• Λεκάτου Αγγελική

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-974-8

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112691057

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 512

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Κατηγορίες: , .
Κατηγορίες: ,

ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΑΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, 2η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Λεκάτου Αγγελική

€44.21

Ποσότητα:

Το βιβλίο αυτό στοχεύει στην κατανόηση των μηχανισμών της διάβρωσης των μεταλλικών υλικών και της λογικής πίσω από τα μέτρα προστασίας έναντι της διάβρωσης.

Για τη διευκόλυνση της κατανόησης, η θεωρία συνοδεύεται από πολλά πρακτικά παραδείγματα και άλυτες ασκήσεις. Περιέχονται ασκήσεις για την εμπέδωση της στενής σχέσης μεταξύ των πεδίων εφαρμογής-συμπεριφοράς κραμάτων ως προς τη διάβρωση. Επίσης, περιλαμβάνονται δεδομένα διάβρωσης για διάφορα μέταλλα και βιομηχανικά κράματα, καθώς και τον κατάλογο όλων των πρότυπων διάβρωσης που εφαρμόζονται διεθνώς.

Για περαιτέρω αναζήτηση, παρέχεται πληθώρα βιβλιογραφικών αναφορών μέσα στο κείμενο αλλά και στο τέλος του βιβλίου.

Περιέχει: Πρόλογος - Η Σημασία της Διάβρωσης - Η Ηλεκτροχημική Θεώρηση της Διάβρωσης - Μέθοδοι Προστασίας από τη Διάβρωση - Ομοιόμορφη ή Γενική Διάβρωση - Διάβρωση και Προστασία Ελατών Ανοξείδωτων Χαλύβων - Συμπεριφορά Χυτών Ανοξείδωτων Χαλύβων ως προς τη Διάβρωση - Διάβρωση και Προστασία του Τιτανίου και των Κραμάτων του - Διάβρωση και Προστασία του Νικελίου και των Κραμάτων του - Διάβρωση και Προστασία του Χαλκού και των Κραμάτων του - Διάβρωση και Προστασία του Αλουμινίου και των Κραμάτων του - Ασκήσεις και Δεδομένα Διάβρωσης - Bιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-974-8
Κωδικός Ευδόξου: 112691057
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 512
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Λεκάτου Αγγελική

Η Αγγελική Λεκάτου είναι Καθηγήτρια Μεταλλουργίας στο Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων-Μεταλλουργός Μηχανικός (ΕΜΠ) και Διδάκτωρ Χημικής Μεταλλουργίας (Πανεπιστήμιο Ουαλίας-Swansea). Έχει υλοποιήσει μεταδιδακτορική έρευνα στη διάβρωση των σύνθετων υλικών, στη θερμοδυναμική της διάβρωσης στην πυρηνική βιομηχανία (UMIST-Manchester-UK) και στις επικαλύψεις βαθμιδωτής σύστασης (University of Salford-UK). Έχει βιομηχανική εμπειρία ως Προϊσταμένη Ερευνητικών Εργαστηρίων (S&B Industrial Minerals) και ως Μηχανικός Ερευνητικών Προγραμμάτων και Υπηρεσιών (ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ). Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων σε θέματα Φυσικής Μεταλλουργίας, Βιομηχανικών Κραμάτων και Διάβρωσης και μεγάλου πλήθους άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων κυρίως σε θέματα ηλεκτροχημικής διάβρωσης και φυσικής μεταλλουργίας.