• Μανάβης Αθανάσιος, Μηνάογλου Πρόδρομος, Ευκολίδης Νικόλαος, Κυράτσης Παναγιώτης,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-981-6

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112692019

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 904

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, 2η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Μανάβης Αθανάσιος” “Μηνάογλου Πρόδρομος” “Ευκολίδης Νικόλαος” “Κυράτσης Παναγιώτης

€106.33

Ποσότητα:

Τα «Εργαλεία Σχεδίασης Προϊόντων» είναι ένα σύγγραμμα για την εισαγωγή του αναγνώστη σε θέματα που σχετίζονται με τη δημιουργία, την ανάπτυξη, την καταγραφή, την αξιοποίηση, την αξιολόγηση και την προβολή ιδεών για προϊόντα και εφαρμογές.  Στοιχεία του βασικού πυρήνα του βιβλίου αποτελούν η χρήση και η λειτουργία ψηφιακών εργαλείων σχεδιασμού για την ολοκλήρωση μιας μεγάλης σειράς ασκήσεων, παραδειγμάτων και μελετών περίπτωσης από το συνολικό φάσμα του design. Η βήμα προς βήμα παρουσίαση των παραδειγμάτων γίνεται με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στον εκκολαπτόμενο σχεδιαστή να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη μεθοδολογία και στρατηγική σχεδίασης σε κάθε περίπτωση.

Περιέχει: Πρόλογος - Ψηφιακό Σκίτσο - Διανυσματικός Σχεδιασμός - Επεξεργασία Εικόνας - Ηλεκτρονική Σελιδοποίηση - Εφαρμογές Προβολής Σχεδιαστικού Έργου - Εισαγωγή στον Τρισδιάστατο Σχεδιασμό - Τρισδιάστατος Σχεδιασμός - Ολοκληρωμένα Παραδείγματα Προϊόντων - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-981-6
Κωδικός Ευδόξου: 112692019
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 904
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 29 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Μανάβης Αθανάσιος

Ο Αθανάσιος Μανάβης εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο τομέα του βιομηχανικού σχεδιασμού (heptahedron.studio) και είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα Μηχανικών Σχεδιασμού Προϊόντων και Συστημάτων όπου διδάσκει το μάθημα Θεωρία και Μεθοδολογία Σχεδιασμού. Παράλληλα είναι μέλος του ερευνητικού εργαστηρίου CODE+ Lab (Computational Design & Digital Fabrication Laboratory) του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. To ερευνητικό του ενδιαφέρον κινείται στις περιοχές του σχεδιασμού προϊόντων, του υπολογιστικού σχεδιασμού, design thinking, πρωτοτυποποίηση προϊόντων και της οπτικής επικοινωνίας (branding). Το 2020 αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής για τα Good Design Awards. Τέλος, είναι συν-συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων για το βιομηχανικό σχεδιασμό από τις εκδόσεις Τζιόλα. Η ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο είναι www.manavis.eu.

Ο Πρόδρομος Μηνάογλου είναι βιομηχανικός σχεδιαστής και μέλος της δημιουργικής ομάδας του heptahedron.studio. Παράλληλα συνεργάζεται με το ερευνητικό εργαστήριο CODE+ (Computational Design and Digital Fabrication Lab) του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια με επιστημονικές εργασίες στα πεδία του σχεδιασμού προϊόντων και του υπολογιστικού σχεδιασμού. To ερευνητικό του ενδιαφέρον κινείται στις περιοχές, της τρισδιάστατης εκτύπωσης, σάρωσης και πρωτοτυποποίησης προϊόντων. Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου «Σχεδιασμός Προϊόντων» από τις εκδόσεις Τζιόλα. Η ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο είναι www.minaoglou.com.
Ο Νικόλαος Ευκολίδης είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Παράλληλα συνεργάζεται στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Συστήματα CAD/CAM και στο Σχεδιασμό Προϊόντων. Διαθέτει συγγραφική δραστηριότητα σε θέματα σχεδιασμού και νέων τεχνολογιών και έχει παρουσία σε κλαδικά περιοδικά, περιοδικά με θεματική το design με σχετικά άρθρα. Τέλος, έχει στο όνομα του σειρά από επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, ενώ έχει καταχωρημένο μεγάλο αριθμό Βιομηχανικών Σχεδίων στον ΟΒΙ. Η ιστοσελίδα του είναι www.efkolidis.eu.

Ο Παναγιώτης Κυράτσης είναι καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (www.kyratsis.com). Είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «ΤΗΜΕΝΟΣ» και διευθυντής του ερευνητικού Εργαστηρίου CODE+ (Computational design and Digital Fabrication) του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην ερευνητική περιοχή της βελτιστοποίησης μηχανουργικών κατεργασιών με συστήματα CAD/CAM από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος τριών μεταπτυχιακών M.Sc. in Automotive Product Engineering & M.Sc. in CAD/CAM (Cranfield University, UK) και ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Έχει απασχοληθεί σε πλειάδα βιομηχανικών και ερευνητικών έργων και θεωρείται εξειδικευμένος σε θέματα σχεδιασμού, κατασκευής και ανάπτυξης προϊόντων. Τα βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα συστήματα CAD/CAM/CAE, σχεδιασμός προϊόντων, τις μηχανουργικές κατεργασίες κλπ. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 20 βιβλίων και πάνω από 150 επιστημονικών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Έχει καταθέσει 12 βιομηχανικά σχέδια και μία ευρεσιτεχνία στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), και είναι μέλος της ομάδας έκδοσης σε γνωστά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το 2020 αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των διεθνών βραβείων για το σχεδιασμό προϊόντων Good Design Awards.