• Αντώνης Σιδηρόπουλος

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-028-4

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122077484

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 576

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ UNIX – LINUX: Με χρήση και προγραμματισμό του κελύφους, 2η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Αντώνης Σιδηρόπουλος

€45.44

Ποσότητα:

Το παρόν βιβλίο είναι εισαγωγικό στο γνωστικό αντικείμενο των Λειτουργικών Συστημάτων και έχει ως βασικό στόχο την κατανόηση των γενικών αρχών των Λειτουργικών Συστημάτων μέσω της χρήσης και του προγραμματισμού του κελύφους του Linux και γενικότερα του Unix. Απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει τα εισαγωγικά για τον σχεδιασμό και τη δομή των Λειτουργικών Συστημάτων καθώς και  για τον προγραμματισμό σε επίπεδο κελύφους.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης του βιβλίου, το σημαντικότερο που θα έχει αποκομίσει ο αναγνώστης είναι ότι θα έχει διευρύνει τις γνώσεις του και τις ικανότητές του σε σχέση με τους τρόπους χρήσης υπολογιστών πέρα από τη συνηθισμένη χρήση μέσω των παραθυρικών περιβαλλόντων.

Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή - Εισαγωγή στα Λειτουργικά Συστήματα και το Unix - Προετοιμασία Υποδομής - Εισαγωγή στη χρήση του κελύφους και τη σύνταξη εντολών - Εισαγωγή στο Σύστημα Αρχείων - Χαρακτήρες Μπαλαντέρ (wildcards) - Ασφάλεια στο Σύστημα Αρχείων - Διεργασίες και Σήματα - Διαχείριση Αρχείων, Ανακατεύθυνση και Διασωλήνωση - Βασικά Φίλτρα - Κανονικές Εκφράσεις - Εισαγωγή στα Σενάρια Κελύφους - Έλεγχοι και Δομές Επιλογής - Ομαδοποίηση Εντολών - Το Σύστημα Αρχείων - Παραρτήματα - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-028-4
Κωδικός Ευδόξου: 122077484
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 576
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Συνοδευτικά Βιβλιού: ΥΛΙΚΟ WEB
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

Ο αναγνώστης μπορεί να βρει σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα παραδείγματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο καθώς και επιπλέον υλικό στην ιστοσελίδα:

https://people.iee.ihu.gr/~asidirop/osbook

O Αντώνης Σιδηρόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (πρώην τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής – Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης). Είναι μέλος του Εργαστηρίου Διαχείρισης Πληροφορίας και Μηχανικής Λογισμικού.

Κατέχει διδακτορικό στην Πληροφορική από το τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ (2006) με θέμα διατριβής «Μέθοδοι Κατάταξης και Ομαδοποίησης Βιβλιογραφικών και Διαδικτυακών Δεδομένων», μεταπτυχιακό στην επιστήμη υπολογιστών από το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Παν. Κρήτης (1999) καθώς και πτυχίο στην Επιστήμη Υπολογιστών από το ίδιο πανεπιστήμιο (1996). Έχει εργαστεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ, στο εργαστήριο Design Lab του M.I.T. της Μασαχουσέτης, στο ΑΠΘ (τμήμα Πληροφορικής & Μετεωροσκοπείο), στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , και ως ελεύθερος επαγγελματίας σε διάφορα ερευνητικά ή παραγωγικά έργα.