• Ροντογιάννη-Τσιαμπάου Θεοδώρα

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-990-8

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112693647

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 456

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΓΕΩΛΟΓΙΑ: Θεμελιώδεις Έννοιες για Μηχανικούς, 2η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Ροντογιάννη-Τσιαμπάου Θεοδώρα

€39.40

Ποσότητα:

Το βιβλίο Γεωλογία – Θεμελιώδεις Έννοιες για Μηχανικούς (2η Έκδοση) πραγματεύεται τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στην επιφάνεια και στο εσωτερικό της Γης, συμβάλλουν στην εξέλιξή της, αλλάζουν το περιβάλλον και επηρεάζουν άμεσα τη ζωή πάνω σε αυτή. Περιλαμβάνει στοιχεία για τη δομή της Γης, τις ιδιότητές της, τη σημασία του γεωλογικού χρόνου, τα επιφανειακά και υπόγεια νερά, τα είδη των πετρωμάτων, τις κινήσεις και παραμορφώσεις του στερεού φλοιού της Γης, τα ηφαίστεια, τα ενεργά ρήγματα και τους σεισμούς. Αναφέρεται, δηλαδή, συνοπτικά, στους εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες που επηρεάζουν τον πλανήτη μας, των οποίων η συνδυαστική δράση δίνει την εικόνα της Γης σε κάθε στιγμή της μακρόχρονης ιστορίας της. Περιέχει, επίσης, στοιχεία για τη γεωλογική δομή της Ελλάδας και τη γεωδυναμική της εξέλιξη, και παράλληλα αναφέρεται στους γεωλογικούς χάρτες, παρέχοντας παραδείγματα γεωλογικών τομών και ερμηνειών. Επικεντρώνεται στα στοιχεία εκείνα της Γεωλογίας που αφορούν στην αλληλεπίδραση της Γης με τις δραστηριότητες και τα έργα του ανθρώπου, και ιδιαίτερα με αυτές που ενδιαφέρουν τον Μηχανικό,  αναφέροντας και χαρακτηριστικές περιπτώσεις για την καθοριστική, πολλές φορές, επίδραση των τοπικών γεωλογικών συνθηκών στον σχεδιασμό των έργων του.

Το βιβλίο απευθύνεται στους φοιτητές των Πολυτεχνικών Σχολών, αλλά και σε φοιτητές άλλων Σχολών που το αντικείμενο των σπουδών τους άπτεται των Γεωεπιστημών. Αποτελεί, επίσης, χρήσιμο βοήθημα για κάθε μηχανικό που θέλει να γίνει κοινωνός των γεωλογικών αρχών και διεργασιών και να γνωρίσει τη γεωλογική δομή και τη γεωδυναμική της χώρας μας.

Περιέχει: Εισαγωγικές Έννοιες - Εξωγενείς Διεργασίες - Ορυκτά και Πετρώματα - Εδαφικές Μετακινήσεις - Ενδογενείς Διεργασίες - Ερμηνεία Γεωλογικών Χαρτών - Στοιχεία Γεωλογίας και Γεωδυναμικής της Ελλάδας – Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-990-8
Κωδικός Ευδόξου: 112693647
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 456
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

Η Θεοδώρα Ροντογιάννη-Τσιαμπάου είναι Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Γεννήθηκε στη Λευκάδα, σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris XI, από όπου έλαβε και το Διδακτορικό της Δίπλωμα με ειδίκευση στη Νεοτεκτονική-Σεισμοτεκτονική. Εργάστηκε για 25 χρόνια ως γεωλόγος υπαίθρου (Γεωλογική χαρτογράφηση και Νεοτεκτονική) στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), μία διετία στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και στη συνέχεια ως καθηγήτρια για 15 χρόνια στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του ΕΜΠ.