• Taha H.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-043-7

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122086451

ΕΚΔΟΣΗ: 11η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 896

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Στέφανος Κατσαβούνης, Αθανασία Μάνου

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορίες: , , .

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, 11η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Taha H.

€104.40

Ποσότητα:

Το βιβλίο "Εισαγωγή στην Επιχειρησιακή Έρευνα" χρησιμοποιεί έναν ισορροπημένο συνδυασμό θεωρίας, εφαρμογών και υπολογισμών, για να σας βοηθήσει να μάθετε τα βασικά στοιχεία του κλάδου της Επιχειρησιακής Έρευνας. Το βιβλίο επικεντρώνεται τόσο στην αλγοριθμική όσο και στην πρακτική εφαρμογή των τεχνικών επιχειρησιακής έρευνας μέσω εύκολα κατανοητών αριθμητικών παραδειγμάτων, τα οποία συχνά επεξηγούν δύσκολες μαθηματικές έννοιες. Με αυτόν τον τρόπο σάς βοηθά να κατανοήσετε τη θεμελιώδη ιδέα, χωρίς να απαιτείται η μελέτη πολύπλοκων θεωρημάτων ή συμβολισμών. Το βιβλίο περιέχει ένα σύνολο από αντιπροσωπευτικές μελέτες περίπτωσης χωρίς δύσκολα μαθηματικά, οι οποίες παρουσιάζουν τον τρόπο χρήσης των αλγορίθμων σε πραγματικές εφαρμογές.

Η 11η Έκδοση εισάγει θέματα ανάλυσης, τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, τα οποία ενισχύουν και εξορθολογίζουν τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που εμπλέκονται στην επιχειρησιακή έρευνα. Αυτή η νέα έκδοση περιλαμβάνει νέες ιστορίες, τρία κεφάλαια που δεν υπήρχαν στην προηγούμενη έκδοση, νέες μελέτες περιπτώσεων και ενότητες οι οποίες προσφέρουν μία ενημερωμένη εισαγωγή στον τομέα της επιχειρησιακής έρευνας. Δεδομένου ότι οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στη βελτιστοποίηση που σχετίζεται με αυτό το γνωστικό αντικείμενο, είναι φυσικό και επίκαιρο να εισάγονται τέτοιες εφαρμογές στα παραδοσιακά μαθήματα της επιχειρησιακής έρευνας.

Περιέχει: Επισκόπηση των Εργαλείων Λήψης Απόφασης - Μοντελοποίηση με Γραμμικό Προγραμματισμό - Μέθοδος Simplex και Ανάλυση Ευαισθησίας - Δυισμός και Ανάλυση Μεταβελτιστοποίησης - Μοντέλο Μεταφοράς και οι Παραλλαγές του - Το Δικτυακό Μοντέλο - Προχωρημένος Γραμμικός Προγραμματισμός - Στοχαστικός Γραμμικός Προγραμματισμός - Ακέραιος Γραμμικός Προγραμματισμός - Ευρετικός Προγραμματισμός - Το Πρόβλημα του Περιοδεύοντος Πωλητή - Αιτιοκρατικός Δυναμικός Προγραμματισμός - Μοντελοποίηση Αποθεμάτων - Διαχείριση Απόδοσης - Ανάλυση Αποφάσεων και Παίγνια - Αλυσίδες Markov - Μαρκοβιανή Διαδικασία Απόφασης - Συστήματα Ουρών Αναμονής - Προσομοίωση Διακριτών Συμβάντων και Monte Carlo - Κλασσική Θεωρία Βελτιστοποίησης - Αλγόριθμοι μη Γραμμικού Προγραμματισμού - Ανάλυση Μελετών Περίπτωσης – Πίνακες - Πιθανότητες και Μοντέλα Πρόβλεψης - Η Γλώσσα Μοντελοποίησης AMPL - Στατιστικοί Πίνακες – Βιβλιογραφία - Γλωσσάρι Ελληνικών και Αγγλικών Όρων - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-043-7
Κωδικός Ευδόξου: 122086451
Έκδοση: 11η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 896
Επιστ. Επιμέλεια: Στέφανος Κατσαβούνης, Αθανασία Μάνου
Μεταφραστής: Αθανάσιος Μάργαρης
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 29 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Συνοδευτικά Βιβλιού: ΥΛΙΚΟ WEB
Για Διδάσκοντα: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

Η πρακτική εφαρμογή όλων των τεχνικών και αλγορίθμων που παρουσιάζονται σε αυτό το σύγγραμμα στηρίζεται στη χρήση του περιβάλλοντος της TORA, της εφαρμογής Excel Solver που αποτελεί πρόσθετη δυνατότητα του Microsoft Excel, καθώς και της γλώσσας προγραμματισμού AMPL. Στη γλώσσα αυτή έχουν αναπτυχθεί και είναι διαθέσιμες στον αναγνώστη οι λύσεις για τις μελέτες περίπτωσης που παρουσιάζονται σε αυτό το σύγγραμμα, μαζί με ενδεικτικά παραδείγματα αποτελεσμάτων που προκύπτουν από την εκτέλεση του σχετικού κώδικα. Από τη συνοδευτική ιστοσελίδα του βιβλίου www.pearsonhighered.com/taha, ο αναγνώστης έχει ελεύθερη πρόσβαση στις πληροφορίες εγκατάστασης των λογισμικών AMPL και TORA, καθώς και σε όλα τα μοντέλα AMPL, Εxcel, Solver και TORA που αναφέρονται μέσα στο βιβλίο.

Συνοδευτικό λογισμικό

Συγγραφέας:Taha H.

Ο Hamdy A. Taha είναι Ομότιμος καθηγητής της Βιομηχανικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιου του Arkansas, όπου δίδαξε και διεξήγαγε έρευνα στον τομέα της επιχειρησιακής έρευνας και της προσομοίωσης. Είναι συγγραφέας τριών άλλων βιβλίων πάνω στον ακέραιο προγραμματισμό και την προσομοίωση και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Είναι επίσης συγγραφέας αρκετών κεφαλαίων βιβλίων, ενώ τεχνικής φύσεως άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά επιχειρησιακής έρευνας και διαχείρισης. Ο Καθηγητής Taha, έλαβε πανεπιστημιακά βραβεία για την αριστεία στην έρευνα και τη διδασκαλία, καθώς και πολλά άλλα βραβεία έρευνας και διδασκαλίας από το κολέγιο της Επιστήμης του Μηχανικού του Πανεπιστημίου του Arkansas. Αναγορεύτηκε Senior Fulbright Scholar του Πανεπιστημίου Carlos III στην Μαδρίτη της Ισπανίας. Μιλά άπταιστα τρεις γλώσσες και έχει εργασθεί σε θέσεις διδάσκοντα και συμβούλου στην Ευρώπη, το Μεξικό και τη Μέση Ανατολή.