η αίσθηση «Δημοκρατικού Ελλείμματος» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 15. Η Αγροτική και η Αλιευτική Πολιτική,16. Η Περιφερειακή Πολιτική, 17. Η Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, 18. Η Εξωτερική και Αμυντική Πολιτική, 19. Η Κοινωνική Πολιτική, 20. Η Περιβαλλοντική Πολιτική, 21. Η Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου

ISBN: 978-960-418-900-7
Κωδικός Ευδόξου: 102071027
Έκδοση: 3η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2021
Σελίδες: 840
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

QRbiblio: Οι Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ σας καλοσωρίζουν στο πιο σύγχρονο και καινοτόμο βιβλίο τους. Το QRbiblio ανήκει στην κατηγορία των Εμπλουτισμένων Βιβλίων (Enhanced Books) και είναι ένας νέος τύπος βιβλίου στον οποίο η έντυπη έκδοση εμπλουτίζεται με πολυμεσικό περιεχόμενο (video, animation, παρουσιάσεις, αρχεία pdf, ήχος, γκαλερί εικόνων, υπερσυνδέσμους, κλπ), μέσα από τη χρήση των εικονιδίων QR. Ο αναγνώστης έχει πρόσβαση στο εμπλουτισμένο περιεχόμενο από όλες τις φορητές συσκευές ή τον υπόλογιστή.

Τρόπος χρήσης
Βήμα 1: Εγκαταστήστε στη φορητή σας συσκευή, smartphone ή tablet,  μία εφαρμογή QR Reader ή
Λογισμικό Ανάγνωσης QR το οποίο παρέχεται ελεύθερα και δωρεάν.
Βήμα 2: Ανοίξτε την εφαρμογή που εγκαταστήσατε και σκανάρετε το εικονίδιο QR.
Βήμα 3: Δείτε στην οθόνη σας το πολυμεσικό περιεχόμενο.

Μάθετε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα και τη χρήση του QRbiblio, εδώ.
Δείτε όλα τα Αρχεία Εμπλουτισμένου Περιεχομένου, εδώ.

QR-Demo-1024x674

                                   Επεξήγηση του Εικονιδίου QR,  QRbiblio TZIOLA Publications

  • Οι Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη την επιλογή και τον τρόπο λειτουργίας του λογισμικού που θα εγκαταστήσει ο χρήστης προκειμένου να έχει πρόσβαση στο εμπλουτισμένο περιεχόμενο του βιβλίου, καθώς επίσης και για τυχόν αλλαγή συνδέσμου ή περιεχόμενου σε υπερσυνδέσμους  ή  παραπομπές τρίτων, όπου αυτές υπάρχουν.
  • Η ταχύτητα μεταφόρτωσης διαφοροποιείται από το μέγεθος του αρχείου,  την τεχνολογία κατασκευής της φορητής συσκευής και την ταχύτητα σύνδεσης στο δίκτυο του παροχέα.
  • Η χρήση του εμπλουτισμένου περιεχομένου γίνεται για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς αλλά προς διαδραστική διευκόλυνση του αναγνώστη.  Όπου το υλικό δεν είναι πρωτότυπο, τα δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς του.

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας έλαβε το πτυχίο του στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Clark της Μασαχουσέτης. Έχει υπάρξει υπότροφος του αμερικανικού προγράμματος Fulbright, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μπάκαλα και του Πανεπιστημίου Clark ως διδάσκων βοηθός Καθηγητή. Έχει εργαστεί ως ασκούμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Διεύθυνση των Διαρθρωτικών Ταμείων), ως ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Δήμο Αθηναίων και ως Διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Σήμερα είναι Καθηγητής και Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή των Ελλήνων.

Web site: http://panagiotisliargovas.wordpress.com/

Ο Χρήστος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στο Κάιρο της Αγύπτου το 1956. Είναι Χημικός Μηχανικός, πτυχιούχος του Cairo University, με μεταπτυχιακό από το Bradford University και διδακτορικό από το Middlesex University. Έχει κάνει επίσης σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και ασχολείται με θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Εργάσθηκε επί σειρά ετών ως Διευθυντής παραγωγικών μονάδων ιδιωτικού τομέα και ως Διευθυντής δημοτικής επιχείρησης και έχει ασχοληθεί με διαδικασίες ένταξης δημοτικών έργων σε ευρωπαϊκά περιφερειακά προγράμματα χρηματοδότησης, καθώς και με την παρακολούθηση της υλοποίησής τους.