• Σαραφόπουλος Γ., Μυλωνάς Νικόλαος,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-645-7

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 59382851

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2016

ΣΕΛΙΔΕΣ: 707

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Κατηγορίες: , .

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Συγγραφέας/είς: “Σαραφόπουλος Γ.” “Μυλωνάς Νικόλαος

€83.40

Ποσότητα:

Περιέχει: Εισαγωγικές Έννοιες, Παράγωγοι και εφαρμογές τους, Οριακά μεγέθη, ρυθμός μεγέθυνσης και ελαστικότητα, Ολοκληρώματα και εφαρμογές τους στα οικονομικά, Διαφορικές εξισώσεις α' τάξης, Ακολουθίες, σειρές, δυναμοσειρές, αναπτύγματα Taylor, Πίνακες γραμμικά συστήματα εξισώσεων και εφαρμογές, Ιδιοτιμές, ιδιοδιανύσματα και διαγωνοποίηση πινάκων, Συναρτήσεις δύο ή τριών μεταβλητών, Βελτιστοποίηση συναρτήσεων πολλών μεταβλητών, Οικονομικές εφαρμογές- Συγριτική στατική ανάλυση, Πιθανότητες, Διακριτές τυχαίες μεταβλητές, Συνεχείς τυχαίες μεταβλητές, Συνεχείς τυχαίες μεταβλητές, Μαρκοβιανές διαδικασίες, Ποσοστά, αναλογίες, Θεμελιώδεις έννοιες χρηματοοικονομικής-απλός τόκος, Προεξόφληση πιστωτικών τίτλων με απλό τόκο, Ανατοκισμός, Ράντες, δάνεια, ομόλογα, Βασικές τοπολογικές έννοιες, Εφαρμογές με Matlab και Mathematica.

ISBN: 978-960-418-645-7
Κωδικός Ευδόξου: 59382851
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2016
Σελίδες: 707
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Σαραφόπουλος Γ.

Ο Γιώργος Σαραφόπουλος είναι Καθηγητής Μαθηματικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακό στα Μαθηματικά (D.E.A.) από το Ινστιτούτο Fourier του Πανεπιστημίου της Grenoble (Γαλλία) και Διδακτορικό στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Claude Bernard της Lyon (Γαλλία). Διετέλεσε Καθηγητής στην Ακαδημία της Λυών και συνεργάτης του Πανεπιστημίου Louis Pasteur του Στρασβούργου. Συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα Ανάλυσης και Γεωμετρίας του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας και εργάστηκε σε διεθνή ερευνητικά κέντρα. Η ερευνητική του δραστηριότητα αφορά θέματα Γεωμετρικής Ανάλυσης, Δυναμικών Συστημάτων και Θεωρίας Παιγνίων.  Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών εργασιών δημοσιευμένων σε έγκυρα διεθνή και  ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει θητεύσει ως μέλος επιστημονικών επιτροπών, οργανωτής διεθνών συνεδρίων και είναι κριτής σε  διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Συγγραφέας:Μυλωνάς Νικόλαος

Ο Νίκος Μυλωνάς είναι συγγραφέας πανεπιστημιακών βιβλίων που αποτελούν κύριο διδακτικό σύγγραμμα στις σχολές του Πολυτεχνείου, των Θετικών και των Οικονομικών Επιστημών για τα Μαθηματικά και τη Φυσική. Είναι Διδάκτωρ Μαθηματικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει αποφοιτήσει με άριστα από το Τμήμα Μαθηματικών και από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως εκπαιδευτικός, διδάσκει Μαθηματικά για πάνω από 30 έτη.