• Giancoli C. Douglas

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-982-3

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112692104

ΕΚΔΟΣΗ: 5η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 912

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αικατερίνη-Στυλιανή Ζαχαριάδου, Αλέξανδρος Κεχαγιάς, Ιωάννης Ρέκανος, Γεώργιος Τσιπολίτης

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, 5η Έκδοση, Τόμος Α

Συγγραφέας/είς: Giancoli C. Douglas

€107.29

Ποσότητα:

Ο κύριος στόχος της συγγραφής αυτού του βιβλίου, είναι να προσφέρει στους φοιτητές μία πλήρη κατανόηση των βασικών εννοιών της φυσικής σε όλες τις πτυχές της, από τη μηχανική μέχρι τη μοντέρνα φυσική. Ένας δεύτερος στόχος είναι να δείξουμε στους φοιτητές πόσο χρήσιμη είναι η φυσική στην καθημερινή τους ζωή, καθώς και στις μελλοντικές επαγγελματικές τους δραστηριότητες, διά μέσου ενδιαφερουσών εφαρμογών από τη βιολογία, την ιατρική, την αρχιτεκτονική και άλλες επιστήμες. Σημαντική προσπάθεια έχει επίσης αφιερωθεί στην παρουσίαση και επίδειξη πρακτικών τεχνικών και προσεγγίσεων για την επίλυση προβλημάτων: υποδειγματικά λυμένα παραδείγματα, ενότητες επίλυσης προβλημάτων, καθώς και στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων.

Τα ζητήματα εκείνα τα οποία δεν καλύπτονται στην τάξη, μπορούν ωστόσο, να αποτελέσουν μία πολύτιμη δεξαμενή γνώσεων για τους φοιτητές, ειδικότερα για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν φυσική διαβάζοντας μόνοι τους. Στην πραγματικότητα, αυτό το σύγγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρκετά χρόνια ως μία χρήσιμη αναφορά, αφού το εύρος των θεμάτων που καλύπτει είναι πάρα πολύ μεγάλο.

Περιέχει: Πρόλογος — Εισαγωγή, Μέτρηση, Εκτίμηση — Περιγράφοντας την Κίνηση, Κινηματική στη Μία Διάσταση — Κινηματική στις Δύο Διαστάσεις, Διανύσματα — Δυναμική: Νόμοι της Κίνησης του Newton — Τριβή, Κυκλική Κίνηση, Οπισθέλκουσες Δυνάμεις — Βαρύτητα και Σύνθεση του Newton — Έργο και Ενέργεια — Διατήρηση της Ενέργειας — Γραμμική Ορμή — Περιστροφική Κίνηση — Στροφορμή, Γενική Περιστροφή — Στατική Ισορροπία, Ελαστικότητα, Θραύση — Ρευστά — Ταλαντώσεις — Διάδοση Κύματος — Ήχος — Θερμοκρασία, Θερμική Διαστολή, Νόμος Ιδανικού Αεριού — Κβαντική Θεωρία των Αερίων — Θερμότητα και Πρώτος Νόμος της Θερμοδυναμικής — Δεύτερος Νόμος της Θερμοδυναμικής — Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας — Μαθηματικές Εκφράσεις — Παράγωγοι και Ολοκληρώματα — Αριθμητική Ολοκλήρωση — Περισσότερα Για Τη Διαστατική Ανάλυση — Βαρυτική Δύναμη από Σφαιρική Κατανομή — Επιλεγμένα Ισότοπα — Απαντήσεις - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-982-3
Κωδικός Ευδόξου: 112692104
Έκδοση: 5η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 912
Επιστ. Επιμέλεια: Αικατερίνη-Στυλιανή Ζαχαριάδου, Αλέξανδρος Κεχαγιάς, Ιωάννης Ρέκανος, Γεώργιος Τσιπολίτης
Μεταφραστής: Αθανάσιος Μάργαρης
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 29 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Giancoli C. Douglas

Ο Douglas C. Giancoli έλαβε το δίπλωμα BA στη Φυσική (summa cum laude) από το University of California, Berkeley, το μεταπτυχιακό του στη Φυσική από το Massachusetts Institute of Technology (MIT) και το διδακτορικό του στη Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων από το University of California, Berkeley. Για χρονικό διάστημα δύο ετών, εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Virus lab του Πανεπιστημίου του Berkeley, αναπτύσσοντας δεξιότητες στη μοριακή βιολογία και στη βιοφυσική.

Οι μέντορες του περιλαμβάνουν τους Emilio Segre και Donald Glaser οι οποίοι έχουν τιμηθεί με Βραβείο Nobel Φυσικής. Έχει διδάξει ένα ευρύ φάσμα προπτυχιακών μαθημάτων, παραδοσιακών καθώς και καινοτόμων, και συνεχίζει να ανανεώνει τα βιβλία του σχολαστικά, αναζητώντας τρόπους ώστε να παρέχει μια καλύτερη κατανόηση της Φυσικής στους φοιτητές.

Η αγαπημένη δραστηριότητα του συγγραφέα είναι η πεζοπορία και ειδικότερα η αναρρίχηση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η αναρρίχηση είναι σαν την εκμάθηση Φυσικής: απαιτείται προσπάθεια και η ανταμοιβή είναι μεγάλη.