• Μυλωνάς Νικόλαος, Παπαδόπουλος Β.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-953-3

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102075771

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 864

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ: Περιέχει Εφαρμογές με Matlab, 2η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Μυλωνάς Νικόλαος” “Παπαδόπουλος Β.

€101.56

Ποσότητα:

Στόχος του συγγράμματος αυτού είναι η αναλυτική παρουσίαση της θεωρίας και των τεχνικών επίλυσης προβλημάτων που συσχετίζονται με ένα ευρύ φάσμα της επιστήμης των Μαθηματικών. Το βιβλίο απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών, Οικονομικών Σχολών και Σχολών Θετικών Επιστημών. Για τον λόγο αυτό, δίνεται έμφαση όχι τόσο στην απόδειξη των θεωρημάτων, αλλά κυρίως στην παρουσίασή της με τρόπο τέτοιο ώστε να γίνεται εύκολα κατανοητή η εφαρμογή της σε διάφορα πεδία φυσικών και τεχνολογικών επιστημών. Ιδιαίτερη προσπάθεια έχει καταβληθεί για την ανάπτυξη διδακτικών μεθόδων επίλυσης ασκήσεων, με εκτεταμένη εφαρμογή τους σε προβλήματα που συναντώνται από μηχανικούς και ειδικότερα προβλήματα μηχανικής και ηλεκτρομαγνητισμού. Έτσι, αντιλαμβανόμενοι το αναγνωστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται το σύγγραμμα, κρίθηκε σκόπιμο να μην συμπεριληφθούν σε αυτό αποδείξεις των θεωρημάτων, αλλά να εμπλουτιστεί με περισσότερα παραδείγματα, λυμένες ασκήσεις και εφαρμογές για επιστήμονες και μηχανικούς, που είναι πιο χρήσιμα για τον αναγνώστη.

Περιέχει: Πρόλογος - Μιγαδικοί Aριθµοί - Πίνακες και Eφαρµογές τους - Γραµµικά Συστήµατα - Διανύσµατα και Συντεταγµένες - Αναλυτική Γεωμετρία του Επιπέδου - Γραµµές και Επιφάνειες στον Χώρο - Διανυσµατικοί Χώροι - Γραµµικές Απεικονίσεις - Ιδιοτιµές-Ιδιοδιανύσµατα και Διαγωνιοποίηση - Κανονική Μορφή Jordan Πίνακα - Ευκλείδειοι Διανυσµατικοί Χώροι - Ερµητιανοί Διανυσµατικοί Χώροι - Συναρτήσεις Πινάκων και Εφαρµογές τους - Εισαγωγή στο Matlab και Εφαρµογές - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-953-3
Κωδικός Ευδόξου: 102075771
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 864
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Συνοδευτικά Βιβλιού: ΥΛΙΚΟ WEB
Για Διδάσκοντα: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Μυλωνάς Νικόλαος

O Νίκος  Μυλωνάς  αποφοίτησε  από το  τμήμα Φυσικής  του  ΑΠΘ με βαθμό άριστα (9,1) και  στη συνέχεια φοίτησε  στο  τμήμα  Μαθηματικών  του ΑΠΘ,  από  όπου αποφοίτησε  με  βαθμό  άριστα  (9,2).  Είναι συγγραφέας   πολλών βιβλίων  στον  χώρο των  μαθηματικών  και  της  φυσικής.  Είναι, επίσης,   κάτοχος   μεταπτυχιακού διπλώματος   εφαρμοσμένων  μαθηματικών   του  ΔΠΘ.

Συγγραφέας:Παπαδόπουλος Β.